Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
07.11.2021 12:00 | Šport | Hokej

Smrť Dušana Pašeka ml. († 36) vyvoláva množstvo otáznikov: Zanechal list na rozlúčku?!

Muž, ktorý našiel mŕtveho Dušana Pašeka staršieho († 37), teraz ťažko prežíva smrť jeho syna Dušana († 36) .

Vladimír Paštinský (70) sa poznal s oboma Pašekovcami tak pracovne, ako aj osobne. Zažil s nimi športové úspechy, pády, ale aj chvíle rodinnej pohody. O to viac sa ho dotkli ich osobné tragédie. Dodnes neverí oficiálnej verzii, podľa ktorej si Ceco starší siahol na život sám. Bol to práve on, kto ho našiel v kancelárii s prestrelenou hlavou ako aj jeho listy na rozlúčku. Po samovražde Dušana Pašeka ml. sa vynára otázka, či tiež zanechal list na rozlúčku, v ktorom by aspoň čiastočne vysvetlil svoje konanie.

Fotogaléria
9
fotiek v galérii


Nový Čas sa opýtal polície, či našla po zosnulom Dušanovi Pašekovi ml. list na rozlúčku, alebo podobný posledný odkaz v elektronickej forme. „Naďalej sa týmto prípadom zaoberáme,“ stroho nás odbil krajský hovorca polície v Bratislave Michal Szeiff, čím nález takejto písomnosti nepotvrdil ani nevyvrátil. 

Našiel telo otca

Otec Dušana Pašeka ml., legendárny Ceco, zanechal niekoľko listov na rozlúčku. V kancelárii ho s prestrelenou hlavou v roku 1998 našiel Vladimír Paštinský, ktorý bol svojho času najvýznamnejšou postavou hokejového Slovana. „Bol to hrozný zážitok. Osobne dodnes neverím, že to bola samovražda. Mám na to svoje dôvody! V kancelárii boli aj papiere označené ako posledná vôľa. Všetky som odfotografoval a po rokoch odovzdal tak manželke, ako aj malému Dušanovi,“ prezradil po rokoch o traumatizujúcom zážitku z Klubhotela Slovan. Na fámy o finančných problémoch má odmietavú odpoveď. Sám mu vraj totiž prenášal hotovosť z účtu v jednej banke na účet v druhej banke. Preto sa nad týmto argumentom len smeje. 

Nepochopiteľný skrat

Malý Duško býval s otcom často v kancelárii, vo vedľajšej sedával Paštinský. Chodili spolu aj na dovolenky, navštevovali sa, pozývali na rodinné oslavy. „Otec aj syn mali neuveriteľne radi život, vedeli si ho užívať a šírili okolo seba pohodu,“ tvrdí dávny priateľ. Aj vďaka tejto povahe sa syn so stratou milovaného otca dokázal vyrovnať a naštartovať úspešnú kariéru.  Paštinský sa s Pašekom mladším donedávna vídaval pravidelne na hokeji. Pri zakladaní nového klubu za ním prišiel aj s Ivom Ďurkovičom a konzultovali rôzne manažérske záležitosti.

Boli šikovní, ale takéto rozhodnutie so sebou nesie množstvo práce, povinností a záväzkov. Im sa to darilo prekonávať. Ktovie, čo bude s klubom ďalej...“ zamýšľa sa Paštinský, ktorý sa ako dôchodca rád prechádza po bratislavskom lesoparku. V piatok mu práve táto prechádzka pomáhala pri predýchaní informácie o samovražde Dušana Pašeka mladšieho. „Je mi ľúto celej rodiny. Nechápem, čo sa Duškovi stalo, že prišiel taký skrat. Súvislosť s kolapsom Borisa Sádeckého nevylučujem, ale nechápem, prečo by sa z toho mal Dušan viniť, hoci - človeku do duše nevidíte. Stáva sa predsa pravidelne, že niektorý športovec takto padne,“ povedal nám bývalý riaditeľ Pro-Hokeja (2002) aj Slovana (1990 - 2000).

pokračovanie
Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas Nedeľa, jč

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk



Daniela Peštová
FotoVáš Tip
Peštová spomína na najťažšie obdobie svojho života: Zaspávala som s plačom! Silný odkaz pre fanúšikov
(ilustračné foto)
Plánovanie útoku na ciele spojené s Ukrajinou: Sila, kto mal Rusku pomáhať v Londýne!
(ilustračná foto)
Pozor, TU sa pohybuje medvedica s mladými! Buďte veľmi opatrní
Footballer takes the corner. Detail of player's legs and the ball during soccer match.
Veľké priznanie profesionálnych futbalistov: V TENTO deň svetu povieme, že sme GAYOVIA!
(ilustračné foto)
Večerný beh prinesie dopravné obmedzenia! V tomto meste sa pripravte
Ilustračné foto
Biznis s falošnými potvrdeniami? Ukrajinci sa chceli vyhnúť vojne, takto to dopadlo
Police officer with a German shepherd police dog
Obrovský úlovok policajného psa: Otvorili drevené debny z Maroka a nestačili sa diviť
predseda českého Senátu Miloš Vystrčil
Predseda českého Senátu Vystrčil: Štáty V4 kedysi v EÚ trucovali, Česko sa zmenilo
Na snímke minister spravodlivosti SR Boris Susko (Smer-SD) počas 3. chôdze NRSR k Programovému vyhláseniu vlády (PVV)
Zasahovanie do nezávislej súdnej moci? Opozícia žiada zasadnutie výboru: Ide o vážnu vec
Ruský prezident Vladimir Putin
Rusko malo zasiahnuť vlak so zbraňami zo Západu! Nová taktika Putina?
Šofér ešte také niečo nevidel.
Váš Tip
Vodič v Bratislave okamžite šliapol na brzdu: Aha, kto sa mu vynoril z tmy pred autom!
Judge holding gavel in courtroom
Ukrajinského ministra zavreli za mreže: Nečakaný zvrat po pár hodinách!