Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
24.10.2012 08:00 | Správy | Krimi | Domáce krimi

Talentovaný hokejista: Za kopnutie policajtky takmer 12 rokov basy

Podľa obžaloby hokejový talent František Koleno (20) vlani v decembri opitý zaútočil na dvoch mužov a vzápätí brutálne napadol policajtku.

Kopol ju tak silno, že jej zlomil nohu a dokaličil koleno. Katarína Ž. je dodnes práceneschopná. Sudcu v Považskej Bystrici neobmäkčili ani mladíkove krokodílie slzy. Naparil mu 11 rokov a 7 mesiacov natvrdo!

Incident sa odohral koncom decembra 2011. V bare František najprv zbil dvoch mladíkov a jeho besnenie pokračovalo aj po príchode polície. „Pred podnikom stál obžalovaný a jeho brat. Obaja boli celí od krvi a výrazne opití. Keď nás zbadali, nasledovali vulgárnosti. Správali sa ako zmyslov zbavení,“ povedala napadnutá policajtka. Podľa nej chceli mladíci ujsť, keď im do očí jej kolega vstrekol slzotvorný plyn a Katarína zhodila Františka na zem. „Metal sa, mykal, náhle sa zvrtol a preletela som cez neho. Potom ma silno kopol do kolena. Zvrieskla som, koleno mi vyletelo doľava a späť. Ešte stále som práceneschopná, neviem, či sa budem môcť vrátiť do práce,“ povzdychla si zranená policajtka.


František si vinu priznal. Tvrdil však, že policajtke nechcel ublížiť. „Vypil som asi štyri tequily a tri deci šampanského. Pobil som sa. Prišla polícia. Do očí mi vstrekli strašné množstvo slzotvorného plynu. Neviem, asi som kládol odpor, asi som sa správal tak, že museli proti mne zakročiť. Neskôr mi vraveli, že som niekomu zlomil nohu. Nechcel som tomu veriť,“ kajal sa pred súdom. Nepomohli mu ani potoky sĺz. „Môj klient vedel, aké sú tam trestné sadzby. Je to trest v intenciách zákona, ale podľa nás je neprimerane prísny, preto sme sa odvolali. To, že bude také dlhé obdobie vo výkone trestu, neprospeje ani štátu, ani nikomu inému. Odvtedy, čo sa to stalo, môj klient vôbec nepije. Stále hrá hokej,“ vyhlásil obhajca F. Kolena Marcel Péli. Podľa sudcu je trest zákonný. „Polícia je tu na to, aby chránila, nie na to, aby na ňu niekto útočil. Máte trénované nohy, ste hokejista, mali ste si uvedomiť, čo môžete spôsobiť,“ vyčítal sudca Kolenovi.

Zničil si kariéru


František Koleno bol nadaný hráč, ktorý hokejovo vyrastal v Považskej Bystrici a neskôr hrával za Martin. Vlani prestal chodiť na tréningy a neskôr nenastúpil na zápas. Dnes je nezamestnaný a príležitostne si zarába zatepľovaním striech.

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




ilustračné foto
Katastrofálne správy z frontu: Ďalšia rana pre Ukrajinu! To vôbec nevyzerá dobre
Foto
Česi zostali zaskočení: Bol jedným z najlepších, má novú zmluvu v NHL ale na MS hrať nebude!
Polícia objasnila krádež trezoru v Bratislave, obvinila viacero ľudí.
V Bratislave ukradli trezor: Zatočí sa vám hlava, koľko v ňom bolo peňazí! Polícia prípad objasnila
Varovanie pred búrkami
Pekné počasie skončilo, blíži sa niečo iné! Meteorológovia varujú: Bude to nebezpečné
Polícia obvinila muža z Veľkej Lomnice, šoféroval opitý a bez oprávnenia.
Foto
To ste ešte nevideli: Opitý vodič bez oprávnenia takto dopadol! FOTO hovorí za všetko
Matyáš tento rok tancoval po boku Petry Dubayovej.
Foto
Radikálna PREMENA Matyáša Adamca z Let's Dance: Ostrihaný na JEŽKA! Dlhé vlasy sú fuč
Night shot: Kremlin Moscow Dome of Senate building, a red Kremlin wall, flag of Russia with the emblem on it; sinister dark sky with a moon partly closed by the clouds
Rusko má problém: Nemecko si povolalo ich veľvyslanca! Znepokojivý dôvod
(ilustračné foto).
Horor v Poprade: Konflikt dvoch mužov sa skončil bodnutím! Zamrazí vás, čo sa dialo
Budova Európskej komisie v belgickom Bruseli (ilustračné foto).
Eurokomisia prehovorila o konaní voči Poľsku: Zásadný ZVRAT! Sledujte, čo chce urobiť
Pitt Bull in a rage .
Hrôza vo Veľkej Lomnici: Muža napadla pred domom svorka psov! Strašné detaily
Dnes (6. 5.) v skorých ranných hodinách pobehoval medveď ulicami Očovej.
VIDEO Strašidelné ráno v Očovej: Medveď pobehoval ulicami! Naháňalo ho auto
Slovenský hokejista Juraj Slafkovský.
Prvé FOTO Slafkovského po príchode: Aha, kto ho sprevádzal