Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
20.06.2021 11:00 | Správy

Princ Harry a vojvodkyňa Meghan privítali vytúženú dcérku Lili: Nahnevalo meno bábätka kráľovnú Alžbetu?

Najsledovanejší pár britskej kráľovskej rodiny, princ Harry (36) a jeho manželka Meghan (39), pred týždňom pobláznil celý svet ohlásením narodenia svojho druhorodeného potomka.

Dcérka Lilibet Diana Mountbatten-Windsor sa narodila 4. júna v jednej z kalifornských nemocníc a najväčší rozruch vyvolalo jej prvé krstné meno. Snažil sa mladý manželský pár nahnevať jeho výberom kráľovnú Alžbetu, alebo ide o milú poctu dôležitým ženám v Harryho živote?

Fotogaléria
6
fotiek v galérii

Titulky novín v uplynulých mesiacoch plnili správy ohľadne vzťahov v kráľovskej rodine, hlavne po emotívnom rozhovore vnuka kráľovnej Alžbety Harryho a jeho manželky Meghan v šou u slávnej Oprah Winfrey. Práve tu zazneli aj nepríjemné obvinenia z rasizmu na kráľovskom dvore, keď sa jeden z jeho členov zaujímal o farbu pleti ich prvorodeného syna. Meghan má totiž predkov afroamerického pôvodu.

Útočisko v Kalifornii

Manželia sa však medzičasom sústredili na omnoho príjemnejšie veci. Presne na deň svätého Valentína oznámili svetu milou fotografiou, že očakávajú svoje druhé dieťa. V minulosti sa netajili tým, že si prajú dve deti, ktoré by mohli prísť na svet čo najskôr po rozprávkovej svadbe v máji 2018 na kráľovskom zámku Windsor. Toto prianie sa im skutočne naplnilo a skoro ráno 6. júla 2019 sa im narodil syn Archie Harrison.

Následne manželia prekvapili nielen britskú verejnosť, keď ohlásili svoj úmysel vzdať sa kráľovských povinností a tiež príjmu, ktorý im od kráľovnej prináležal. Rozhodli sa utiahnuť do súkromia, ktoré chceli hľadať v Kanade. Svoje plány nakoniec zmenili a dnes spolu so synom, čerstvou dcérkou a dvoma psami bývajú vo vile za takmer 13 miliónov eur v kalifornskom Montecite.

Lavička pre Harryho

Až do narodenia dcérky sa všetko, samozrejme, točilo okolo ich dvojročného syna Archieho. K jeho obľúbeným činnostiam podľa rodičov patria prechádzky so psami na pláži, jeho otec, princ Harry, sa tiež nezabudol pochváliť ani tým, že ho často vozí v sedačke na bicykli.

Meghan pred pôrodom dokončovala viaceré projekty a v týchto dňoch sa do amerických kníhkupectiev dostala jej knižka The Bench (Lavička), ktorá je určená pre deti. Cez kreslené ilustrácie niekoľkými slovami rozpráva príbeh Harryho a jeho syna v parku. Knižku pôvodne Meghan pripravila pre Harryho k jeho prvému Dňu otcov, teraz je však bestsellerom, ktorý už po pár hodinách predaja vyskočil na piate miesto najpredávanejších kníh.

Druhé a posledné dieťa

Len desať minút jazdy od ich nového domova je pôrodnica, ktorú si vojvodkyňa vybrala pre narodenie bábätka. Na rozdiel od mnohých miestnych celebrít sa rozhodla porodiť v Cottage Hospital v Santa Barbare. Jej vytúžená dcérka prišla na svet v piatok o 11.40 hod. s hmotnosťou takmer 3,5 kila. Zatiaľ čo pri prvom pôrode chcela Meghan rodiť doma, no nakoniec sa predsa len vybrala do pôrodnice, tentoraz boli plány iné. Ako priznala v dojemnej eseji minulú jeseň, v júli 2020 o jedno bábätko prišla.

Spolu s oznámením príchodu dcérky sa nechal pár počuť, že krstné meno Lilibet vybral podľa prezývky kráľovnej Alžbety, ktorú v detstve dostala od svojho milovaného otca Juraja VI., keď ako batoľa nedokázala správne vysloviť svoje meno. Blízka rodina a neskôr jej manžel princ Phillip († 99) ju oslovovali práve týmto menom. Druhé krstné meno Diana dostalo dievčatko ako hold zosnulej princeznej Diane, ktorá nešťastne zomrela pri autonehode v roku 1997, keď mal princ Harry len 12 rokov.

pokračovanie
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas, Andrea Kvintová, Zdroj FOTO: TASR, Getty Images

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Lekári mu inak odporučili, aby nepracoval a odpočíval na vidieku.
Britský kráľ vydal oficiálne vyhlásenie: Karol III. oznámil veľké rozhodnutie
Nitrianskych hokejistov prekvapil René Rendy (uprostred).
Zemetrasenie pod Zoborom! V uliciach Nitry prepukli majstrovské oslavy
požiar ilustračne
V hoteli vypukol požiar, hasiči bojovali s plameňmi dlhé hodiny: Najmenej 10 ľudí zomrelo
Na prestížnej udalosti hľadali nové tváre modelingu.
Foto
Tlačia deti do modelingu: Syn vdovy po Pašekovi st. († 37) ohúril a aha, ako vyrástla Haklovej dcéra!
(ilustračné foto).
Veľká Británia spustila revolučné očkovanie: Vyrieši to jeden z najsmrteľnejších problémov ľudstva
Foto
Nitriansky spasiteľ Stavjaňa: Ako to vyzerá s jeho budúcnosťou?
Fiona sa priznala k vražde svojho priateľa.
Fiona chladnokrvne zavraždila svojho priateľa († 42): Zavliekla ho do spálne a nasledoval horor! Mrazivé detaily
Joe Biden (vľavo) a Recep Tayyip Erdogan
Historické stretnutie odložili: Turecký prezident cúvol! Čo sa stalo?
Biely dom (ilustračná fotografia).
Prekvapivé rozhodnutie: USA odložili svoje plánované sankcie! Prečo to urobili?
Poľský minister zahraničných vecí Radoslaw Sikorski a ruský prezident Vladimir Putin.
Poľský minister sa obul do Putina: Dúfam, že nebude taký ŠIALENÝ a... Na jednu vec sa musia pripraviť
ministerka zdravotníctva SR Zuzana Dolinková
Dolinková prehovorila: KDH ju chce odvolávať, takto reaguje ministerka
Ilustračné foto
Ťažko zranená matka porodila dievčatko a zomrela, neskôr skonalo aj bábätko: Detaily nešťastia z Gazy vám vtisnú slzy do očí