Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
21.07.2021 22:20 | Šport | Futbal
Foto

Pred odvetou všetko otvorené: Slovan uhral s Bernom prijateľný výsledok

Futbalisti ŠK Slovan Bratislava remizovali v úvodnom zápase 2. predkola Ligy majstrov s Young Boys Bern 0:0. Stredajší duel na Tehelnom poli priniesol minimum šancí, bezgólová remíza drží slovenského šampióna v hre o postup aj pred odvetou.

Fotogaléria
4
fotiek v galérii

Tá je na programe v stredu 28. júla o 20.15 h na umelej tráve štadióna Wankdorf v Berne. Víťaz nastúpi v 3. predkole LM proti postupujúcemu z dvojzápasu medzi gibraltárskym Lincolnom Red Imps a rumunským CFR Kluž, zdolaných čaká vzájomná konfrontácia v rámci 3. predkola Európskej ligy UEFA.

      1. zápas 2. predkola LM:
      ŠK Slovan Bratislava - Young Boys Bern 0:0
      Rozhodovali: Kavanagh - Cook, Robathan (všetci Angl.), ŽK: de Kamps - Siebatcheu, Aebischer, Camara, Lefort, 1000 divákov.
      Slovan: Chovan - Medveděv (30. Pauschek), Kashia, Božikov, De Marco - de Kamps (90.+2 Lichý) - Čavrič (74. Dražič), Kankava, Weiss, Zmrhal (90.+2 Strelec) - Ratao (74. Henty)
      Bern: von Ballmoos - Hefti (80. Maceiras), Camara, Zesiger, Garcia (84. Lefort) - Ngamaleu (84. Spielmann), Aebischer, Sierro, Elia - Mambimbi (55. Fassnacht), Siebatcheu

      

Slovan nastúpil na ľavom krídle so Zmrhalom, popri kapitánovi Božikovovi hral na stopérskom poste Gruzínec Kashia. Do zápasu vstúpili jeho hráči sústredene a aktívne, súperovi nedovolili rozvinúť kombinácie. V 13. minúte dobre zakombinovali na ľavom krídle Weiss so Zmrhalom, český legionár vrátil loptu trénerovmu synovi a ten sa postaral o prvý závar v stretnutí, keď jeho strelu zblokoval jeden z obrancov. O chvíľu musel Chovan na opačnej strane vyriešiť črtajúcu sa nepríjemnosť vyboxovaním lopty do bezpečia. Inak hrali ale "belasí" umne a na rozdiel od odvety s írskym Shamrockom pozorne v defenzíve. Prvú strelu medzi žrde vyslali hostia v 19. minúte. Aebischerov pokus z priameho kopu smeroval ukážkovo do vinkla, Chovan však predviedol bravúrny zákrok a loptu vyškriabal na roh. Postupne sa na ihrisku začala prejavovať väčšia individuálna kvalita "mladých chlapcov" z Bernu. V 31. minúte sa dostal k zakončeniu spoza šestnástky Ngamaleu, ale nemal presnú mušku a zakrátko Chovan "skrotil" aj pokus Garciu. V závere polčasu vystrčili rožky aj "belasí", ale bránu hostí neohrozili.
      

Druhý polčas otvorila delovka Rataa, po ktorej zahrávali domáci roh. V 51. minúte po Weissovom nákope do šestnástky "tancovala" lopta v nebezpečnej zóne pred brankárom švajčiarskeho tímu, ale do siete neprekĺzla. Neskončila tam ani po hlavičke Čavriča, ktorému ju "posadil" na hlavu Weiss. Slovan sa po zmene strán viac vytiahol, ale vyloženú šancu si neutvoril. Tisícke priaznivcov Slovana tuhla krv v žilách po tom, ako brankár Chovan neodhadol svoje vybehnutie za šestnástku, nepríjemnú situáciu napokon slovenský šampión ustál bez ujmy. V 76. minúte striedajúci Henty zbytočne nevymýšľal a takmer otvoril skóre, jeho pokus z uhla von Ballmoosovi poriadne popálil rukavice. V záverečnej štvrťhodine sa hralo prevažne na polovici Slovana. Hostia mali veľkú príležitosť v nadstavenom čase, ale Spielmann spoza šestnástky netrafil bránu.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas, TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk



Pri pobreží Kanárskych ostrovov sa utopili najmenej traja migranti
V Tunise sa búria proti prílevu migrantov: Sila, čo sa v posledných týždňoch deje
Britský premiér Rishi Sunak.
Londýnčania si volili starostu, Sunak neskrýva sklamanie: Víťazovi sa podarilo čosi nevídané
Súčasný manžel Štefan Margita.
Foto
Štefan Margita sa po 35 rokoch vrátil na vychytené miesto: Pozrite sa, čo žiada od fanúšikov!
V lotérii Powerball sa hrá o rozprávkový jackpot.
Stala sa milionárkou NÁHODOU! Pri kúpe žrebu si dajte pozor: TAKTO prídete o majland
Joop mal skočiť z lode a odvtedy ho nik nevidel.
Foto
V Prahe ZÁHADNE zmizol Brit: Súkromný detektív a kritika polície! Naozaj nikto nič nevidel?
A glider against a blue sky
Aktualizované
Hrôza! V Martine došlo k pádu vetroňa: Nešťastie má minimálne jednu obeť
(ilustračné foto)
Prietrž mračien narobila v slovenskom meste poriadnu paseku: Mimoriadna situácia, hlásia značné škody
(ilustačné foto)
Nadľudský výkon otca nestačil: Pri tragédii v bazéne zomreli 3-ročné dvojičky
Britney Spears sa dostala do problémov pre svoje nezodpovedné správanie.
Foto
Britney Spears sa SÚDILA s vlastným otcom: Desivá reakcia po ukončení sporu! Skončí na mizine?
Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj.
Voči Zelenskému sa vedie trestné stíhanie: Dostal sa na nelichotivý zoznam! Čo na to Ukrajina?
Amputáciu odmieta, no lekári hovoria, že by mu pomohla.
Foto
Nicholas pred 10 rokmi havaroval a ostala mu VISIEŤ noha: Fakt mu TOTO povedali lekári?!
Nemecký kancelár Olaf Scholz
Útoky na politikov exponenciálne rastú, Scholz má toho plné zuby: Nemeckí predstavitelia avizujú, čo bude nasledovať