Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
18.08.2013 08:00 | Prominenti | Domáci Prominenti

Repeťáčka Oľga Szabová v kampani Senzi TV: Prvý koncert po smrti manžela!

Jojka spúšťa od 1. septembra nový kanál Senzi TV. V upútavkách sa objavila aj Oľga Szabová, speváčka známa z programu Repete.

Na začiatok vysielania má upozorniť kampaň, kde televízia plánuje vlastnú šnúru koncertov s takými menami, ako sú Eva Máziková, Oto Weitter, Robo Kazík či Oľga Szabová. Repeťáčka sa už dlhší čas nikde neobjavovala, smútila totiž za stratou milovaného mladšieho syna Petríka († 43) a manžela, dirigenta Juraja Velčovského († 76). Po jeho smrti v decembri 2012 vystúpi Oľga na koncertné pódiá prvýkrát!

V súčasnosti už prípravy veľkého koncertného turné Senzi TV v 13 mestách po celom Slovensku vrcholia. Okrem iných mien sa chystá aj veľký návrat hviezdy Oľgy Szabovej, ktorá ponuku spievať prijala s veľkým nadšením. „Som veľmi vďačná za túto príležitosť,“ povedala speváčka. Po tom, čo ju v júli 2011 opustil syn Petrík († 43), ktorý bol po porážke pripútaný 9 rokov na lôžko, musela repeťáčka prežiť obrovskú stratu ešte raz.

Minulý rok v decembri po dlhej chorobe jej zomrel aj milovaný manžel Juraj. Szabová však našla v sebe silu a opäť vystúpi na pódiá. „Áno. Všetci ma veľmi podporujú. Viete, človek len sedí doma a smúti, tak som si povedala, že to skúsim,“ povedala Novému Času speváčka a dodala: „Môj manžel Jurko, ktorý celý život robil muziku, by sa tomu veľmi tešil, že idem spievať. Je to smutné, že som ostala takto, ale som rada, že môžem jeho pesničky spievať aspoň touto formou ďalej.“

Veľkú podporu má speváčka v staršom synovi a teší sa aj zo spolupráce s Otom Weitterom, s ktorým, podľa jej slov, nakrútila aj nové klipy. Szabová však nemá dvere zatvorené ani v samotnej novej televízii. „Programová štruktúra Senzi TV je otvorená pre nové formáty i nové tváre.“ dodal PR manažér Jojky Michal Pilip.

Oľga Szabová

V speváckej profesii sa ocitla vďaka talentu a bratovi hudobníkovi. Deväťdesiatdeväť percent svojej kariéry aj tak pripisuje manželovi Jurajovi Velčovskému. Oľga ako sedemnásťročná odišla za svojou speváckou kariérou do Brna, kde ju na stanici čakal tenorsaxofonista a spevák Foretovho orchestra Juraj. Po roku kamarátenia sa do seba zamilovali, mali svadbu a spoločne vychovali dvoch synov.

Speváčka pôsobila aj v manželovom orchestri, ktorý fungoval tu i v zahraničí s menšími obmenami vyše dvadsaťpäť rokov. Okrem Szabovej v ňom vystupovali aj skvelí hudobníci a speváci, ako sú Karol Duchoň, Dušan Grúň, Zdeno Sychra, Peter Stašák, Otto Weiter, Peter Vašek, Jana Kocianová, Marcela Molnárová, Sally Salingová. Oľga je známa aj zo súťaže starých šlágrov Repete, ktorú na začiatku 90. rokov uviedol do života dnes už nebohý Ivan Krajíček.

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Man in prison hands of behind hold Steel cage jail bars. offender criminal locked in jail.
Oceňované divadelníčky sedia v base v Rusku: Súd je nekompromisný, prišla ďalšia rana
Foto
Martin Pospíšil chýbal v zostave Slovenska: Ramsay ozrejmuje dôvod!
(ilustr. foto)
Klimatická zmena má na čmeliaky katastrofálny vplyv: Hrozí im... Toto neveští nič dobré
Na archívnej snímke z 22. apríla 2024 turecký prezident Recep Tayyip Erdogan.
Turecko stoplo obchod s Izraelom: Nechceme tu vidieť konflikt, krv a slzy, vysvetľuje Erdogan
Foto
Fastfood do seba tlačila 5-krát denne: Vyjedla sa na 127 kilogramov! Uvidíte ju teraz, odpadnete
Šéf sekcie vzdušných síl USA letel v stíhačke F-16, ktorú ovládala umelá inteligencia.
Foto
Šéf sekcie vzdušných síl USA letel v unikátnom stroji: Pozrite sa, čo dokáže! Reakcia hovorí za všetko
Foto
Slováci rozhodli o triumfe už v úvodných minútach, Poliaci sa presadili iba raz
Generálna prokuratúra
Generálna prokuratúra si posvieti na reedukačné centrá: Vážne podozrenia! Čo sa tam malo diať?
66-ročná Mária Kyselová.
Foto
Mária odišla od dcéry a už jej niet: Nevideli ste ju? Akákoľvek informácia má cenu zlata
Ústnu hygienu by ste nemali zanedbávať.
Toto miesto si v ústach ZABÚDATE umyť: Kvôli tomu vám SMRDÍ z úst!
Close-up Focus on Person's Hands Typing on the Desktop Computer Keyboard. Screens Show Coding Language User Interface. Software Engineer Create Innovative e-Commerce App. Program Development
USA odsúdili ruské kyberútoky v Európe: Hovoria o zlomyseľnosti! Na pretrase bolo aj Slovensko
Dong Zhimin sa stal známym na čínskej platforme na zdieľanie videí Douyin.
Otec sa sám staral o 8 detí: Mrazivé TAJOMSTVO! Príde vám zle, čo skrýval doma v kôlni