Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
05.10.2021 08:00 | Správy
Špeciálny projekt

Starostlivosť o nechty a ruky

Starostlivosť o nechty je jednou z najdôležitejších a povinných kozmetických procedúr. Krásne upravené nechty sa môžu stať skutočnou ozdobou každej ženy.

Zdravie nechtov v prvom rade závisí od správnej stravy z ktorej získavame mikroživiny. Dajte si pozor na to, aby bola vaša strava vyvážená – viac vlákniny (ovocie a zelenina), vápnika (nájdete ho v sezamovej paste, tofu, mandliach, syroch), čistá voda, celozrnné produkty. Podľa predpisu lekára môžete užívať komplex vitamínov, ale k tejto otázke by sa malo pristupovať zodpovedne.

Veľmi dôležitá je správna a pravidelná manikúra. Nechcete každý týždeň myslieť na nechty? Gelové laky sú skutočnou spásou a skvelou alternatívou k tradičným lakom. Gél lak v sebe spája trvácnosť UV gélu a jednoduché a rýchle nanášania klasického laku na nechty. Výsledkom je bezchybná manikúra do 2 až 4 týždňov. Na vytvorenie perfektnej manikúry výrobcovia neustále rozširujú paletu farieb a rôzne textúry:

• klasické, monochromatické, lesklé, priehľadné a perleťové farby;
• chameleónové a trblietavé textúry;
• mačacie oko a neónové;
• metalické.

Samozrejme, aby ste predĺžili životnosť manikúry, musíte sa o svoje ruky starať. Odporúčame vám, aby ste všetky domáce práce vykonávali so špeciálnymi rukavicami. Chránia pred účinkami chemikálií, ktoré môžu poškodiť nechtovú platničku a pokožku rúk. Aj keď žijete v miernom podnebí, nezabudnite si dodatočne zvlhčiť pokožku a nechty krémami alebo olejmi. Správna domáca starostlivosť o ruky zahŕňa hydratáciu, výživu, peeling a ochranu.

Hydratácia

Na suchú pokožku zvoľte výživný hyalurónový krém na ruky. Poskytne intenzívnu výživu a regeneráciu. Pre normálnu pokožku je vhodný bežný hydratačný krém, pomôže udržať prirodzenú rovnováhu vlhkosti a zvýši ochrannú bariéru. Ak je pokožka v poriadku, ale máte problém s nechtami, môžete si vybrať multifunkčný produkt: výživné krémové mlieko na ruky a nechty.

Otvoriť galériu
Zdroj: makeup.cz

Výživa

Krém s vitamínmi A a E, olivovými a broskyňovými olejmi sa stará o pokožku, eliminuje pocit suchosti a odlupovania, vyhladzuje vrásky. Krém naneste večer v hrubej vrstve a nechajte dve až tri minúty pôsobiť, zvyšok odstráňte obrúskom. Raz týždenne je užitočné použiť výživnú masku alebo balzam na báze medu a olejov.

Peeling

Pomôže odstrániť odumreté bunky, zvýšiť produkciu kolagénu, zlepšiť vzhľad pokožky rúk a zmäkčiť ju. Používajte peeling s vitamínom E a jojobovým olejom a vaše ruky budú vyzerať oveľa mladšie!

Ochrana

Pokožka rúk potrebuje ochranu pred agresívnymi vplyvmi a ultrafialovým žiarením. V prvom prípade pomôže ochranný krém so silikónmi (vytvorí na povrchu špeciálny film), v druhom opaľovacie krémy.

Viac k téme:
Súvisiace články:
Autor: Špeciálny projekt

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Foto
Vémola nechápe Véghove rapídne chudnutie: Vstúpili do hry zakázané látky?
Veronika Rajek je známa slovenská modelka.
Krásna Slovenka prijala pozvanie od tímu F1: TAKTO rozžiarila jednu zo stajní!
Princ Harry ešte v deň korunovácie odfrčal domov do USA.
Harryho TAJOMSTVO po roku ODHALENÉ: Ako je možné, že si to nik nevšimol?
Čínsky prezident Si Ťin-pching a jeho manželka Pcheng Li-jüan mávajú na schodoch lietadla po pristátí na parížskom letisku Orly.
Foto
Čínsky prezident po dlhšom čase opäť v Európe: Vieme, čo bude kľúčovou prioritou návštevy
Macron podporil Netanjahua uprostred náročných rokovaní: Ako to vyzerá so šancami na prímerie?
stará veštica
Predpovede Baby Vangy sa začínajú NAPĹŇAŤ: Ďalšia veštba sa SPLNILA!
Peter Batthyany.
Váš Tip
Herec Batthyany si zavaril: Vojna so známou kvôli peniazom!
Ilustračné foto
Vodiči, buďte opatrní: Na časti D2 bude prejazdný len jeden pruh
Helena Vondráčková.
Foto
Helena Vondráčková je v Bardejove! A takúto FOTO by ste od divy teda nečakali
Fanúšikovia jej často udeľujú titul najkrajšej ženy sveta.
Foto
Tá má teda guráž: Atlétka zverejňuje pikantné fotky, fanúšikovia sú do nej zbláznení!
Izraelský premiér Benjamin Netanjahu.
Na izraelskú vládu sa valí kritika: Porušuje ľudské právo?!
Pálenie záhy trápi mnoho ľudí.
Foto
Neustále pálenie záhy? Nezúfajte: 4 TRIKY, ktoré trápenie zastavia!