Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
06.05.2021 12:00 | Správy | Domáce správy

Prichytení v bare po záverečnej! Šeliga a Žitňanská končia, Droba ostáva županom: Slová politológa hovoria za všetko

Poriadne si zavarili! Kým Slováci musia kvôli zákazu vychádzania sedieť po deviatej hodine doma, toto nariadenie očividne neplatí pre vyvolených.

Nebol to vraj žiaden žúr

Žitňanská bola na nočnom stretnutí oblečená neformálne. Prišla v červenej mikine a v rifliach. Ležérny štýl, ktorý sa nehodí na politickú schôdzku, zvolil aj Šeliga - bol v čiernej mikine a rifliach. Po skončení stretnutia nešiel rovno domov, ale odprevadil najskôr Žitňanskú. Vylučuje však, že by sa cestou tackal, alebo by u nej prespal.

„Normálne som šiel a normálne som šiel potom domov,“ tvrdí. Takisto odmieta, že by to bol žúr alebo oslava jeho dizertačnej práce, ktorú nedávno odovzdal. „Nebola to žiadna žúrka. Neboli tam žiadni iní ľudia a bola to uzavretá časť,“ vysvetlil s tým, že toto bolo jedinýkrát, čo k niečomu takémuto došlo. Ľuďom odkázal, že je dôležité rešpektovať protipandemické opatrenia.

Kým politikom hrozí pokuta 1 000 eur, prevádzke za porušenie pravidiel sankcie až do 20-tisíc eur. Okrem hanby a možnej pokuty však Šeligu a ŽItňanskú čaká aj pokles príjmu. Šeliga mal ako podpredseda parlamentu nárok na príplatok k mesačnej mzde vo výške 331 eur. Podobne aj Žitňanská mala nárok ako predsedníčka výboru na odmenu 166 eur mesačne, čo odchodom stráca.

 

Podobné škandály sa už odohrali

- Ako prvý vyvolal pobúrenie minister financií Igor Matovič, ktorý bol v auguste na svadbe svojho straníckeho kolegu bez rúška. Išlo pritom o obrovskú veselicu so 150 hosťami a práve v tom čase sa začínala na Slovensku druhá vlna pandémie.

- Šéf parlamentu Boris Kollár o dva mesiace neskôr viezol vo vládnej limuzíne missku Miroslavu Fabušovú v čase, keď mal sedieť doma. Zrejme by sa na to neprišlo, keby nemali autonehodu a neskončili v nemocnici. Kollár to následne vysvetľoval slovami, že ju viezol do lekárne.

- Expremiér Peter Pellegrini si bol zas v januári kúpiť oblek. V obchode, ktorý mal byť zatvorený, strávil približne hodinu. Jeho hovorkyňa ho bránila slovami, že po prekonaní covidu schudol a oblek je politikovým pracovným nástrojom.

Ospravedlnenie by nestačilo

Radoslav Štefančík, politológ

- Určite by mali vyvodiť zodpovednosť, keďže porušili pravidlá. Veď ide o verejných funkcionárov, ktorí sľúbili slušné Slovensko, a myslím si, že pokiaľ nejaký človek porušuje pravidlá, bez ohľadu na to, či má nejakú verejnú funkciu alebo nie, tak by mal, samozrejme, vyvodiť zodpovednosť za to, že niečo robí tak, ako by robiť nemal. Ospravedlnenie nestačí. To by potom mohli všetci väzobne stíhaní alebo vo väzení povedať „pardón“ a považovali by to za vybavené. Takáto forma vyvodenia zodpovednosti určite nie je na mieste. Pokiaľ má človek verejnú funkciu a je platený z verejných peňazí, tak by mal niesť zodpovednosť a odstúpiť a nie, že sa bude ospravedlňovať.

späť pokračovanie
Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Nový Čas, pol

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Český premiér Petr Fiala
Český premiér Petr Fiala: Hlas štátov strednej a východnej Európy je pre EÚ dôležitý
Francúzsky prezident Emmannuel Macron
Napätie stúpa, Francúzi zvažujú radikálny krok: To sa Izraelu nebude páčiť
Viktor Orbán na stretnutí s Donaldom Trumpom.
Trump verí, že bude prezidentom: Odkaz Budapešti a samotnému Orbánovi!
Fumio Kišida získal premiérske kreslo.
Japonský premiér navštívi Francúzsko, Brazíliu a Paraguaj: Očakáva sa podpis dohody
(ilustračné foto).
To tu ešte nebolo! Astronauti sú už na mieste, chystá sa historický let
Ilustračné foto
Zlodeji ukradli elektrické káble a spôsobili POHROMU! Znefunkčnili podstatnú vec
Let’s Dance sa teší veľkej diváckej obľube.
To tu ešte nebolo: Let’s Dance vyrazí na TURNÉ! Tancujúce hviezdy aj vo vašom meste
Andrej Danko v bratislavskej Dúbravke.
Foto
Andrejovi Dankovi odobrali vodičský preukaz: Líder SNS prišiel upratovať bratislavskú Dúbravku
Lenka prišla pri tragédii o brata.
Foto
Letuška Lenka bojuje s rakovinou: Keď svitla nová nádej, osud jej uštedril ďalšiu tvrdú RANU!
(ilustračné foto).
Súd vzal do väzby ukrajinského ministra poľnohospodárstva: Znepokojivé obvinenia
(ilustračné foto)
Šokujúci krok Japonska kvôli nevychovaným turistom: Zakážu najväčšie lákadlo dovolenkárov!
Thoughtful female high school student sitting at the desk in the classroom and looking away with hand on chin.
Po prvé alebo za prvé? Odpoveď nájdete TU! Pravopis si nemýľte s češtinou