Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
09.01.2013 14:40 | Správy | Domáce správy

Harabin po kolapse: Dostal som závrat a už som bol na zemi

Šéf Najvyššieho súdu Štefan Harabin mal v pláne odletieť na konferenciu do juhoamerického Čile.

Pri nastupovaní do lietadla však spadol a záchranka ho v bezvedomí odviezla do viedenskej nemocnice. Ešte včera dopoludnia nič nenasvedčovalo, že by plánovanú lukratívnu pracovnú cestu Štefana Harabina do Čile mohlo niečo narušiť.


Dostal som závrat a padol som"Do večerných hodín som pracoval. Ráno som musel skoro ráno vstávať a samotná cesta je stres. Na letisku som ešte rýchlo chcel ísť na toaletu a zrejme sa mi znížil tlak. Dostal som závrat a padol som na zem. Narazil som si rebro a tvár," opisuje svoju nepríjemnú príhodu Štefan Harabin.

Zároveň šéf Najvyššieho súdu SR povedal, že po kolapse ho hneď zachraňovala manželka a jeden slovenský športovec, ktorý mu poskytol prvú pomoc.

Predseda Najvyššieho súdu SR a Súdnej rady Štefan Harabin sa má už lepšie. Hoci je otrasený a doudieraný, jeho stav je stabilizovaný a Harabin komunikuje s okolím. Doterajšie vyšetrenia vylúčili podozrenie na infarkt. Harabina by dokonca mali vo štvrtok prepustiť z nemocnice.

Hovorkyňa Národného ústavu srdcových a cievnych chorôb Dobroslava Krajačičová informovala, že Harabina ešte čaká neurologické vyšetrenie. "Pacient dostal EKG holter, ktorý je určený na 24-hodinové monitorovanie EKG," uviedla Krajačičová.

"Predpokladanou príčinou kolapsu bolo zrejme jeho zohnutie sa a následné prudké vstanie, čím sa mu rapídne znížil tlak krvi, zatočila sa mu hlava a odpadol," uviedla Krajačičová. Dodala, že príčinou ťažkostí môže byť podľa lekárov aj Harabinova prepracovanosť.

Šéf Najvyššieho súdu SR je v starostlivosti primára Oddelenia neinvazívnej kardiológie NÚSCH Pavla Chňupu.

Náhradil hradil súd v ČilePo dlhodobej péenke výrazne schudnutý šéf slovenskej justície dorazil na rakúske letisko Schwechat v sprievode svojej manželky Gabriely, sudkyne Jany Baricovej a zamestnanca Súdnej rady Atanasosa Krikasa. S palubnými lístkami a pasmi sa Harabin so ženou a sudkyňou vybral do odletovej zóny. Kým sa stratil v útrobách letiska, ešte stihol zakývať svojmu kolegovi.

„Išlo o medzinárodnú konferenciu všetkých predsedov Najvyšších súdov EÚ. Všetky náklady hradila pozývajúca strana - Najvyšší súd Čile. Daňových poplatníkov cesta nestála ani cent. Okrem neho sa konferencie mala zúčastniť aj JUDr. Jana Baricová, odborníčka na civilné a správne právo,“ informovala Kancelária predsedu Najvyššieho súdu. Kto však zaplatil letenky a pobyt Harabinovej žene?

„Pokiaľ sprevádzala predsedu Najvyššieho súdu Slovenskej republiky Harabina (alebo aj ako ministra) na služobných cestách aj jeho manželka, vždy jej letenku a pobyt hradil zo súkromných financií,“ dodali z jeho úradu.

Harabin však nakoniec na dvojdňovú konferenciu neodletel! Podľa informácií Nového Času mu pri nástupe do lietadla prišlo zle a spadol. Následne ho v bezvedomí odviezla záchranka do viedenskej nemocnice. „Neodletel pre náhle vážne zdravotné problémy, musel byť rýchlou zdravotnou službou odvezený z letiska do nemocnice. V súčasnosti nemáme viac informácií,“ reagoval Najvyšší súd. Zásah záchranky potvrdilo Novému Času aj letisko v rakúskom Schwechate.

Štefan Harabin bol niekoľko týždňov v závere minulého roka práceneschopný. V októbri podstúpil operáciu bedrového kĺbu, neskôr sa u neho vyskytli komplikácie s vysokým krvným tlakom. Do úradu sa vrátil až 1. januára 2013.

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Diaľnica D1 smerom na Brno pod vodou.
Foto
Česko je na nohách! Prívalové dažde im komplikujú život: Pripravujú sa na najhoršie
Ruský prezident Vladimir Putin a francúzsky prezidenta Emmanuel Macron.
Rusko si zavolalo na koberček francúzskeho veľvyslanca: Slová Macrona ich pobúrili
Ryan († 25) zomrel iba pár hodín po svadbe s Rosie.
Foto
Plánovali spolu veľkú budúcnosť, osud to videl inak: Posledné želanie snúbenca († 25) vám zlomí srdce
Geneva, Switzerland - April 15, 2019: United Nations sign located outside the United Nations Office in Geneva - image
To, čo chce Izrael od ľudí v Rafahu, pobúrilo OSN: Okamžite reagujú! Je to nehumánne, tvrdia
Na snímke zľava minister životného prostredia SR Tomáš Taraba (nominant SNS) a minister pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR Richard Takáč (Smer-SD) nad obcou Stavanisko.
Ministri hovorili pod Poľanou o návrhu zákona o ochrane prírody: Slovensko má výborné podmienky na ...
Foto
Nová hymna slovenských hokejistov: Na rockovom hite Tublatanky sa podieľal aj Šatan!
 Ženu zatkla polícia po tom, čo dotlačila mŕtvolu svojho strýka do banky, aby získala pôžičku!
PREHOVORILA žena, ktorá priviezla do banky mŕtveho strýka († 68): Nie som monštrum!
Americký prezident Joe Biden a izraelský prezident Benjamin Netanjahu.
Biden o útoku na Rafah: Nalieha na Izrael, s týmto musia podľa neho skoncovať
Obľúbená herečka Jennifer Aniston.
Foto
Jennifer Aniston zobrala fanúšikov do kúpeľne: Ukázala oveľa VIAC! Nespustíte z nej oči
(ilustračné foto)
Staré rany sú otvorené: Ako zomreli ľudia v bunkri Vlčia hradba? Znalec to povedal narovinu
Bývalý americký prezident Donald Trump.
Na Trumpa sa valia problémy zo všetkých strán: Sudca má toho dosť, urobil mu škrt cez rozpočet
Gregorová je známa svojou láskou k vareniu a pečeniu.
Gazdinka Hana Gregorová: Herečka za kulinárske skvosty minula majland!