Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
17.05.2021 16:24 | Šport | Futbal

V Barcelone prevláda veľké sklamanie: Odíde s Messim aj tréner Koeman?

Prázdne tribúny na Camp Nou pre pandemické opatrenia boli smutným sprievodným faktorom záverečného domáceho vystúpenia FC Barcelona vo vrcholiacej sezóne La Ligy.

Katalánci po prehre s hráčmi Celty Vigo 1:2 definitívne vycúvali z boja o majstrovský titul a nezachránil ich ani obligátny gól Lionela Messiho. Bol už jeho tridsiaty v aktuálnej sezóne a podľa všetkého opäť neohrozene dokráča k titulu najlepšieho strelca La Ligy. Tzv. Pichichi Trophy získa už po ôsmy raz. Ibaže jeho zotrvanie v najvyššej španielskej súťaži v drese FC Barcelona sa zrejme definitívne chýli ku koncu.

Pred rokom sa ešte fenomenálny Argentínčan (zjavne frustrovaný z výkonov mužstva) nechal prehovoriť na jednu sezónu, ale teraz mu k 30. júnu definitívne vyprší platnosť zmluvy a zrejme sa po vyše 21 rokoch poberie skúsiť šťastie inde. Tréner Ronald Koeman má iný názor a zatiaľ zostáva optimista. "Nemyslím si, že Messi v nedeľu odohral svoj posledný zápas na Camp Nou. Stále je to najlepší futbalista na svete a aj v tomto zápase ukázal, že je nemožné hrať bez neho. V tejto sezóne La Ligy nastrieľal 30 gólov a zachránil nám hŕbu bodov," vyhlásil Ronald Koeman. "Je to na Messim. Ja aj klub chceme, aby zostal. Nechceme, aby odišiel. Poviem to jednoducho, ak Leo v niektorých zápasoch nebol v tíme, mal som obavy, kto vôbec strelí góly," dodal niekdajší skvelý obranca aj vo farbách FC Barcelona.

Tridsaťtriročný Messi nastrieľal v drese FC Barcelona rekordných 672 gólov. Ten zatiaľ a možno aj doslova posledný pridal hlavou proti Celte Vigo, ale súper potom otočil na 2:1. S klubom svojho srdca, ako ho dlhé roky nazýval, získal 35 trofejí v troch španielskych súťažiach a troch na medzinárodnej úrovni. Rozmenené na drobné ja za tým 10 titulov v La Lige, 7 titulov v domácej pohárovej súťaži Copa del Rey a ďalších osem v Španielskom superpohári. Na európskej scéne sa Messi s FCB dočkal štyroch víťazstiev v Lige majstrov, troch v Európskom superpohári a na svetovej úrovne sa trikrát tešil z triumfu na svetovom šampionáte klubov.

Bez jagavej trofeje Messi nezostal ani v práve vrcholiacej sezóne, keďže FC Barcelona získal Španielsky kráľovský pohár. Napriek tomu "Blaugraňas" neuspeli v ľútom boji o domáci ligový titul, ktorý si odnesie jeden z madridských veľkoklubov. A to je zrejme hlavný dôvod, prečo má Messi bližšie k odchodu ako k zotrvaniu. A spolu s ním možno odíde aj Koeman, od ktorého sa očakávalo viac ako len zisk jednej domácej trofeje. V zálohe je vraj pripravené jedno veľmi zvučné meno z nedávnej histórie Barcelony. Šušká sa, že trénerom by sa mohol stať niekdajší skvelý stredopoliar a dlhoročný špílmacher Kataláncov Xavi Hernández. A to aj napriek tomu, že nedávno podpísal dvojročné predĺženie kontraktu v katarskom tíme Al Sadd.

"S Al-Saddom som už dosiahol toho dosť, vyhral som zápasy aj majstrovské tituly a cítim sa tu výborne. Mám obrovskú podporu vedenia. Mám podpísaný dvojročný kontrakt a nechcem na tom nič meniť. Všetko ostatné informácie o mne sú nekorektné," cituje 41-ročného Xaviho oficiálny web katarského majstra. Pri tíme je od roku 2019 a odvtedy s ním stihol pozbierať šesť rôznych trofejí v piatich súťažiach.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk



Vojna na Ukrajine stále trvá (ilustračná fotografia).
Maďarsko odmieta návrhy Ukrajiny: Tvrdý odkaz! Toto podľa vicepremiéra neurobia
Ruský prezident Vladimir Putin.
Slovensko bude na inaugurácii ruského prezidenta! Kto nás tam zastúpi?
(ilustračné foto)
Držíte diétu? Pozor, zvyšujete riziko týchto porúch až päťkrát!
Balistická raketa (ilustračná fotografia).
Moskva ide rozširovať svoj arzenál: Pripravuje sa na niečo?! Desivé slová diplomata
Medveď hnedý (ilustračné foto)
Medveď útočil v TOMTO okrese! Buďte opatrní: Zásahový tím reaguje
V novom europarlamente bude sedieť aj zostava 14 slovenských zástupcov.
Eurovoľby sa blížia: Potrebujete hlasovací preukaz? Požiadať oň môžete do tohto termínu
Polícia v nedeľu riešila vodičov pod vplyvom alkoholu, obvinila ich
Foto
Z FOTO sa vám zastaví rozum: Otrasné, koľko vodiči cez víkend nafúkali! Polícia vyzýva verejnosť
Miroslav Imrich († 71) zrejme spáchal samovraždu.
ŠOK! Známeho českého speváka († 71) našli mŕtveho: Mrazivé, kde skonal... Prekliate miesto?
Putin nariadil cvičenie, ktoré bude zahŕňať nácvik použitia taktických jadrových zbraní!
Aktualizované
Putinov krok všetkých vydesil: Rusi majú nacvičovať odpálenie JADROVÝCH zbraní! Reakcia na Macronove výroky?
Makhmud Muradov
Tvrdá rana pre ex-Bagárovej: Po tomto zostal Muradov v šoku!
Umelcovu dcéru Renátu (vpravo) mrzí, že o ňu otec počas života neprejavil záujem.
Boj o dedičstvo po Grúňovi († 81): Vdova ženie právnikov na dcéru, ktorú spevák 39 rokov nevidel
(ilustračné foto)
Český farár vyvolal ŠKANDÁL vo Vatikáne: Hrôza, čo mal pri sebe! Polícia zakročila