Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
25.08.2007 16:00 | Správy | Domáce správy

Aféra Hedviga sa vlečie už rok

Aféra Hedviga sa vlečie už rok
BRATISLAVA - Kauza Hedvigy Malinovej (24)! Najprv to bol brutálny útok na útlu študentku maďarskej národnosti, kvôli ktorému vyhlásil policajný prezident Packa vojnu extrémizmu. Po dvoch týždňoch prišiel najväčší a najneočakávanejší zvrat vo vyšetrovaní prípadu.

Polícia vyhlásila, že Malinová si útok vymyslela. V máji tohto roku ju obvinili z krivej výpovede. Hedviga 365 dní po útoku trvá na tom, že 25. augusta 2006 ju pri ceste do školy napadli dvaja holohlaví mladíci, pretože rozprávala po maďarsky. Premiér Fico dnes tvrdí, že táto kauza mala položiť jeho vládu. Vyšetrovanie prípadu pokračuje v opačnom garde. Polícia stíha Malinovú. Priveľa otáznikov však zostáva...

25. 8. 2006

Fotografie zbitej Hedvigy Malinovej po tom, ako prišla do školy, kde mala skladať bakalársku skúšku. EXKLUZÍVNE FOTO HEDVIGY M. PO ÚTOKU>> 26.8.2006

Na svetlo sveta sa dostali identikity páchateľov útoku, ktoré vznikli na základe výpovede Malinovej. Obidvoch mužov policajti vypočuli - na čas, keď ku skutku malo dôjsť, však majú podľa polície nepriestrelné alibi. Maďarský premiér Gyurcsány vyzval Fica, aby Slovensko prípad čo najrýchlejšie vyšetrilo.
12.9.2006
Minister vnútra Kaliňák, premiér Fico a policajný prezident Packa informujú, že trestné stíhanie zastavili. Skutok sa nestal tak, ako ho opísala Hedviga. Kaliňák drží v ruke blúzku, na ktorej mali útočníci napísať: Maďari za Dunaj a SK bez parazitov. Podľa posudku písmo patrí Hedvige. Znalecké posudky z vyšetrovania >>
13. 9. 2006
Hedviga Malinová s obhajcom - poslancom SMK Gáborom Gálom pred novinármi zopakovala, že si nič nevymyslela. Políciu obvinila z vyvíjania psychického nátlaku. O deň neskôr sa jej zastupovania vzdal Gábor Gál, Hedviginým obhajcom sa stal Roman Kvasnica. Proti zastaveniu trestného stíhania podali sťažnosť, ktorú však prokuratúra zamietla.
3. 11. 2006
Hedviga Malinová sa vrátila do školy v Nitre, kde pokračuje v štúdiu.
14. 5. 2007
Polícia preverila dve trestné oznámenia na Hedvigu Malinovú a študentku obvinili z krivej výpovede. Jeden z oznamovateľov medzitým spáchal samovraždu. Polícia však tvrdí, že ju spáchal pre osobné problémy, ktoré nesúviseli s prípadom. Sťažnosť Hedvigy M. proti obvineniu z krivej výpovede >>
24. 5. 2007
Študentka Hedviga Malinová prichádza so svojimi advokátmi na výsluch v pozícii obvinenej. Vypovedať však odmietne, keďže z uznesenia o obvinení nie je podľa advokáta jasné, čo jej kladú za vinu a kedy vo svojich výpovediach klamala. Proti obvineniu podali sťažnosť. Prokurátor ju zamietol.
19. 6. 2007
Na scéne sa objavuje nový svedok Zdeno K., ktorý médiám potvrdil, že pozná jedného z páchateľov útoku na Hedvigu Malinovú. Skutok sa podľa neho stal tak, ako ho opísala študentka maďarskej národnosti. Polícia ho o niekoľko dní predvedie na podanie vysvetlenia. Jeho výpoveď zanalyzujú, ako svedka ho však v prípade nevypočujú.
21. 8. 2007
Róbert Kaliňák a Ján Packa Bývalý riaditeľ odboru boja proti korupcii Jozef Šátek podal trestné oznámenie na premiéra Fica, ministra vnútra Kaliňáka a policajného prezidenta Packu za zneužitie právomoci verejného činiteľa a ohováranie. Dopustiť sa ho mali na tlačovke 12. septembra 2006, keď verejnosť informovali o zastavení trestného stíhania útoku na Hedvigu Malinovú.
22. 8. 2007
Premiér Fico trestné oznámenie Šáteka označí za právny nezmysel a vyhlási, že celá kauza mala viesť k likvidácii jeho vlády. „Keďže pravda sa ukazuje úplne inak, niekto potrebuje držať tento prípad stále pri živote, za každú cenu,“ povedal premiér.
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Tasha Paige.
Priatelia ju varovali, ona neposlúchla: Žena odišla za neznámym mužom do Španielska, vrátila sa s 20-tisíc dolármi
Francúzska metropola bojuje s celomestským morom ploštíc.
Klimatická aktivistka vyčíňala v parížskom múzeu: Neuveríte, čím prelepila slávny Monetov obraz!
Rebecca Sharrock
Foto
Rebecca si pamätá, ako bola v maternici svojej mamy: Má to temnú stránku! Hovorí o prekliatí
2024. Stálica. Heidi dodnes patrí medzi najkrajšie ženy sveta.
Foto
Oslávenkyňa Heidi Klum: Sexici by tento vek tipoval málokto! Kto jej pomáha nestarnúť?
Foto
Végh je pred odvetou storočia vo forme: Zakázané látky?! Attila umlčal kritikov
Tyumen, Russia - January 21, 2020: TikTok and Facebook application  on screen Apple iPhone XR
Rodičia, pozor! Na internete sa šíri ďalšia nebezpečná výzva: Hrozné, ako zle to môže skončiť
Na snímke Leoš Mareš
Foto
Leoš Mareš má zážitok na celý život: Na legendárnom mieste spolu so synom! FOTO, ktoré musíte vidieť
Na snímke novozvolený predseda strany Hlas-SD Matúš Šutaj Eštok počas príhovoru na 4. pracovnom sneme strany v Košiciach.
Prvý príhovor novozvoleného predsedu Hlasu-SD M. Šutaja Eštoka: Žijeme ťažké časy, ale tie nás môžu aj posilniť
Marian Robinsonová sa dožila úctyhodného veku.
Barack Obama je s rodinou v slzách: Zomrela Marian Robinsonová, mama Michelle Obamovej († 86)
Petrovi Pellegrinimu bol oporou minister vnútra Matúš Šutaj Eštok.
Je ROZHODNUTÉ! Delegáti nemuseli dlho uvažovať, novým predsedom Hlasu-SD sa stal ...
K incidentu došlo vo štvrtok okolo 16. hodiny.
Prekvapivý krok otca chlapca s kuklou na hlave: Budúcemu prezidentovi napísal ospravedlňujúci LIST!
Patrik dnes svoje zážitky berie ako školu života.
Bolestivá 13. komnata Patrika Hermana: Psychický nátlak a odchod z domu! Moderátor si prešiel peklom