Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
22.06.2021 22:56 | Šport | Futbal | ME vo futbale 2020
Foto

Škótom strelili tri góly: Chorváti si vybojovali postup do osemfinále

Chorvátski futbalisti si vybojovali postup do osemfinále ME 2020.

Fotogaléria
5
fotiek v galérii
V záverečnom kole D-skupiny zdolali v Glasgowe Škótov 3:1. Vicemajstri sveta postúpili z 2. miesta, tretích Čechov preskočili v tabuľke zásluhou vyššieho počtu strelených gólov.

Súboj, v ktorom by remíza znamenala pre oba tímy stop na turnaji, rozhodli Chorváti dvoma gólmi po prestávke. Ich autormi boli Luka Modrič a Ivan Perišič. V prvom polčase skóroval za Chorvátov Nikola Vlašič, za Škótov vyrovnal Callum McGregor.

D-skupina:

Glasgow

Chorvátsko - Škótsko 3:1 (1:1)

Góly: 17. Vlašič, 62. Modrič, 77. Perišič - 42. McGregor. Rozhodovali: Rapallini - Belatti, Bonfa (všetci Arg.), ŽK: Lovren - McKenna, 9896 divákov

zostavy:

Chorvátsko: Livakovič - Juranovič, Lovren, Vida, Gvardiol (71. Barišič) - Kovačič, Brozovič – Perišič (81. Rebič), Modrič, Vlašič (76. Ivanušec) – Petkovič (71. Kramarič)

Škótsko: Marshall – McTominay, Hanley (33. McKenna), Tierney - O'Donnell (84. Paterson), Armstrong (70. Fraser), McGinn, McGregor, Robertson – Dykes, Adams (84. Nisbet)

 

Škóti sa na svojom štadióne v Hampden Parku na súpera "vrhli" a už v prvých desiatich minútach mali príležitosť zahrávať tri rohové kopy. Najbližšie ku gólu boli v tejto pasáži v 6. minúte, keď McGinn poslal loptu pred bránu a Adamsovi chýbalo iba veľmi málo, aby ju dorazil do siete. Úradujúci vicemajstri sveta však ukázali svoje skúsenosti. Úvodný tlak súpera prečkali bez újmy a skórovali z prvej príležitosti. V 17. minúte Modrič poslal center do šestnástky na Perišiča, ten vyhral hlavičkový súboj a "sklepol" loptu na Vlašiča, ktorý nemal problém skórovať. Škótov inkasovaný gól na chvíľu zaskočil, no potom sa opäť vrhli do útoku. McGinnovi sa však v 24. min nepodarilo opäť nájsť pred bránou Adamsa a onedlho si brankár Livakovič poradil aj s jeho slabou strelou. V závere prvého polčasu už Škóti nehrali tak aktívne ako v úvode, no aj tak sa im podarilo vyrovnať. Chorvátska obrana v 42. minúte odkopla loptu zo šestnástky iba na Calluma McGregora a ten zamieril presne k žrdi. Kapitán Celticu Glasgow zaznamenal nielen premiérový gól Škótov na šampionáte, ale aj svoj prvý v 33. štarte v reprezentácii.

Oba tímy nastúpili na druhý polčas s vedomím, že musia skórovať, inak sa ich vystúpenie na šampionáte skončí. Obraz hry sa zmenil, loptu na kopačkách začali mať prevažne Chorváti. V 50. minúte sa vybral do útoku krajný obranca Gvardiol, dokázal sa vyhnúť ofsajdovej pasci a išiel sám na brankára, no lopta mu ušla a gól z toho nebol. Podobne dobrú prienikovú prihrávku dostal onedlho aj Perišič, no do tesného ofsajdu. Gól bol na vlásku a vicemajstri sveta sa ho dočkali v 62. minúte. Po sérii prihrávok sa lopta dostala k Modričovi, útočník Realu Madrid napriahol vonkajším priehlavkom a trafil nádherne do šibenice. Poisťujúci zásah pridal v 77. minúte Perišič hlavou po rohovom kope, keď si nabehol k prednej žrdi na center Modriča. Škóti preukázali pred vlastnými divákmi snahu a nadšenie, no kvalitou za Chorvátmi zaostali.

 

tabuľka:

1. Anglicko 3 2 1 0 2:0 7*

2. Chorvátsko 3 1 1 1 4:3 4*

3. Česko 3 1 1 1 3:2 4*

4. Škótsko 3 0 1 2 1:5 1

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas, TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk



Boeing 737 MAX 9 spoločnosti Alaska Airlines
Lietadlá Boeing pod drobnohľadom úradov: Viacnásobné incidenty zdvihli vlnu podozrenia!
Parlament bude mať v stredu ceremóniu so 150 zvolenými poslancami.
Zrušia sa poplatky za objednanie k lekárovi? Takto rozhodli poslanci
Ruský prezident Vladimir Putin.
Vladimir Putin zložil prezidentský sľub: Záverečná VETA, ktorá môže ovplyvniť celý svet!
Concept education congratulation and Graduation Ceremony. Congratulated the graduates in University during commencement,backside graduation black hats during commencement success graduates of the university,
Tragédia na promóciách: Smrteľný pád ochromil študentov! Strohé vyjadrenie univerzity
Lela Ceterová nebola so svojimi perami spokojná.
Foto
FOTO Lela Ceterová si dala opäť NAPICHAŤ pery: Drsná KRITIKA a nepochopiteľný argument blondínky
Bratislavská polícia zasahuje v budove Univerzity Komenského, kde sídlia Farmaceutická fakulta aj Fakulta managementu.
VYHRÁŽKY už aj na východe Slovenska! Polícia zasahuje v týchto krajoch
ilustračné foto
Zazneli varovné sirény a vtom to prišlo! Hamas udrel plnou silou: O život prišli štyria vojaci
Boris Kollár (58) a matka jeho dvoch synov Artura (12) a Aarona (1) Barbora Richterová (34) sú viac ako rok vo vojne.
Vojna Kollára a Richterovej skončila: Mamička si vydupala REKORDNÉ alimenty!
Smutná správa z Ukrajiny: Pri obrane svojej vlasti zahynul majster Európy († 30)
Izraelské jednotky ovládli palestínsku stranu priechodu Rafah.
Foto
Neďaleko hraničného priechodu stúpa dym: Izraelský zásah v Rafahu nenechal chladnou ani túto veľmoc!
Podvod
Osobné údaje vojakov pod drobnohľadom hackerov: Ktorá krajina môže mať vážny čin na svedomí?
Rear view of female doctor rushing down the corridor of the hospital ward
Smrtiaci útok v nemocnici! Vyčíňanie šialenca zalarmovalo políciu, napáchal neodvrátiteľnú škodu