Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
21.07.2021 16:10 | Šport | Futbal

Švajčiari prišli do Bratislavy pre výhru: Toto môže byť ich veľkou výhodou

Podľa webu Berner Zeitung v klube Young Boys Bern veľmi potrebujú viac než 20 miliónov eur, ktoré by získali postupom do hlavnej súťaže Ligy majstrov.

David Wagner pôvodne ani nebol na listine kandidátov na trénera futbalového Young Boys Bern. Kluboví funkcionári švajčiarskeho majstra si mysleli, že ho nezaplatia. Napriek tomu tento 49-ročný kormidelník so skúsenosťami z Anglicka aj Nemecka zažije v stredu na bratislavskom Tehelnom poli dvojnásobnú premiéru. V 2. kvalifikačnom kole Ligy majstrov proti ŠK Slovan Bratislava ho čaká nielen prvý súťažný zápas v novom klube, ale aj premiéra v pohárovej Európe.

"Slovan Bratislava považujeme za najsilnejší klub na Slovensku a nebyť koronavírusu, hrali by sme s ním už pred rokom. Naším cieľom je odohrať štyri kvalitné polčasy a postúpiť. V prvom zápase chceme urobiť prvý krok,“ uviedol David Wagner podľa oficiálneho webu ŠK Slovan Bratislava.

Podľa švajčiarskych médií iba tisícka domácich fanúšikov na Tehelnom poli bude veľkou pomocou pre ich mužstvo. "Podmienky, za ktorých sa koná Wagnerova premiéra, sú zvláštne. Elegantný Národný štadión postavený v roku 2019, je dnes najväčšie vakcinačné centrum v Bratislave. Neočkuje sa tu len vtedy, keď sa hrá futbal. Aréna ponúka priestor pre 22 500 divákov, ale na Slovensku stále platia prísne obmedzenia pre športové podujatia. Proti Young Boys bude mať povolený vstup iba 1 000 fanúšikov s permanentkami. Takmer prázdny štadión môže byť pre YB výhodou," nazdáva sa švajčiarsky denník Berner Zeitung.

Rovnaký zdroj pripomína, že Slovan má na rozdiel od YB Bern za sebou toto leto už dva súťažné zápasy. Proti írskemu outsiderovi Shamrock Rovers však najmä v odvete 1. kvalifikačného kola vôbec nebol presvedčivý a prehral 1:2. Postupový gól Slovana v Írsku strelil Vladimír Weiss ml. "Veľmi dobre poznáme schopnosti tohto prominentného hráča klubu s kariérnymi zastávkami v Anglicku, Španielsku aj Taliansku a ktorý je navyše syn trénera Vladimíra Weissa. Urobili sme si analýzu hry Slovana a zhodli sa, čo treba urobiť pre úspech. Bližšie o tom však nebudem hovoriť. Pripravení sme na všetko, čo príde," dodal Wagner.

Podľa výkonného riaditeľa YB Bern Wanju Greuela si v klube uvedomujú dôležitosť dvojsúboja so slovenským majstrom. "Chceli sme predtým odohrať aspoň jedno ligové kolo, ale doma nám nevyšli v ústrety. Kvalifikačné súboje v Lige majstrov sú pre nás jedny z najdôležitejších zápasov celej sezóny," skonštatoval Greuel. "Chceme vyhrať už v Bratislave, aby sme mali dobrú postupovú pozíciu pred odvetou," dodal.

Podľa webu Berner Zeitung v klube veľmi potrebujú viac než 20 miliónov eur, ktoré by získali postupom do hlavnej súťaže Ligy majstrov. Musia však okrem Slovana prekonať aj ďalšie dve prekážky. "Eliminovalo by to straty, ktoré klubu vznikli v uplynulej sezóne vinou pandémie koronavírusu," skonštatoval švajčiarsky zdroj.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas, SITA

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Z nemocnice v Chán Júnis exhumovali už asi 200 tiel.
Izrael zaútočil v Pásme Gazy: Zmena pláno v poslednej chvíli?!
Po pandémii zdvihli ceny aj dámy ponúkajúce sex na ulici. (Ilustračné foto)
Váš Tip
SPOVEĎ prostitútky z Košíc: Prečo predávam svoje telo! Kto sú jej klienti a koľko zarobí?
Takto vyzerá Boris Kollár 3. mesiace po transplantácii vlasov.
Foto
Borisovi Kollárovi už narástli vlasy: Multiotecko sa môže pýšiť korunou krásy, AHA!
Exminister má po prehre na výber z viacerých možností.
Neúspešný prezidentský kandidát Korčok: Ďalšia trhlina v jeho plánoch v politike!
Karol III. bol korunovaný za kráľa 6. mája 2023 vo Westminsterskom opátstve.
Prvé výročie Karola III. zatienila aj smrť blízkeho: Päť RÁN pre kráľa za rok vlády!
Podľa dopravného analytika Cyklokoalícia neprediskutovala nápad s odbornou verejnosťou, ani nespravila osvetu.
Foto
Nová križovatka v Bratislave: Z 11 ostrovčekov sa vodičom krúti hlava! Čo na to analytik?
V poslednom čase sa kvôli svojmu najnovšiemu albumu často oblieka do western štýlu.
Foto
Sexica Beyoncé po 40-ke vystrkuje rožky: Celému svetu ukázala holú... Uf, neprehnala to?
Obyvateľov mesta sužujú viaceré choroby a hlad.
Izrael chystá ÚDER: Posledná rana Hamasu či skôr finále genocídy?
(ilustračná foto)
V Rusku zadržali amerického vojaka: Spojené štáty reagujú! Čoho sa mal dopustiť?
Ruský prezident Vladimir Putin.
Otáčajú sa mu chrbtom? Veľvyslanec EÚ sa nezúčastní na Putinovej inaugurácii: Nie je jediný
Generálny tajomník Organizácie Spojených národov (OSN) António Guterres
Šéf OSN je hlboko znepokojený: Vyzýva Izrael aj Hamas! Urobte niečo navyše, tvrdí
Dym stúpa po izraelskom leteckom útoku východne od Rafahu v pásme Gazy v pondelok 6. mája 2024.
Mesto Rafah je pod paľbou! Izrael letecky zaútočil na ciele Hamasu: Drsný odkaz