Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
23.09.2021 10:47 | Správy | Domáce správy

Veľká policajná akcia Pavúk: V putách skončila hlava organizovanej skupiny prevádzačov

Polícia v akcii Pavúk zadržala hlavu organizovanej skupiny prevádzačov.

Išlo o významnú a dominantnú organizovanú skupinu pôsobiacu na území Košického a Prešovského kraja. Ako informovala hovorkyňa Prezídia Policajného zboru (PZ) SR Denisa Bárdyová, policajti počas akcie zadržali aj muža, na ktorého bol vydaný európsky zatýkací rozkaz.

Fotogaléria
5
fotiek v galérii

"Policajti Národnej jednotky boja proti nelegálnej migrácii rozložili organizovanú skupinu prevádzačov, ktorá dlhodobo na území východoslovenského kraja páchala trestnú činnosť prevozom nelegálnych migrantov zo Slovenska cez Českú republiku, prípadne cez Poľsko do cieľovej krajiny Nemecká spolková republika," priblížila hovorkyňa s tým, že počas tohtotýždňovej akcie zadržali aj hlavného organizátora Radoslava H., ktorý mal mať priame kontakty na prevádzačov na Ukrajine a riešiť s nimi prechody migrantov cez "zelenú hranicu".

Po príchode cudzincov na územie Slovenska ich mali vodiči prevážať do pripravených úkrytov, kde ich mal ďalší člen organizovanej skupiny ubytovať a strážiť. "Odtiaľ boli potom odvážaní do Nemecka. Posádku s cudzincami sprevádzalo ďalšie vozidlo, ktoré vykonávalo bezpečný prevoz," doplnila Bárdyová s tým, že prevádzači mali takýmto spôsobom zabezpečiť prevoz viacerých nelegálnych migrantov. Polícia doposiaľ zadokumentovala šesť prípadov, v ktorých previezli 27 nelegálnych migrantov. Celkový zisk skupiny je predmetom vyšetrovania, suma za jedného migranta sa pohybuje v rozmedzí od 400 do 1000 USD.

Policajti počas týždňa vykonali sedem domových prehliadok a dve prehliadky iných priestorov. "Na akcii participovali okrem policajtov Národnej jednotky boja proti nelegálnej migrácii aj policajti Mobilnej zásahovej jednotky zo Sobraniec a príslušníci pohotovostného policajného útvaru (PPU)," ozrejmila Bárdyová. Policajti mali pri akcii okrem osôb zaistiť vysielačky, fotopasce, rušičky signálov, cigarety bez kolkov či sušinu neznámeho pôvodu, ktorú preskúmajú, či ide o drogy.

"Policajti odhalili, zadržali a obvinili päť mužov vo veku medzi 41 až 47 rokov. Ďalší traja už boli obvinení po zadržaní s migrantmi v Čechách a v Poľsku," doplnila hovorkyňa s tým, že na štyroch obvinených vyšetrovateľ spracoval návrh na ich väzobné stíhanie. Po dokázaní viny im hrozí trest odňatia slobody na sedem až desať rokov.

"Vyšetrovanie v danej veci bude pokračovať naďalej a nie je vylúčené, že dôjde k odhaleniu a vzneseniu obvinenia ďalším spolupáchateľom organizovanej skupiny," uzavrela Bárdyová.

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Sergej Šojgu, Andrej Belousou.
Prvé slová Belousova, ktorý má nahradiť Šojgu: Rusko by malo urobiť VŠETKO pre víťazstvo! Desivé plány
Srdcervúci príbeh Tracy, ktorá trpí smrteľnou diagnózou, a tak sa rozhodla podstúpiť eutanáziu.
Foto
Tracy onedlho podstúpi eutanáziu: Zdrvujúce slová ťažko chorej ženy! Jej posledný ODKAZ a srdcervúci príbeh
Magdino zápästie zdobí meno jej dcérky.
Foto
Exmisska Šebestová prežila hororovú autonehodu: Bolestivé NÁSLEDKY po desivej kolízii
Donald Trump.
Trump volá po ďalšom zvyšovaní: Clá chce navýšiť aj na týchto produktoch z Číny!
(ilustračná foto)
Foto
Na večnosť odišiel veľký človek: Zomrela slovenská spevácka a tanečná legenda
Vladimir Putin mal údajne zmeniť svoje priority.
Putin mal zmeniť svoje priority: Pripravuje sa na vojnu mimo Ukrajiny?! Znepokojivé tvrdenia ruského exposlanca
(ilustračné foto)
Všetkým na očiach ušiel špeciálne sledovaný väzeň! Takéto scény boli doteraz len vo filmoch
(ilustračné foto)
Potraviny na Slovensku lacnejú: Bude tento trend pokračovať?
Prison concept. Jail bars and metal handcuffs on the floor, dark background. 3d illustration
Prísny trest pre ruského opozičného politika: Najvyšší súd zamietol odvolanie
Princ Harry s manželkou Meghan
Harry a Meghan budú chodiť po kanáloch: HANBA, čo vyplávalo na povrch! To FAKT?
(ilustračné foto)
Pozor, podvodníci opäť úradujú! Polícia varuje: Takto vás ľahko pripravia o úspory
Na snímke zľava minister zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Juraj Blanár (Smer-SD) a juhokórejský minister pre zjednotenie Kim Jong-ho
Minister Blanár: Kórejské firmy by u nás mohli preinvestovať desiatky miliónov eur