Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
30.03.2013 14:00 | Prominenti | Domáci Prominenti

Karin Haydu má na krku obvinenie: Ako celý podvod fungoval?

Dostal Karin Haydu (35) do problémov jej ex Martin Rác (37)?! Prečítajte si, čo tvrdí vyšetrovateľ.

Práve Rác podľa vyšetrovateľa prifarbil nehodu, ktorú mala jeho bývalá láska. Haydu tak od poisťovne dostala poistné plnenie takmer tritisíc eur. Hviezda markizáckeho seriálu Búrlivé víno je teraz obvinená z poisťovacieho podvodu. Polícia tvrdí, že okrem tohto prípadu Rác zorganizoval aj ďalšie poisťovacie podvody. Do celej kauzy sú zapletení aj štyria dopravní policajti, jeden z nich je na tzv. mafiánskych zoznamoch v skupine jakšíkovci. Obvinení sú aj dvaja pracovníci z poisťovne. Polícia o kauze mlčí.

„Nie som si vedomá spáchania žiadneho trestného činu a až do ukončenia vyšetrovania sa k predmetnej veci nebudem vyjadrovať,“ povedala Karin Haydu, ktorá roky žila s Martinom Rácom. Policajti ho považujú za člena skupiny bratislavského podsvetia jakšíkovci. Už takmer dva roky je vo väzbe pre obvinenie z inej trestnej činnosti. Po celý čas od Rácovho zadržania až po rozchod bola Haydu ukážkovou partnerkou a svojho bývalého obraňovala a verila v jeho nevinu. Teraz má sama opletačky so zákonom. Na polícii vypovedať k prípadu ako obvinená zatiaľ nebola. V prípade dokázania viny na súde jej hrozí až 10 rokov.

Je za všetkým Rác?

Podľa informácií, ktoré získal Nový Čas, herečka vletela so svojím mercedesom do pňa stromu a vozidlo ostalo poškodené. Hneď po udalosti jej pomáhal veci riešiť Rác. Odtiahol vozidlo do svojho servisu v bratislavskom Ružinove s tým, že keďže ho mala havarijne poistené, tak celú poistnú udalosť za ňu vybaví. Trošku ju však prifarbil a uviedol, že do mercedesu jeho priateľky vrazilo ďalšie vozidlo - porsche. Policajti však získali svedka, ktorý povedal, že videl Ráca, ako mercedes poškodzuje železnou tyčou. Poisťovňa herečke za škodu na jej vozidle vyplatila viac ako tritisíc eur. Za porsche zaplatila takmer štyritisíc eur priamo Rácovmu servisu.

Skutok s poistným podvodom sa stal ešte v novembri 2009. Haydu, ktorá v súčasnosti hviezdi v úspešnom markizáckom seriáli Búrlivé víno, v kauze nefiguruje ako členka organizovanej skupiny a obvinená je len z tohto jedného skutku.

Ako to fungovalo

Martin Rác je podľa vyšetrovateľa hlavou skupiny. V prípade figurujú štyria policajti „nehodovkári“. Podľa vyšetrovateľa Rác sa s nimi dohodol a v čase, keď mali službu, fingoval škodové udalosti. V niektorých prípadoch mali na miesto nehody neznáme osoby priviezť autá, ktoré mal Rác poškodiť. Spriaznení policajti škodovú udalosť na mieste zdokumentovali a spísali záznam o nehode. V iných prípadoch Rác autá odtiahol z miesta fiktívnej nehody do svojho servisu a tam ich podľa vyjadrení svedka poškodzoval kovovou tyčou, či narazil s nimi do zábradlia. Do poisťovne potom poslal záznam, ktorý urobili policajti na mieste nehody. Tam mal podľa vyšetrovateľa tiež svojich ľudí, jedného obhliadača a jednu pracovníčku v administratíve. Tí zabezpečili, aby došlo k poistnému plneniu.

V jednom z prípadov, keď malo byť auto podľa výpovede svedka poškodené nárazom do zábradlia v Rácovom servise, policajti odobrali lak z poškodeného vozidla a porovnali ho so vzorkou s povrchu zábradlia a zistili zhodu. Od januára 2009 do mája 2011 sa mala partia dopustiť ôsmich skutkov súvisiacimi s poisťovacími podvodmi s celkovou škodou viac ako 93-tisíc eur. Polícia sa k prípadu stále nevyjadruje.

Kto je herečkin ex Martin Rác

Polícia ho považuje za člena skupiny podsvetia jakšíkovcov. Sudca ho vzal v máji 2011 pre obvinenie z falšovania a pozmeňovania identifikačných údajov áut do väzby, v novembri Ráca obvinili z obmedzovania osobnej slobody a ublíženia na zdraví. Od konca septembra minulého roka držal Rác vo väznici protestnú hladovku. Napriek tomu, že schudol viac ako 10 kíl, nepomohlo mu to a ostal za mrežami. Vlani v októbri sa s ním Karin Haydu rozišla. V januári tohto roku sa začalo pojednávanie na súde. V prípade ublíženia na zdraví vypovedali svedkovia aj poškodení a z ich tvrdení vyplýva, že Rác sa na tom to čine nepodieľal. Pred časom ho okresný súd prepustil z väzby, prokurátor však podal sťažnosť a tak zatiaľ ostal za mrežami. O sťažnosti má v najbližších dňoch rozhodnúť Krajský súd.

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Foto
Obrovské sklamanie a zmar: Slováci nestačili na Lotyšov, čaká ich ešte boj o štvrťfinále
(ilustračné foto).
Islamský štát sa prihlásil k útoku v Afganistane: Zahynulo niekoľko ľudí
Lotyšský brankár Kristers Gudlevskis (vpravo) zachraňuje pred slovenským hráčom Milošom Kelemenom.
Foto
Slovensko - Lotyšsko ONLINE: Spečatia Slováci postup do štvrťfinále?
Ebráhím Raísí.
Aktualizované
S iránskym prezidentom za zrútil vrtuľník: Nové informácie v pátraní!
Ilustračné foto.
Nehodu vrtuľníka v Iráne sleduje celý svet: Zrútil sa neďaleko štátnej hranice s Azerbajdžanom
Harlow Gardner
Foto
Princezná má vzácne genetické ochorenie: Je jediná na svete! Detaily vám vtisnú slzy do očí
Generálna prokuratúra
Muž sa mal vyhrážať ministrovi a dvom poslancom: Súd ho vzal do väzby
Jozef Majský
Aktualizované
Zomrel Jozef Majský († 78): Podnikateľ len nedávno slávil narodeniny
Otília zomrela rukou beštiálneho vraha.
V breznianskom múzeu ožije mrazivá história: Brutálnu vraždu Otílie († 22) riešili 90 rokov!
Foto
FOTO len pre silné žalúdky: Tínedžera stála drobná chyba takmer život! TÚTO vec má každý z nás doma
Young couple man and woman at home kitchen. An alcoholic man drinks vodka, a woman covers her face with her hands and cries. Family quarrel, addiction problem
Neviete skoncovať s alkoholom? Myslite na svoje zdravie! Skúste doma tento TRIK
Na snímke minister vnútra SR Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD).
Polícia eviduje desiatky prípadov schvaľovania trestného činu: Takto sa vyjadril minister vnútra