Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
26.10.2021 12:00 | Správy | Domáce správy

Sulík prestal zatĺkať: Kúpil ranč v Austrálii! Zatajil nehnuteľnosť v majetkovom priznaní?!

Dlhoročné špekulácie konečne potvrdil. Šéf SaS Richard Sulík (53) verejne priznal, že je spoluvlastníkom usadlosti v Austrálii.

Svoj rančerský sen si chce u protinožcov plniť až vtedy, keď bude na dôchodku. Ako sám priznal, pre lukratívnu nehnuteľnosť sa musel zadlžiť. Nový Čas zisťoval, kedy si toľko skloňovaný ranč kúpil a prečo sa doteraz neobjavuje ako nehnuteľnosť  v jeho majetkovom priznaní, ktoré musia politici podávať každý rok.

Fotogaléria
6
fotiek v galérii

Svoj sen o usadlosti v ďalekej Austrálii sníva šéf liberálov už minimálne 10 rokov. V minulosti deklaroval, že si predstavuje, ako tam strávi svoju jeseň života. „Je tam príjemné podnebie, pokoj a žiadni politici,“ vyjadril sa Sulík pre Korzár s tým, že si predstavuje menší domček, v ktorom si bude vychutnávať slnečné lúče.

A jasno mal aj v tom, že z neho nebude ženatý dôchodca. Rozvedený šéf SaS, ktorý má s dvoma ženami štyri deti, sa totiž už do chomúta viac nechystá. Sny sa však už stihli pretaviť do reality, a hoci ho médiá dlhší čas bombardovali otázkami, čo sa týka nehnuteľnosti u protinožcov, do odpovede sa mu príliš nechcelo. Urobil tak až v nedeľu v relácii TV Markíza Na telo. „Som jeden z troch vlastníkov jednej menšej usadlosti. Čo je dôležité, toto je plán pre môj dôchodkový vek. Pokiaľ viem, nie je to zločin,“ povedal Sulík.

Kde na to zobral?

Hoci je o Richardovi Sulíkovi známe, že biedu rozhodne netrie a v minulosti úspešne podnikal, predsa sa len vynárajú otázky, kde na to zobral. Nehnuteľnosti v Austrálii totiž nie sú lacnou záležitosťou. „Peniaze naň som zobral z banky, normálne som si naň požičal, zadlžil som svoje byty a zobral som si úver,“ vysvetľoval financovanie projektu Sulík s tým, že objasnil aj to, čo ho na tejto krajine najviac priťahuje.

„Jedného dňa aj ja budem v dôchodkovom veku, mám 53 rokov, tak o takých 10 - 12 rokov bude zo mňa dôchodca. Tak som sa zamýšľal, kde budem tráviť zimné mesiace, lebo ja zimu nemám rád, bez problémov znesiem 40-stupňové horúčavy, ale tá 10-stupňová zima mi ide pod nechty a to mi nerobí dobre,“ uviedol.

Jeho odpoveď však vyvolala úsmev na tvári jeho protivníka v diskusnej relácii - exministra financií Ladislava Kamenického. „Robte všetko pre to, aby ste ten dôchodok strávili na Slovensku, a nie v Austrálii. Všetko tu zbabrať a potom odísť do Austrálie je zbabelé,“ pustil sa do šéfa liberálov Kamenický.

Niekde pri Perthe

Otázkou zostáva, kedy Richard Sulík ranč v Austrálii kúpil. Už v marci 2020 mal o ňom však hovoriť predsedovi OĽaNO Igorovi Matovičovi. „Keď sme spolu rokovali o koalícii, tak ma opakovane uisťoval, že toto je jeho posledné ministrovanie a po budúcich voľbách odchádza do Austrálie, a ukazoval mi, kde má ranč pri Perthe,“ uviedol Matovič pre Nový Čas.

pokračovanie
Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: kuk

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Všimli ste si malé otvory v oknách lietadla? Sú dôležité! Bez nich by nastal na palube veľký problém
(ilustr. foto)
Európska krajina vyzýva občanov, aby z pivníc spravili bunkre: Chystá sa niečo veľké? Nelichotivé slová o Rusku
Šéf americkej diplomacie Antony Blinken.
Šéfa americkej diplomacie čaká návšteva Blízkeho východu: Zvláštne, čo všetko má byť predmetom rokovaní
Emmanuel Macron
Macron má vlastnú vidinu pre európsku obranu: Jadrové zbrane môžeme použiť, keď…
Tornáda v USA za sebou zanechali spúšť.
Foto
Americká Nebraska má za sebou ťažkú noc: Tornádo napáchalo veľké škody! To však nie je všetko…
Cropped detail shot of seismometer printing line
Najviac zaľudnený ostrov na svete zasiahlo silné zemetrasenie: Hrozí príchod smrteľného tsunami?
Ilustračné foto
Neviete sa zbaviť chrápania? 4 jednoduché triky, ktoré vám pomôžu! JEDEN by ste nikdy nečakali
Military combat drone UAV
Jemenským povstalcom sa malo podariť zostreliť americký dron: Aha, čo ponúkli ako dôkaz
Attila Végh a jeho tréner Ilja Škondrič.
Tréner Végha Ilja Škondrič: TAKTO naložil jeho hejterom!
Iveta († 48) a Jozef.
Bartošovej († 48) hrob je aj po rokoch prázdny: Spor o urnu? Vdovec Rychtář prehovoril, prečo to tak je
(ilustračné foto)
Prevratný krok v liečbe Alzheimera? Vedci objavili gén, ktorý by mohol ZNÍŽIŤ riziko choroby!
Ilustračné foto
NAJTEMNEJŠIE ostrovy na svete: Smrtiace kmene alebo cintorín lodí! SEM by ste rozhodne vstúpiť nechceli