Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
16.06.2021 10:40 | Šport | Hokej

Marinčin to nateraz s NHL vzdal: Po rokoch sa vracia do Európy

Slovenský hokejový obranca Martin Marinčin sa po jedenástich rokoch vrátil zo zámoria do Európy.

Pred novou sezónou posilnil českého majstra HC Oceláři Třinec. V tíme by mal nahradiť krajana Martina Gernáta, ktorý by mal podľa českých médií zamieriť do Lausanne.

"Martin je výborný ofenzívny obranca so skúsenosťami z NHL i medzinárodného hokeja. Veríme, že bude pre náš tím prínosom a že si ho naši fanúšikovia zamilujú rovnako ako jeho veľkého kamaráta Martina Gernáta, ktorý odchádza do zahraničia. Martin je podobný typ ako 'Gery' a keď sme sa dozvedeli, že má záujem vrátiť sa do Európy, tak sme začali pracovať na jeho príchode. Rokovanie bolo rýchle a korektné. Iste k tomu napomohli aj referencie od jeho kamaráta," uviedol pre oficiálnu webstránku klubu športový riaditeľ Jan Peterek.

Dvadsaťdeväťročný Marinčin pôsobil od sezóny 2010/2011 v zámorí. V drafte v roku 2010 si ho z 2. kola vybral Edmonton, za ktorý debutoval v sezóne 2013/2014, odvtedy odohral v NHL za Oilers a Toronto 227 duelov s bilanciou päť gólov a 29 asistencií. V play off zaznamenal deväť štartov. V tejto sezóne nedostal príležitosť v drese Maple Leafs a pôsobil na farme Toronto Marlies v AHL, odohral 14 zápasov a získal päť bodov (1+4). Marinčinovi sa v NHL končí zmluva a stane sa neobmedzeným voľným hráčom. Na konte má aj štart na ZOH v Soči a troch MS. Na domácom šampionáte v roku 2019 nazbieral v siedmich dueloch sedem bodov (3+4).

V Třinci sa stretne s obrancom Davidom Musilom, s ktorým sa spoznal počas pôsobenia v tíme Oilers. "Pamätám si, keď sme s Davidom boli spoločne v Edmontone. V tej dobe tam bol aj 'Gery', takže sme boli v podstate stále spolu. Poznáme sa veľmi dobre a veľmi sa teším, že si s Davidom zahrám v jednom tíme," uviedol Marinčin. "Na Třinec som počul samé pochvaly, každú sezónu má tie najvyššie ciele. Najviac som v kontakte s 'Gerym', ktorý mi vždy rozpráva o tom, ako sú Oceláři skvelá organizácia so špičkovým zázemím."

Od návratu do Európy si sľubuje hlavne nový impulz v kariére: "Vážim si záujem, ktorý o mňa klub mal. Verím, že pre mužstvo budem prínosom. Zatiaľ nemám osobnú skúsenosť s trénerom Václavom Varaďom, ale verím, že keď budem hrať najlepšie ako viem, čoskoro zapadnem do herného štýlu."

O rok mladší Gernát pôsobil v Třinci od roku 2018, keď tam prišiel práve z Lausanne. V uplynulej sezóne odohral za klub 50 zápasov v základnej časti a so 41 bodmi (13+28) sa stal najproduktívnejším obrancom súťaže a taktiež bol najlepší strelec i nahrávač spomedzi bekov. V 16 dueloch play off pridal sedem bodov (1+6). Na uplynulých MS v Rige odohral osem zápasov so ziskom dvoch bodov (1+1).

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Americký prezident Joe Biden
Dobré správy pre Pásmo Gazy, Američania začali s výstavbou móla: Humanitárna pomoc by mala byť dostupnejšia
Generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg
Stoltenberg to už nevydržal a povedal to bez okolkov: Tvrdá kritika Číny
Ilustračné foto
Opitý turista vystrájal na ceste, zachytilo ho auto: Zaujímavé, čo mu malo zachrániť život
Ruský prezident Vladimir Putin
Putin plánuje dôležitú návštevu: To, kam sa chystá, veľa napovie o budúcnosti Ruska
Český hokejový tréner Vladimír Růžička.
Foto
Bývalý tréner Slovana Bratislava má nové angažmán: Neuveríte, koho povedie Růžička!
Novi Sad, Serbia - May 5, 2015: McDonalds and McCafe Signs on Post to mark fast food restaurant. Illustartive editorial for McDonalds expansion in Eastern Europe.
Zaujíma vás, prečo kola z McDonaldu chutí inak? Nie je to náhoda! Tajomstvo odhalené
Na snímke podpredsedníčka Európskej komisie (EK) a komisárka pre hodnoty, transparentnosť a spravodlivosť Věra Jourová.
Príde Slovensko o eurofondy?! Jourová to povedala jasne: O STVR a zrušení špeciálnej prokuratúry si myslí, že…
Situácia s jedlom v Pásme Gazy je hrozivá (ilustračné foto).
Izraelský útok v Rafahu je na spadnutie: Z mesta utekajú ľudia, sú ich stovky tisíc!
(ilustračná foto)
V parlamente sa debatovalo o premnožených medveďoch: Poslanec vyzval kolegov, aby pristúpili k tomuto kroku
Slovenský brankár Marcel Melicherčík.
Foto
Po konci finále vyplávala pravda na povrch: Prečo Spišiakom chýbala brankárska jednotka?
photo depicting clinical tests sobriety state driver by a policeman
Opitá vodička sa nezdráhala sadnúť za volant: Z toho, čo spravila spolujazdkyňa, vám padne sánka
Woman lying in bed suffering from insomnia
TENTO nápoj pred spaním nepite! Môže vám spôsobiť problémy: Nie je to káva ani čaj