Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
08.06.2021 15:30 | Šport | Futbal | ME vo futbale 2020

Extréner reprezentácie Ján Kocian hodnotí naše formácie pred EURO: Útok je top slabinou!

Bez prehry, ale i bez víťazstva! S bilanciou dvoch remíz proti Bulharsku (1:1) a Rakúsku (0:0) odletí zajtra slovenská futbalová reprezentácia na majstrovstvá Európy do Petrohradu. Vo viedenskej generálke na šampionát vyšla strelecky naprázdno, hoci príležitostí na skórovanie mali jej hráči dostatok.

Smola vo finálnej fáze či zlé riešenie situácií ich obrali o lepšiu náladu pred cestou na záverečný turnaj.

Slováci mali na druhej strane aj šťastie, keď ich dvakrát zachránila žrď. Prípravný duel splnil očakávanie. Odkryl však aj známe nedostatky. „Je sa od čoho odraziť. Teší ma, že sme zápas uhrali na nulu, hoci sme mali aj šťastie. To nám už však chýbalo v zakončení. Som rád, že sa hráči výkonmi tlačia do zostavy. Videli sme dobré výkony od hráčov, ktorí nenastúpili v základnej zostave. Predstavu proti Poľsku mám, ale je ešte osem dní do prvého zápasu na ME,“ hodnotil tréner Štefan Tarkovič.

Bol to ďalší zo série zápasov, v ktorom vyčnievala naša obrana nad útočnou činnosťou. Všimol si to aj bývalý tréner reprezentant Ján Kocian. „Potvrdilo sa to, čo sme hrali v kvalifikácii. Máme solídne prepracovaný systém defenzívy s dobrými individuálnymi výkonmi obrancov. Problémy budeme mať v ofenzíve. V nej nám to stále nejde. Do štartu majstrovstiev Európy ju už určite nezlepšíme. O góly sa musia postarať hráči druhého sledu alebo krídelníci,“ povedal niekdajší kouč pre Nový Čas.

Budúci pondelok nastúpia Slováci v prvom zápase skupiny proti Poľsku na čele s Robertom Lewandowskim. Hviezdny útočník Bayernu Mníchov má za sebou famóznu sezónu. V bundeslige nasúkal 41 gólov, čím prekonal bradatý, 49-ročný rekord Gerda Müllera. Stačil by náš nedeľňajší výkon na Poliakov? „V obrane áno. Poliaci sú však lepší v hre dopredu. Dôležité bude, ako zvládneme prechod z obrany do útoku. To je alfa a omega našej hry. Už dlhší čas nemáme túto fázu na potrebnej úrovni, preto sa spoliehame na štandardné situácie ako proti Rusku,“ uzavrel Kocian.

BRANKÁR

- Medzi tromi žrďami nie je čo riešiť. Národnému tímu zhlboka odľahla po tom, čo sa Martin Dúbravka vrátil po dlhom zranení do kádra. Je nosným pilierom. Srší z neho obrovská istota, prehľad a chuť pomôcť mužstvu. Spoluhráči sa môžu na neho spoľahnúť, čo zvyšuje ich sebavedomie v náročných situáciách. Aj proti Rakúšanom bol ústrednou postavou zápasu, keď chytil niekoľko gólov.

OBRANA

- Jej jasným šéfom je Milan Škriniar. K nemu sa vypracoval Ľubomír Šatka. Hoci v klube hráva menej, rast výkonnosti potvrdil vo viacerých zápasoch. V repre sú obaja už zohratí. Stopérsky tandem je pevný. Silný vo vzduchu, dobrý v pozičnej hre. Od Pekaríka môžeme čakať aj výpady smerom dopredu. U Hubočana už menej, ale o to ťažšie sa bude cez neho súperom prechádzať.

ZÁLOHA

- Po absenciách Stana Lobotku či Jana Greguša sa vyprofilovala štítová dvojica Juraj Kucka – Jakub Hromada. Je najlepšou voľbou pred obranou. Prvý je bojovník, druhý zasa typ moderného futbalistu. V strede sa spoliehame na tvorivosť a nápady kapitána Mareka Hamšíka, majstra finálnej prihrávky. Lukáš Haraslín s Robom Makom majú na krídlach rýchlosť, podporujú ofenzívu.

ÚTOK

- Naša najväčšia slabina. Zranil sa David Strelec, nevieme, čo bude s Ivanom Schranzom. To je pre trénera dosť nepríjemné zistenie. Na hrote budeme podľa mňa hrať s Ondrejom Dudom. Nie je to pre neho nový post. Hráva na ňom v Kolíne i v reprezentácii. Je aktívny, pýta si loptu. Záleží, ako budú ofenzívu dopĺňať ostatní, aby sme pri útoku neostali zalezení vzadu s viacerými hráčmi.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas, bb

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

(ilustračné foto)
Červené líčka detí môžu skrývať ochorenie: Keď si všimnete TOTO, už je zle
Umelkyňu († 59) mali nájsť v jej byte v pražských Vinohradoch. 
Smutné správy z Česka: Zomrela známa herečka († 59), našli ju v jej byte
Na snímke prezidentka SR Zuzana Čaputová
Prezidentka Čaputová o ďalšej kariére: Prezradila, kde chce pracovať
Kariéru mu ukončili chuligáni, brankár v smutnej spovedi: Lekári povedali, že zomieram
Jasmina Alagič na druhom kole Let's Dance.
Foto
Jasmina ukázala OTCA: Tento FEŠÁK že má skoro 70? Wau, pozrite sa, ako vyzerá
Izraelský premiér Benjamin Netanjahu.
Rozhodnutie, na ktoré čakal celý svet: Izraelský premiér o UKONČENÍ vojny
Andrea Verešová v Dubaji oslňuje dokonalou postavičkou.
Foto
Sexi Verešová výnimočne ukázala súkromie: Vášnivé BOZKY a ruka šmátralka!
Foto
Ramsay robí čistky v kádri pred MS: Prichádzajú nové posily!
Chorý kráľ spraví, čo už nik nečakal: Musí byť splnená JEDNA podmienka
Na snímke prezidentka SR Zuzana Čaputová
Prezidentka prezradila, ktorú krajinu navštívi poslednú: V rámci rozlúčky navštevuje všetky susedné štáty
Na snímke Andrej Danko a Branislav Gröhling.
Atmosféra v koalícii: Gröhling hovorí o jej kríze, podľa Danka je všetko v poriadku
(ilustračné foto)
Ovládate chorvátčinu? KVÍZ pre pravých dovolenkárov: 10 fráz, ktoré MUSÍTE vedieť!