Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
05.08.2021 15:45 | Šport | Futbal

Barcelonská hviezda môže nadviazať na velikánov Neymara a Messiho: A ešte aj prekonať rekord

Lionel Messi zažiaril na olympijských hrách v Pekingu 2008 a so spoluhráčmi z Argentíny brali zlaté medaily. O osem rokov neskôr sa v Riu de Janeiro to isté ako kapitánovi tímu podarilo aj ďalšej útočnej hviezde svetového futbalu Brazílčanovi Neymarovi. Prešlo ďalších päť rokov a v Tokiu by mohol na velikánov nadviazať mladučký Španiel Pedri.

Španielsko bude v sobotu finálovým súperom Brazílie v mužskom olympijskom turnaji v Jokohame. Týchto hráčov spája, že počas vystúpenia na OH boli hráčmi španielskeho veľkoklubu FC Barcelona

"Veríme, že zvládneme aj finálový zápas a odnesieme si zlaté medaily," uviedol 18-ročný stredopoliar FC Barcelona aj španielske "La Furie Roja" na oficiálnom olympijskom tokijskom webe.

V Japonsku nastúpil vo všetkých troch zápasoch základnej skupiny plus vo štvrťfinále aj semifinále. Ak nebude chýbať v zostave trénera Luisa de la Fuenteho ani vo finále, odohrá 73. zápas v sezóne 2020/2021 a prekoná rekordný zápis Portugalčana v službách Manchestru United Bruna Fernandesa.

Pedri len vlani v septembri debutoval v prvom tíme FC Barcelona v La Lige a prvý celý zápas odohral až 17. októbra. Napokon si pripísal 37 vystúpení v La Lige, ďalších 6 v Copa del Rey, dva v Španielskom superpohári a ďalších sedem v Lige majstrov. Desať zápasov pridal v A-tíme Španielska vrátane tých na majstrovstvách Európy, kde Španieli zostali v semifinále na štíte neskorších šampiónov Talianov. K dispozícii bol aj tímu Španielska do 21 rokov v štyroch súbojoch a teraz si pravdepodobne zahrá v šiestom zápase na olympijskom turnaji v Japonsku.

"Ak by mi niekto povedal, že toto všetko stihnem v jednej sezóne, označil by som ho za šialenca. Je takmer nemožné, že v prvej svojej sezóne v dospelom futbale som odohral toľko zápasov v Barcelone aj v reprezentácii. Mal som veľké šťastie, ale som na to veľmi hrdý," zhodnotil Pedri.

Pri zmienke o možnom porovnaní s hviezdnym spoluhráčom z FC Barcelona Messim alebo Brazílčanom Neymarom v súvislosti s olympijskými hrami zareagoval nesúhlasne. "Nie je možné, aby som sa porovnával s hráčmi, ktoré urobili tak veľa pre futbal. To však neznamená, že nechcem vyhrať zlatú medailu. Budeme sa všetci snažiť, aby sa to podarilo," sľúbil.

K atmosfére na olympijských hrách a stretávaniu sa športovcov v Olympijskej dedine dodal: "Je šialené vidieť všetkých športovcov, ktorí žijú na tom istom mieste a spia v rovnakých posteliach. S radosťou sledujem všetky hviezdy, ktoré sa správajú pokorne a neodmietnu moju žiadosť o fotografiu."

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas, SITA

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

(ilustračné foto)
Keď sa z vyrážky vykľuje RAKOVINA: Ak pupienok vyzerá TAKTO, musíte konať!
Kate v marci priznala, že jej diagnostikovali rakovinu.
Blízka princeznej Kate po PRVÝKRÁT prelomila mlčanie: Je to naozaj ZLÉ
Developer zdemoloval pamätihodnosť Bratislavy.
Foto
Bratislava prišla o kus histórie: Vzácnosť prežila obe svetové vojny, teraz je fuč! Komu hrozí pokuta?
Foto
USA 18 – Slovensko 18 ONLINE: Vybojujú naši mladíci senzačný postup do finále?
Ruský prezident Vladimir Putin
Rusko tvrdí, že NATO sa pripravuje na konflikt: TOTO má byť DÔKAZ!
Nevideli ste tohto muža?
Zobral si bicykel a NEZAPLATIL: Polícia prosí o pomoc! Nevideli ste tohto muža?
2020 Kilá navyše nosila hrdo a s gráciou
Foto
Názlerová SCHUDLA 35 kíl: V tvári ju to úplne ZMENILO! Aha, ako vyzerá
Vozidlo Záchrannej zdravotnej služby.
Elektrikára († 38) pri Žarnovici zasiahol prúd! Muž ostal visieť na stĺpe
Rodičia dievčatku neverili dlhé mesiace.
Dieťatko fňukalo, že má v izbe strašidlá: Rodičia neverili, potom ostali v úplnom ŠOKU
(ilustračné foto).
Neďaleko Paríža došlo k streľbe: Hlásia zranených aj mŕtveho
Generál Štefánik
Politici si pripomenuli výročie smrti generála Štefánika: Pozrite sa, čo si o ňom jednotliví politici myslia
Patrícia bola účastníčkou Farmy 13.
Foto
Veľká RADOSŤ mladej farmárky: Prišlo nám do života šťastie z nebies! FOTO ako dôkaz