Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
28.07.2021 08:00 | Správy
Špeciálny projekt

13 tipov, ako si užiť Bratislavu za 72 hodín

Jeden deň nestačí. Na to, aby ste objavili krásy, pamiatky, čarovné zákutia a užili si atmosféru hlavného mesta, potrebujete aspoň 3 dni.

Bratislava už dávno nie je iba o návšteve hradu a pár múzeí. Hlavné mesto ponúka neuveriteľné množstvo možností na kultúrne vyžitie, relax, zábavu, športy všetkého druhu či skvelú gastronómiu. Už vopred si pripravte zoznam vecí, ktoré chcete vidieť. Kombinujte a rozložte si ich aspoň na tri dni, aby ste stihli všetko, čo vás zaujme. Teraz vám s tým pomôže jedinečná stránka, alebo si pozrite naše tipy.

1. Overená klasika a niečo nové

Medzi „must have“, ktoré musíte určite vidieť, patrí napríklad Bratislavský hrad a jeho baroková záhrada, hrad Devín, Dóm sv. Martina, Modrý kostolík, Tyršovo nábrežie či najstarší verejný park v strednej Európe – Sad Janka Kráľa. K nim určite pridajte aj niečo navyše. Navštívte napríklad novú štvrť s mrakodrapmi a budovami od svetoznámej architektky Zahy Hadid.

Otvoriť galériu
Zdroj: Bratislava Tourist Board

2. Túlanie uličkami

Určite nevynechajte centrum mesta, ktoré je plné zaujímavých miest od Michalskej brány, Starej radnice až po Slovenské národné divadlo či obľúbenú sochu Čumila. Prejdite sa pešou zónou, ochutnajte skvelú zmrzlinu, túlajte sa drobnými uličkami s malými kaviarničkami a objavujte skryté zákutia dýchajúce históriou.

Otvoriť galériu
Zdroj: Bratislava Tourist Board

3. Pláž ako pri mori

Na brehu Dunaja, na Tyršovom nábreží, nájdete krásnu letnú pieskovú pláž. Okrem výborného jedla, drinkov, plážového sedenia a pohodovej atmosféry si tam môžete užiť cvičenie pod holým nebom, rôzne diskusie či koncerty. No a neodmysliteľnou súčasťou je výhľad na Hrad a celé nábrežie.

Otvoriť galériu
Zdroj: Bratislava Tourist Board

4. Nie len pre nákupné maniačky

Medzi obľúbené miesta patrí aj promenáda pri Dunaji pri nákupnom centre Eurovea. Nájdete tu nádherné nábrežie zaliate slnkom. Pri skvelom drinku či káve na jednej z terás sa môžete nabažiť pohľadom na plynúci Dunaj. Alebo iba tak relaxujte na tráve a nasávajte ruch okolo. Promenáda sa končí na staromestskej pláži. Na týchto miestach zažijete atmosféru Stredomoria.

Otvoriť galériu
Zdroj: Bratislava Tourist Board

5. Skvelé jedlo

Bratislava je plná najrôznejších kaviarní, pivovarov, reštaurácií, ale aj moderných streed food zón a podnikov či food truckov. Vyskúšať môžete rôzne dobroty od výmyslu sveta snáď z každého kúta zeme. Večerať môžete aj vo výške 85 metrov nad hladinou Dunaja v reštaurácii UFO, ktorá je špecializovaná na stredomorskú a ázijskú kuchyňu. Priamo od stola máte mesto ako na dlani.

Otvoriť galériu
Zdroj: Bratislava Tourist Board

6. Bratislavské korunovačné dni

Slávnu kráľovskú minulosť Bratislavy si v tomto roku môžete pripomenúť sériou podujatí, kde si obyvatelia a návštevníci mesta budú môcť vychutnať korunovačnú atmosféru počas korunovačného sprievodu, rytierskeho turnaja, koncertu a bezplatných prehliadok. Príďte a staňte sa súčasťou Bratislavských korunovačných dní! Tento rok sa budú konať od piatka 13. augusta do nedele 15. augusta.

Otvoriť galériu
Zdroj: Bratislava Tourist Board

7. Niečo pre turistov

Ak patríte medzi milovníkov prírody, tak aj v hlavnom meste nájdete to, čo hľadáte. Vyberte sa na Železnú studničku s množstvom príjemných chodníčkov či cyklotrás. Navštívte tam aj Partizánsku lúku, ktorá sa pýši množstvom detských ihrísk, altánkami či bufetmi. Zážitkom pre malých a veľkých je lanovka zo Železnej Studničky na Kamzík, kde môžete deň zakončiť jazdami na bobovej dráhe.

Otvoriť galériu
Zdroj: Bratislava Tourist Board

8. Jedinečné miesta

V Bratislave uvidíte aj miesta, ktoré nikde inde nenájdete. V centre mesta môžete navštíviť budovu Slovenského rozhlasu, známu aj ako obrátená pyramída. Veľkorysé vnútorné priestory skrývajú najlepšie koncertné a nahrávacie štúdiá na Slovensku. Uprostred sídliska Petržalka si zase môžete zadarmo prezrieť expozíciu vojenského bunkra B-S 4-Lány z čias 2. svetovej vojny. No a prejdite sa do Rakúska po Cyklomoste Slobody, ktorý všetci volajú Most Chucka Norrisa.

Otvoriť galériu
Zdroj: Bratislava Tourist Board

9. Trochu adrenalínu

Pozrite si Bratislavu z iného uhla, a to priamo z paluby rýchlostného člnu. Získate ohromujúci a jedinečný výhľad na celé mesto. Uvidíte nábrežie či Bratislavský hrad z úplne novej perspektívy a vďaka tomuto exkluzívnemu zážitku budete mať aj majestátny hrad Devín ako na dlani.

Otvoriť galériu
Zdroj: Bratislava Tourist Board

10. Hurá na bicykel

Fanúšikovia bicyklovania, korčuľovania či behu nájdu na petržalskej hrádzi to pravé miesto na skvelú, ničím nerušenú jazdu alebo beh. Dokážete prejsť množstvo kilometrov a užiť si tak Bratislavu trochu ináč. Nezabúdajte na pitný režim a zastavte sa v ktoromkoľvek bufete. Milovníci horskej cyklistiky si môžu zase vyskúšať adrenalínovú jazdu na downhillovej zjazdovej trati s prekážkami v lesoch Malých Karpát, ktoré ponúkajú stovky kilometrov značených cyklotrás.

Otvoriť galériu
Zdroj: Bratislava Tourist Board

11. Pre vodákov

Neopakovateľný zážitok zažijete počas splavu Malého Dunaja, ktorý vytvára najrozsiahlejší riečny ostrov v Európe. Počas splavu uvidíte krásnu prírodu, lužné lesy, bohatú faunu a flóru a skvelé miesta na rekreáciu.

Otvoriť galériu
Zdroj: Bratislava Tourist Board

12. Nezvyčajné športy

Keď túžite vyskúšať niečo nové, ste na správnej adrese. Wakelake na Zlatých pieskoch ponúka wakeboardový vlek, máte tu možnosť vyskúšať flyboard, zahrať si plážový volejbal a celý deň zakončiť jednou z mnohých párty, ktoré Wakelake organizuje. Samotný areál Zlatých pieskov je vďaka super plážam a veľkému jazeru stvorený na letný oddych.

Otvoriť galériu
Zdroj: Bratislava Tourist Board

13. Všetko na jednom mieste

Síce trošku ďalej od centra, no stojí za návštevu. Areál vodných športov Divoká voda ponúka v rámci dvoch vodných kanálov v starom koryte Dunaja možnosť vyskúšať si rafting, vodné skútre, jazdu na kajaku či vodné lyže. V areáli si môžete skúsiť aj jazdu na štvorkolke, lukostreľbu, plážový volejbal či jazdiť na poníkoch. Keď tam už budete, nevynechajte ani galériu moderného umenia Danubiana. Je to výnimočné miesto, ktoré vás zaujme už na prvý pohľad.

Otvoriť galériu
Zdroj: Bratislava Tourist Board

Ako ušetriť

Kúpte si Bratislava CARD, ktorá je oficiálnou destinačnou turistickou kartou. Umožňuje vám v krátkom čase a za výhodnú cenu spoznať a zažiť to najlepšie, čo Bratislava a Bratislavský región ponúkajú. Získate ňou bezplatný vstup do 16-tich múzeí a galérií, pešiu prehliadku centra, neobmedzené cestovanie verejnou dopravou v celom Bratislavskom kraji a viac ako 100 atraktívnych zliav až do 50 % vrátane gastronómie, nákupov a múzeí. Jej cena je od 16 € na 24 hod, až po 22 € na 72 hod.

Ešte stále váhate? Bratislava ponúka bohatý program pre každého, preto neváhajte a naplánujte si výlet podľa vlastných preferencií na 72hodinovemesto.sk.

Otvoriť galériu
Zdroj: Bratislava Tourist Board
Otvoriť galériu
Zdroj: Bratislava Tourist Board

Realizované s finančnou podporou Ministerstva dopravy a výstavby Slovenskej republiky.

Viac k téme:
Súvisiace články:
Autor: Špeciálny projekt

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Foto
Rusnák o Slafkovského formácii: Som z nich sklamaný, už by mali začať bodovať!
Parlament bude mať v stredu ceremóniu so 150 zvolenými poslancami.
Poslanci NR SR preberali zákon o ochrane prírody: Ďalej ich čakajú zmeny v RTVS
Roman Polanski.
Foto
Súd oslobodil režiséra Polanského: Mal znásilniť známu herečku a... Otrasné, čoho sa mal dopustiť!
Richard sa dostal z nevyliečiteľnej rakoviny mozgu vďaka vlastne liečbe imunoterapiou.
Foto
Richardovi diagnostikovali smrteľnú rakovinu: Po roku je úplne fit! Vyliečil sa vlastnou metódou?
Alice Munroová získala Nobelovu cenu za literatúru v roku 2013.
Foto
Zomrela nositeľka Nobelovej ceny Alice Munroová († 65): To, ako ju volali, hovorí za všetko
Ilustračná fotografia.
SMUTNÁ správa: Slovensko prišlo o oceňovaného riaditeľa (†89)
Dvojica na rozhodnutie súdu čakala viac než rok.
Foto
Veľká NOVINKA u Vinczeovcov: Súd rozhodol o adopcii Maxíka!
Štart vesmírnej lode Starliner opäť odložili.
Foto
Nad vesmírnou loďou Starliner visí otáznik: Ďalší odklad štartu! Kedy to príde?
Na snímke sopranistka Ľubica Rybárska.
Foto
Slovensko prišlo o výnimočnú ženu! Zomrela Ľubica Rybárska († 65): Jej hlas očaril celý svet
Americká herečka Halle Berry.
Foto
Bývalá Bondgirl je hriešne sexi aj pred 60-kou: Horúci záber, na ktorom je úplne NAHÁ!
(ilustračná fotografia).
Prípravy na novú sezónu lesných požiarov vrcholia: EÚ robí opatrenia, čo sa zmení?
Julian Assange.
Odhalil tajomstvá USA, teraz kvôli tomu trpí: Čo je s väzneným Assangeom? Vážne obavy