Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
04.11.2021 00:00 | PR články
PR článok

Antivírusový sprej na rúško: Prečo by ste mali zvážiť jeho používanie?

Používanie rúšok či respirátorov dnes už patrí k bežnej rutine každého Slováka. Používame ich ako účinnú ochranu pred koronavírusom všade tam, kde je to povinné a možno aj tam, kde to povinné nie je. Jednoducho, všetci sa chceme ochoreniu COVID-19 vyhnúť.

Okrem dodržiavania všeobecne známych opatrení pomôže aj špeciálny antivírusový sprej na rúško Theraspray! Dôvodov je hneď niekoľko.
Theraspray predstavuje novinku na trhu a zároveň aj účinnú pomôcku, ktorá pridáva rúšku či respirátoru ďalšiu ochrannú vrstvu.

Otvoriť galériu

Ako funguje Theraspray?

V podstate ide o tekutinu na báze vody, ktorá je uzavretá do fľaštičky s mechanickým rozprašovačom. Vďaka tomu je manipulácia s ním veľmi jednoduchá, vyžaduje si však používanie len dospelou osobou. A na akom princípe tento antivírusový sprej funguje?

Hlavnou zložkou spreja Theraspray je kyselina citrónová, ktorá je účinnou biocídnou zložkou a zabezpečuje jeho antivírusový účinok. Vrstva kyseliny citrónovej sa po nastriekaní spreja nachádza na rúšku alebo respirátore a pri kontakte s kvapôčkami hlienu s koronavírusom uvoľňuje svoje zložky, konkrétne vodíkové (H+) a hydroxidové (OH-) ióny.

Práve tie sú zodpovedné za zničenie vírusu. Vysoká koncentrácia vodíkových iónov (H+) totiž vedie k poškodeniu povrchovej štruktúry koronavírusu, dochádza k zrážaniu bielkovín, ktoré tvoria jeho obal a takisto sa narušia väzby nukleových kyselín, ktoré sú základom jeho genetickej informácie vo forme RNA. Keďže koronavírus nedokáže prežiť bez genetickej informácie (RNA) a ani bez svojho bielkovinového obalu, pôsobením kyseliny citrónovej odumiera. Po uschnutí spreja na rúšku či respirátore zostáva suchá vrstva kyseliny citrónovej, ktorá zaisťuje nízke pH (okolo hodnoty 3) a antivírusovú aktivitu.

Otvoriť galériu

Správna ochrana

Množstvo Slovákov stále používa tvárovú masku nesprávne, aj keď ich nosíme už viac ako rok. Čo s rúškom/respirátorom určite netreba robiť, aby sme nezvyšovali riziko infekcie?

Rúško alebo respirátor plnia svoju funkciu, len ak sú správne nasadené a používané. Pri nasadení musia úplne prekrývať nos a ústa a úplne priliehať k tvári. Keď je rúško navlhnuté alebo poškodené, treba ho vymeniť. Nie je vhodné sa rúška z vonkajšej strany dotýkať, je potrebné s ním manipulovať len pomocou gumičiek, ktorými sa zachytáva za uši. To isté platí aj pre respirátor. Respirátor je potrebné nosiť a meniť podľa pokynov výrobcu niektoré sú jednorazové, napríklad môžem ho používať počas dňa, potom by sa však mal vymeniť. Niektoré sú na opakované použitie, uvádza epidemiologička doc. MUDr. Alexandra Bražinová.

Otvoriť galériu

Pôsobí po celý deň

Výhodou produktu s názvom Theraspray je však aj jeho doba pôsobenia. Jediná aplikácia, ktorú by ste mali vykonávať zo vzdialenosti 10-15 cm v počte približne 12 strekov na rúško či respirátor, zabezpečí ochranu rúška alebo respirátora pred koronavírusom až počas 12 hodín!

Vhodný pre každého

Theraspray je vhodný na použitie pre deti od 6 rokov, dospelých, seniorov a jednoducho pre všetkých, ktorí sa chcú pred koronavírusom efektívne chrániť. Používanie a manipulácia so sprejom však patrí len do rúk dospelých. Vždy uchovávajte mimo dosahu detí.

TheraSpray anti-vírusový sprej na rúška je biocíd. Používajte biocídy bezpečným spôsobom. Pred použitím si vždy prečítajte etiketu a informácie o prípravku.

Otvoriť galériu

V prípade otázok kontaktujte prosím:

GlaxoSmithKline Consumer Healthcare Czech Republic s.r.o., Hvězdova 1734/2c, 140 00 Praha 4, e-mail: cz.info@gsk.com.

Prípadné nežiaduce účinky prosím hláste na: sk-safety@gsk.com.

Ochranné známky sú vlastnené alebo licencované skupinou spoločností GSK.

©2021 skupina spoločností GSK alebo poskytovateľ príslušnej licencie.

Viac k téme:
Súvisiace články:
Autor: Pr článok

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Laura si musela pred smrťou prežil peklo.
Laura († 66) záhadne zmizla z domu: Jej telo našli ZOHAVENÉ! Toto ostáva NEVYRIEŠENÉ
Český moderátor Honza Musil s partnerom Jakubom.
Foto
Známy moderátor po 8 rokoch lásky s mužom šokoval: Dojemné vyznanie ŽENE!
Preslávil ho film Borat.
Foto
Pamätáte si na Borata v ikonických žltých plavkách? Ten už je minulosťou! FOTO, ako vyzerá teraz
(Ilustračné foto)
Nový liek na Alzheimera? Výskum priniesol prekvapivé výsledky! TOTO môže pomôcť
Ilustračné foto
Trpia ženy nespavosťou častejšie ako muži? Zlé správy vedcov! Problémov je viac
Pri izraelskom zásahu v nemocnici Šifá zahynul vysokopostavený vodca Hamasu.
Vojna v Gaze trvá už takmer sedem mesiacov: Izraelský činiteľ o tom, aké sú šance na prímerie
Pri pobreží Kanárskych ostrovov sa utopili najmenej traja migranti
V Tunise sa búria proti prílevu migrantov: Sila, čo sa v posledných týždňoch deje
Britský premiér Rishi Sunak.
Londýnčania si volili starostu, Sunak neskrýva sklamanie: Víťazovi sa podarilo čosi nevídané
Súčasný manžel Štefan Margita.
Foto
Štefan Margita sa po 35 rokoch vrátil na vychytené miesto: Pozrite sa, čo žiada od fanúšikov!
V lotérii Powerball sa hrá o rozprávkový jackpot.
Stala sa milionárkou NÁHODOU! Pri kúpe žrebu si dajte pozor: TAKTO prídete o majland
Joop mal skočiť z lode a odvtedy ho nik nevidel.
Foto
V Prahe ZÁHADNE zmizol Brit: Súkromný detektív a kritika polície! Naozaj nikto nič nevidel?
A glider against a blue sky
Aktualizované
Hrôza! V Martine došlo k pádu vetroňa: Nešťastie má minimálne jednu obeť