Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
06.05.2021 13:30 | Tip od Vás | Slovensko

Michaela spojila tradície s moderným dizajnom: Najmilší darček pre skalických novorodencov

Novinka sa hneď ujala! Fakultná nemocnica s poliklinikou Skalica ponúka mamičkám moderné zavinovacie perinky. Dvadsať zavinovačiek úzko spojených s tradíciami dostali novorodeniatka darom od bývalej sociálnej pracovníčky nemocnice.

Máte zaujímavý tip, záľubu alebo fotky, o ktoré sa s nami chcete podeliť? Neváhajte a pošlite nám ich na tip@novycas.sk alebo na WhatsApp na číslo 0918 620 001!


Fotogaléria
7
fotiek v galérii

Zavinutie v perinke navodzuje u dieťatka pocit bezpečia a pomáha mu lepšie sa adaptovať na prostredie mimo maternice. Perinky slúžia najmä na upokojenie dieťatka. Dve desiatky moderných periniek, ale v duchu tradícií starých mám, získala nemocnica v závere apríla. Budú ich používať mamičky pri starostlivosti o novorodeniatka počas pobytu v pôrodnici, uviedla Martina Pavliková, hovorkyňa skupiny Agel SK.

,,Teší nás, že maminkám dokážeme uľahčiť starostlivosť o dieťatká v pôrodnici. Keď je spokojné dieťatko, spokojná je aj matka a naopak. Veríme, že si pri spokojných bábätkách užijú maminky viac radosti a oddychu po pôrode,“ ocenila podporu primárka Pediatrického oddelenia skalickej nemocnice Erika Vávriková. Zavinovačky majú svoje pevné miesto v starostlivosti o novorodeniatka tisícky rokov. Ich požívanie vychádzalo z najprirodzenejších potrieb dieťatka a matky bezprostredne po pôrode. Ručičky schované pozdĺž tela v perinke pomáhajú potlačiť prirodzený Morov reflex a dieťatko sa takto nebudí vlastnými ručičkami.

Otvoriť galériu

S nápadom obdarovať nemocnicu originálnym certifikovaným slovenským výrobkom prišla Veronika Buc. Od prvej myšlienky k realizácii to trvalo necelý rok. „Mojím zámerom bolo podporiť novorodenecké oddelenie a nemocnicu, ktoré prechádza modernizáciou priestorov a procesov. Kombinácia tradičného zavinovania s moderným dizajnom, slovenského produktu a skalického motívu ma veľmi nadchla. Mamičky majú možnosť si vybrať medzi modernou zavinovačkou a klasickou perinkou.“

Originálna perinka je vyrobená z bavlny a jej súčasťou je chrbátiková výstuž z pamäťovej peny, ktorá slúži k prenosu bábätka. „Vďaka vystuženému chrbátiku získajú aj čerství rodičia pocit istoty pri prenášaní bábätka v prvých spoločných mesiacoch. Moderné mamy očakávajú ľahkú údržbu a certifikované pružné materiály, ktoré dýchajú a sú mimoriadne jemné na detskú pokožku. Žiadne dlhé šnúry, omotávanie či náročné zavinovanie. Stačí vytiahnuť zips a dieťatko je bezpečne zavinuté,“ priblížila výhody perinky Michaela Kalaninová, ktorá prišla s nápadom na jej výrobu v čase, keď sa sama nachádzala v situácii prvorodičky a potrebovala upokojiť svoje bábätko.

„Bola som mama, ktorej dieťa sa často budilo a časom sa nevyspatosť odrazila na nervozite celej rodiny. Hľadala som spôsob, ako mať pokojné a dobré bábätko. Vtedy mi prišla vhod rada od babičky, ktorá mi povedala zavinuj. A naozaj to začalo pomáhať,“ vysvetľuje Michaela. Presne tak v roku 2016 uzrela svetlo originálna slovenská zavinovačka, ktorá bola Úradom duševného a priemyselného vlastníctva v Alicante uznaná ako originálny dizajn pre celú EÚ. Obľubu si našla medzi tisíckami rodičov.

{{ question.text }} *
  • {{ displayedQuestions > 1 ? 'Stránka' : 'Otázka' }} {{ currentPage }}/{{ totalPages }}
{{ question.text }}
{{ answer.text }}
{{ displayPercent ? Number(answer.percent).toFixed(2) + '%' : answer.votes }}
Hlasovalo: {{ poll.votes }}
Vyhodnotenie
Úspešnosť
{{ succeeded.percent }}%
Počet správnych odpovedí
{{ succeeded.count }}/{{ questions.length }}
Ďakujeme za vyplnenie dotazníka.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: pkr

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Ray Houghton
Foto
65-ročný kulturista si nechal potetovať celé svoje telo: Nechal si začierniť aj ... Penis?!
Európsky parlament v Štrasburgu
Vzdala to! Jedna kandidátka odstúpila z boja o europarlament
Švédska klimatická aktivistka Greta Thunbergová.
Švédska aktivistkaThunbergová má opäť opletačky s políciou: Čoho sa tentokrát dopustila?
Z nemocnice v Chán Júnis exhumovali už asi 200 tiel.
Hrozivá správa od Svetovej zdravotníckej organizácie: Nemocnice v Pásme Gazy majú palivo len na tri dni
Foto
Slováci už dorazili do Ostravy! Pozrite si prvé FOTO z dejiska šampionátu
Bratislavská polícia zasahuje v budove Univerzity Komenského, kde sídlia Farmaceutická fakulta aj Fakulta managementu.
Chodkyňu v Pezinku zrazilo auto, skončila v nemocnici: Polícia hľadá svedkov!
Polícia zverejnila video zo zadržania mladého chlapca.
Polícia zverejnila video zo zadržania 14-ročného chlapca: Mal nahlásiť bombu na škole!
Na prvý pohľad bežná križovatka sa zmení na nehodový úsek. Cyklisti, šoféri či motorkári si tu musia dávať obzvlášť pozor
Prekliata križovatka! Toľko nehôd na jednom mieste ste nevideli: Vedeli by ste cez ňu prejsť?
(Ilustračné foto)
Zbadali ste na dieťati vyrážku? Takto zistíte, či je dôvod na paniku: Jednoduchý trik!
Rakety do raketometov
Členské štáty Európskej únie sa dohodli, čo spravia s výnosmi z ruských aktív: Skvelá správa pre Ukrajinu!
NAKA zadržala 14-ročného mladíka: Na základnú školu mal poslať výhražný mail o bombe!
Rakety do raketometov
Zbierka Munícia pre Ukrajinu má úspech: Toto nakúpia z prvých vyzbieraných peňazí