Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
23.05.2021 14:00 | Prominenti | Zahraniční prominenti
Foto

Škandalózne odhalenie z minulosti, ozval sa aj brat princeznej Diany: Fotka, ktorá láme srdce

Brat princeznej Diany zdieľal na sociálnej sieti krásnu spomienku na svoju sestru. Čiernobiela fotka zachytáva súrodencov ako sa spolu hrajú. Za týmto gestom sa ale skrýva oveľa viac.

Fotogaléria
5
fotiek v galérii
Charles Spencer, brat princeznej Diany, zverejnil na Twitteri čiernobiely archívny obrázok spolu so slovami: „Niektoré putá idú veľmi ďaleko.“ Fotografia zobrazuje súrodencov, ktorí sedeli vedľa seba na letnom slnku, obaja v plavkách, informuje portál Daily Mail.

Fotografiu zverejnil len niekoľko hodín predtým, ako bola v periodiku The Times uverejnená rozsiahla správa o kontroverznom rozhovore Martina Bashira s Dianou v dokumentárnom programe Panorama z roku 1995. Martin Henry Bashir je britský novinár a moderátor spravodajstva, ktorý sa dostal do povedomia najmä svojím rozhovorom pre BBC s princeznou z Walesu.

Po tomto rozhovore bol generálny riaditeľ BBC, Tim Davie, nútený sa ospravedlniť princezninmu bratovi za to, že Bashir použil falošné bankové výpisy s cieľom zaistiť si tento rozhovor. Bývalý sudca najvyššieho súdu John Dyson, viedol v tejto veci nezávislé vyšetrovanie a uznal Bashira vinného z podvodu a porušenia redakčného správania BBC.

Bývalý vládny úradník a vedúci občianskeho súdnictva boli menovaní, aby sa pozreli na okolnosti výbušného rozhovoru z roku 1995, v ktorom sa Diana preslávila slovami: „V tomto manželstve sme boli traja, takže to bolo trochu preplnené.“

Vyšetrovanie ukázalo, že moderátor vážnym spôsobom porušil pokyny producentov BBC. Televízia potom výrazne utrpela. Nedosiahla vysoké štandardy integrity a transparentnosti, ktoré sú jej charakteristickým znakom. Bashir porušil pravidlá BBC, tým, že Dianinmu bratovi ukázal falošné bankové výpisy, aby získal prístup k princeznej, uvádza sa v správe.

V reakcii na správu Bashir uviedol: „Je to už druhýkrát, čo som ochotne plne spolupracoval na vyšetrovaní udalostí spred viac ako 25 rokov. Ospravedlnil som sa vtedy a teraz to robím znova. Požiadal som vtedy o sfalšovanie bankových výpisov. Bola to hlúposť a bola to akcia, ktorú hlboko ľutujem. Ale absolútne si stojím za dôkazmi, ktoré som poskytol pred štvrťstoročím, a opäť nedávno.“

„Je smutné, že tento incident zatienil odvážne rozhodnutie princeznej porozprávať jej príbeh, odvážne hovoriť o ťažkostiach, ktorým čelila, a pomôcť vyriešiť ticho a stigmu, ktoré pred rokmi obklopovali problémy jej duševného zdravia,“ povedal Bashir na margo svojho tvrdenia, že princezná sa rozhodla rozhovoru zúčastniť sama a nijako ju neovplyvnil.

Bashir minulý týždeň oznámil, že z BBC odchádza zo zdravotných dôvodov, nedávno mal totiž vážne zdravotné komplikácie po prekovaní ochorenia Covid-19.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: bah

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Polárna žiara v štvrti Bory v Bratislave 11. mája 2024.
Zlá správa pre všetkých nadšencov polárnej žiary: Tento faktor môže zamiešať karty, čo tvrdia odborníci?
Ilustračné foto
Najprv sa pohádali, potom ho († 56) bodol do hrude: V prípade nastal posun, takto to vyhodnotila polícia
Na snímke minister zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Juraj Blanár
Blanár odcestoval na Ďaleký východ: Vieme, o čom sa bude zhovárať so svojím náprotivkom
(ilustr. foto)
Máte radi olivy? Po týchto faktoch vás možno prejde chuť! To ste o nich netušili
Už vyše 300 obetí na životoch si vyžiadali záplavy vo viacerých afganských provinciách.
Foto
Krajinu sužujú ničivé záplavy: Prírodný živel usmrtil stovky ľudí, bilancia obetí stále stúpa
Nela Pocisková
Foto
Pocisková BEZ NOHAVIČIEK?! Z týchto záberov vám bude horúco: Herečka sa odviazala
Polícia obvinila muža z Medzilaboriec, ktorý sa vyhrážal mestskému policajtovi.
Váš Tip
Muž v centre Bratislavy spadol, pristavil sa pri ňom cyklista: Policajti neverili očiam, všetko zachytila kamera!
Polícia SR
Mŕtvy muž († 27) v Bratislave: Nové skutočnosti! Polícia prehovorila
(ilustračná foto)
Útok na reštauráciu! Hlásia mŕtvych aj zranených: Je za tým Ukrajina?
Foto
Dve rovnaké situácie, rozdielne verdikty: Poškodili rozhodcovia slovenský tím?
(ilustr. foto)
11 najčastejších príznakov RAKOVINY: Znepokojivé, čo je medzi nimi! Odhaľte zákernú chorobu včas
Čelná zrážka skončila tragicky.
Foto
Smrteľná čelná zrážka pri obci Vieska: Zo záberov naskakujú zimomriavky!