Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
25.10.2021 20:00 | Správy | Zahraničné správy
Foto

Nehoda, ktorá ho zmrzačila na celý život: Prebral sa z kómy a prišiel o svoju pýchu

Sekundy, ktoré mu zmenili život. Muž sa rozhodol vyrozprávať svoj príbeh o autonehode, ktorá ho poznačila na celý život. Stačila jediná chyba.

Fotogaléria
5
fotiek v galérii

Ako uvádza portál The Sun, 29-ročný Paul Berry si sadol za volant pod vplyvom alkoholu. Počas nebezpečnej jazdy stratil kontrolu nad svojím autom, pričom vozidlo sa niekoľkokrát prevrátilo a pristálo priamo na ňom. Paul počas nárazov vyletel von zadným oknom. Jeho zranenia naháňali strach – zlomený krk, čeľusť, boky, nos, panva a utrpel poranenie mozgu. Zranený bol aj v dolnej časti tela, a tak mu lekári museli amputovať penis a jeden zo semenníkov.

„Je to, ako keby spílili strom a zostal tam peň. Navždy to zmenilo môj život spôsobom, ktorý by som neprial ani svoju najväčšiemu nepriateľovi,“ priznáva Paul.

Paul, ktorý v tom čase žil v americkom meste Saint Louis, išiel neskoro v noci 10. mája 2014 autom za svojou vtedajšou priateľkou, ktorá žila v Illinois. Priznáva, že ten večer si s kamarátmi doprial niekoľko pohárikov alkoholu. „Buď som zaspal, alebo som dostal v daždi šmyk,“ spomína. Stratil kontrolu nad autom, ktoré sa niekoľkokrát prevrátilo a jeho vymrštilo zadným oknom. Časť auta dopadla priamo na neho. Celý incident videl náhodný vodič kamiónu, ktorý sa okamžite pri ňom zastavil. Zraneného Paula previezol do nemocnice záchranársky vrtuľník.

Lekári ho museli uviesť na 5 týždňov do kómy, počas ktorých mu nasadili titánovú čeľusť, vložili mu 13 skrutiek do brady a doštičky do oboch strán tváre. „Pri pohľade na mňa sa to však nedá zistiť, odviedli sakra dobrú prácu!“ zavtipkoval Paul. Úlomok auta zdevastoval aj jeho genitálie. Napriek všetkej snahe boli lekári donútení amputovať mu penis a jeden z jeho semenníkov. Keď sa konečne prebudil, Paul pôvodne neregistroval rozsah svojich zranení. „Neviem, či som tomu len nechcel veriť, bolo to šokujúce,“ opisuje svoje prvé pocity.

„Myslel som si, že sa to zahojí, ale doktor prišiel a spýtal sa ma, či mám nejaké zmrazené semeno pre prípad, že by som chcela mať deti, pretože už to možné nebude. Cítil som sa hrozne, ako keby sa môj život skončil. Vždy som sníval o tom, že budem mať dievčatko,“ povedal Paul, ktorému sa život zmenil od základu. Musel sa opäť naučiť chodiť, avšak po celý čas mu bola veľko oporou rodina a jeho milovaný pes. 

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas, nat

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


V okrese Veľký Krtíš vyhlásil v piatok 1. septembra 2023 okresný úrad mimoriadnu situáciu pre nárast neregulárnej migrácie.
Samosprávam preplatia výdavky za cudzincov: Pôjde o sumu takmer 100-tisíc eur
Business people shaking hands in the office. Photo of one cheerful businessman and one happy businesswoman handshaking across the table.
Obzeráte sa po novej práci? Na tomto mieste v Bratislave to môžete skúsiť!
Lykožrút trápi oblasť už dlhší čas.
Mimoriadna situácia na Horehroní: Nevyzerá to priaznivo! Znepokojivé správy o lykožrútoch
Do lavíc zasadnú aj obvinení poslanci či spolupracovník ŠTB.
Fond na podporu kultúry národnostných menšín: Príspevok by sa mal zvýšiť
Predseda vlády SR Robert Fico (Smer-SD).
Vláda sa bude venovať členstvu Slovenska v EÚ: Premiér objasnil, o čo ide
Na snímke ekonomický expert za Kresťanskodemokratické hnutie Jozef Hajko.
KDH o RTVS: Zmeny znamenajú násilné ovládnutie média úzkou skupinou ľudí
Speváčka trpela v bolestiach dva týždne.
Foto
Desivé dni Veroniky Nízlovej: Slzy a neutíchajúca bolesť! Twiinske zistili nepríjemné ochorenie
Bývalého mafiánskeho bossa Černáka čaká súd, ktorý rozhodne o jeho prepustení z basy.
Foto
Bývalý kulturista Reichel má pre Černáka drsnú výzvu: Ak bossa mafie prepustia, chce s ním bojovať!
Ministerstvo zdravotníctva Slovenskej republiky.
Dlh v zdravotníctve vyrástol na 817 miliónov eur: Mohol byť ešte vyšší
 Nitrianski colníci zadržali falzifikáty riflí za 1,69 milióna eur
Foto
Nitriansky colníci zhabali fejky za 1,69 MILIÓNA! Odhalil ich tento DETAIL
Sydney Sweeney
Foto
Filmová producentka totálne NALOŽILA známej herečke: Nevie hrať a nie je ani PEKNÁ!
Minister označil udalosť za zbytočnú tragédiu.
Boj proti medveďom: Z envirorezortu sa presunie 200.000 eur zásahovým tímom