Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
14.05.2021 10:00 | Prominenti | Domáci Prominenti

Oli Džupinková z Expresu sa vrhá na to, čo by iným vadilo: Prečo si beriem služby cez Vianoce

Poznáte ich hlasy, no tváre zostávajú často nepoznané. Rozhlasoví moderátori sa prihovárajú poslucháčom kdekoľvek ich zastihnú - na ceste do práce, pri leňošení na gauči, pri varení, na kúpaliskách aj na lyžiarskych svahoch. Nový Čas Nedeľa zisťoval, kto sa ukrýva za mikrofónmi slovenských rádií a aká bola cesta spíkrov za ich prácou snov.

Oli Džupinková (32): Bola to láska na prvé počutie

Už počas vysokej školy som pracovala v internátnom rádiu PaF v Prešove, kam som to išla iba vyskúšať, spomína dnešná moderátorka spravodajstva v rannej šou Rádia Expres, Hemendex. „Pamätám si, ako mi vyučujúca na seminári v škole povedala, že mám hlas vhodný na spravodajstvo. Mala pravdu a dodnes som jej vďačná za povzbudenie,“ vraví moderátorka. Jej kroky potom smerovali do východoslovenského Rádia KISS a odtiaľ už priamo do dnešného pôsobiska. V novembri 2011 začala pracovať ako redaktorka zahraničného spravodajstva Rádia Expres, v ktorom neskôr moderovala správy a dopravný servis.

Dnes je teda súčasťou ranného tímu. Okrem svojej spravodajskej práce je autorkou rubriky o Slovákoch a Slovenkách v zahraničí, ktorá vznikla v septembri 2014. „Za tých viac ako šesť rokov som urobila rozhovory s približne 250 ľuďmi. Všetci sú fantastickí a som hrdá na všetkých, ktorí vyšli zo svojho komfortu a v podmienkach vždy iného štátu dokázali uspieť. Mnohí na celosvetovej úrovni - vedci, lekári, manažéri, maliari či fotografi. Niektorí sa po rokoch vrátili späť, napríklad vedec Pavol Čekan, ktorý so svojím tímom a ďalšími vedcami vytvoril PCR testy,““ hovorí Oli, ktorá je pôvodom Rusínka.

Popri rozhlasovej práci s kamarátom Petrom Šuchtárom vydala trojjazyčnú knihu Mamina rusínska kuchyňa. Aj vďaka svojmu pôvodu je v rádiu veľmi obľúbená, na Vianoce si totiž rada berie služby, keďže s rodinou oslavuje tieto sviatky o dva týždne neskôr. Dobrá atmosféra v kolektíve je pre ňu veľmi dôležitou súčasťou práce. „Zbožňujem atmosféru s ranným tímom. Prežívame všetko spolu. Každé ráno vstávame a stretávame sa, keď je dobre, aj keď je zle. Za dverami v štúdiu je však len vysielanie a naplno sa venujeme práci.“

Ako sa za mikrofón dostali Dominka Dadíková, Barbora Štubňová, Lukáš Pinček či KaVa? Prečo svoj job považujú za prácu snov? Čítajte Nový Čas Nedeľa.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Karolína Jančošková, © Nový Čas Nedeľa

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Izraelská armáda vyzvala obyvateľov východného Rafahu na evakuáciu
Izrael udrel v noci a nekončí: Zastavenie prepravy humanitárnych zásielok?
K tragédii došlo v sobotu v jednej z hlohoveckých bytoviek.
Mrazivé DETAILY synovraždy v Hlohovci: Zabila Samuela († 19) láska k otcovi?!
Rozsiahly zásah polície: Výbušniny na školách nahlásili na veľkom území Slovenska!
"Lezec" dopadol na tvrdý betón.
Policajti v šoku: Keď je zlá hlava, trpí celé telo! Keby to nebolo na VIDEU, neverili by ste
Foto
Obranný pilier národného tímu Martin Fehérváry: NHL už neriešim, myslím len na medailu z MS!
Na satelitnej snímke mesto Rafah (uprostred) v Pásme Gazy 4. mája 2024. Izraelská armáda v pondelok 6. mája vyzvala obyvateľov vo východnej časti mesta Rafah ležiaceho na juhu Pásma Gazy, aby sa dočasne presunuli do "humanitárnej oblasti".
Je zo zlé, varuje už aj UNICEF: 600 000 deťom hrozí ďalšia katastrofa!
Na snímke pápež František.
Úsmevné slová pápeža Františka: Nezvyčajný príkaz najmenšej armáde sveta
Na archívnej snímke z 22. apríla 2024 turecký prezident Recep Tayyip Erdogan.
Erdogan telefonoval s vodcom Hamasu: Kto vie, čo by si o tomto myslel Izrael
Dcéra Kate po svojom otcovi pátra pomocou sociálnych sietí.
David šiel osláviť dôchodok: Zvláštna SMS a potom... Slová užialenej rodiny
Ruský prezident Vladimir Putin.
Putinova inaugurácia v tieni vojny: Británia oznámila rázny krok
Na snímke astronautka NASA  Sunita Williamsová počas príchodu do Kennedyho vesmírneho strediska na Myse Canaveral na Floride
Stopka po náročných prípravách! Štart vesmírnej lode odložili: Desivý dôvod
Z nemocnice v Chán Júnis exhumovali už asi 200 tiel.
Izrael zaútočil v Pásme Gazy: Zmena pláno v poslednej chvíli?!