Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
09.11.2021 02:00 | Správy | Zahraničné správy

Raper Travis Scott čelí žalobám za šialenstvo na koncerte: Najmladšia obeť festivalu mala 14 rokov

Nedbalosť, neopatrnosť a ľahkomyseľnosť obžalovaných! To podľa Kristiana Paredesa (23) ako účastníka festivalu môže za piatkovú tragédiu na hudobnej akcii Astroworld v americkom Houstone.

Vo svojej žalobe žiada vyše 860-tisíc eur ako odškodné za zranenia od organizátorov podujatia, rapera Travisa Scotta (30) a jeho hosťa rapera Draka (35).

Fotogaléria
8
fotiek v galérii

Jeho sila, tlačiaca sa k pódiu, však zranila 300 osôb a pripravila 8 ľudí o to najcennejšie – ich životy. Polícia identifikovala sedem z nich. Najmladší bol iba 14-ročný chlapec.

 

Nevrátil sa do hotela

Otvoriť galériu
Axel Acosta
Zdroj: fb

Axel Acosta († 21) iba pred mesiacom oslávil svoje 21. narodeniny. „Axel bol podľa všetkého mladým mužom so žiarivou budúcnosťou. V tento veľmi smutný deň prajeme úprimnú sústrasť jeho rodine,“ informovala Univerzita v Západnom Washingtone, kde nebohý študoval počítačovú vedu.

Osudným sa mu stal raperov koncert, na ktorý z Washingtonu cestoval celkom sám. Jeho otec si o syna začal robiť starosti, keď sa po koncerte nevrátil do hotela.

Snúbenicu bránil vlastným telom

Otvoriť galériu
Danish Baig
Zdroj: fb

Danisha Baiga († 27) z Dallasu ušliapal panikou zachvátený dav. „Bol nevinnou mladou dušou, ktorá vždy uprednostňovala ostatných pred sebou. Bol tvrdo pracujúcim mužom, ktorý miloval svoju rodinu a staral sa o nás,“ plakal za svojím bratom Basil.

Jeho oddanosť rodine a blízkym sa opäť ukázala, keď pred účastníkmi hudobnej akcie Astro chránil snúbenicu Oliviu svojím telom. Podľa rodiny Baiga je raper a jeho tím za všetko zodpovedný. Scott údajne neprerušil svoje vystúpenie, hoci ľudia kričali, aby prestal. „Dovolil to. Toto bol krvavý kúpeľ a všetko to je na jeho rukách,“ vyhlásil Basil.

Priatelia na život a na smrť

Otvoriť galériu
Jacob Jurinek
Zdroj: fb

Futbaloví spoluhráči zo strednej školy a najlepší priatelia Jacob Jurinek († 20) a Franco Patino († 21) sa vybrali na koncert, pričom netušili, že domov sa už nikdy nevrátia. Život vysokoškolských študentov však preťal tragický koncert.

Zdrvujúcu správu o úmrtí Franca sa jeho otec dozvedel počas služobnej cesty v Londýne, keď mu v noci zavolal lekár. „Doktor nám oznámil správy, že náš syn zomrel,“ uviedol zarmútený Julio Patino. Rovnaký odkaz si vypočuli aj rodičia Jacoba, ktorí teraz potrebujú čas na vyrovnanie sa s tragickým koncom ich syna.

Odtancovala do neba

Otvoriť galériu

Nadaná stredoškoláčka Brianna Rodriguez († 16) milovala pohyb a tanec. „Teraz si pretancuje cestu k nebeským bránam,“ spomínajú jej najbližší. Ako večný živel si ju bude pamätať aj jej spolužiačka Julia zo školského tanečného tímu. „Bola jednou z našich najlepších tanečníc. Náš najväčší povzbudzovač,“ opísala zosnulú tínedžerku.

Najmladšia obeť bola hviezdou bejzbalu

Otvoriť galériu
John Hilgert
Zdroj: ig

John Hilgert († 14) bol prvákom na strednej škole Memorial High School (MHS) v Houstone. V pamäti spolužiakov, rodiny a blízkych navždy zostane ako šikovný a talentovaný hráč bejzbalu. „John urobil obrovský dojem na každého, kto sa s ním stretol a vždy si ho pamätali. Aj ja mám spomienky na Johna, ktoré nikdy nezabudnem,“ napísal na sociálnej sieti jeho bejzbalový tréner Justin Higgs.

Rovnako populárny bol aj v škole, kde sa tešil priazni všetkých študentov. „Je to príšerná strata, a celá jeho MHS rodina dnes smúti,“ uviedol hovorca školy.

Sníval o práci v pohraničnej hliadke

Otvoriť galériu
Rodolfo Pena
Zdroj: fb

Rodolfo Pena († 23) cestoval s priateľmi na festival päť hodín z mesta Laredo do Houstonu. Jeho cesta však nemala šťastný koniec. Dav ovplyvnený burcovaním rapera na pódiu, pripravil Rodolfa o život. Osudným sa mu stal infarkt, pričom mladíkovi nebolo pomoci. Podľa denníka USA Today mladík, ktorý si privyrábal ako model, sníval o práci v pohraničnej hliadke.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas, ktt

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Žilinčania si vybojovali postup do najvyššej súťaže.
Foto
Žilinčania to konečne dokázali: Po piatich rokoch sa vrátia do najvyššej súťaže
Harry dostal poriadny náklad: Kedysi niečo znamenal, teraz... Uf, toto tak ľahko nepredýcha
2023. Postupne si Depp nechal narásť dlhšie vlasy.
Foto
Johnny Depp sa zmenil na nepoznanie: Schudol, ostrihal sa a OMLADOL!
Maďarský premiér Viktor Orbán.
Orbán sa búcha do pŕs: Keby nebolo národnej vlády, Maďarsko by už bolo po krk vo vojne, tvrdí
Potopené vozidlá na zaplavenej hlavnej ceste v Dubaji 17. apríla 2024.
Foto
Smutné správy z Dubaja: Hlásia ďalšie obete! Desivé detaily ich posledných chvíľ
Dominika Cibulková s mamou Katarínou.
Cibulkovej mama Katarína si rada zájde do dcérinho šatníka: TOTO si požičiava najviac!
Rozkošné zvieratká sa skoro prebrali zo zimného spánku.
Váš Tip
Sysle na Muránskej planine majú užitočných kamarátov: Aha, čím si vystlali brlohy!
Piatková nehoda sa stala v Jasenskej doline vo Veľkej Fatre.
Prvý Turbus tohtoročnej turistickej sezóny vyštartuje už cez víkend: Kde sa na ňom budete môcť odviezť?
Woman stretching in bed after wake up. Beautiful girl enjoying morning light.
Ustielate si ráno posteľ? Robíte obrovskú chybu! Odborníci prezradili NECHUTNÉ tajomstvo
Attila Végh (36)
Foto
Atilla Végh prišiel o ďalší kšeft! Známa značka s ním končí spoluprácu
Ilustračné foto
Muž s výbušninami na iránskom konzuláte: Polícia odhalila nové detaily! Strašné, čo zistili
Tunel Sitina
Nezabudnite na víkendové dopravné obmedzenia: Polícia pripomína, kde sa s nimi stretnete