Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
23.01.2012 08:23 | Správy | Krimi | Domáce krimi

Roman Červenka opitý nabúral a ušiel! Policajti ho chytili!

Naznámejší slovenský utečenec Roman Červenka (30) si opäť zavaril! Opitý havaroval a z miesta nahody ušiel. Policajti ho chytili! Hrozí mu väzenie!

Krátko pred polnocou v noci z nedele na pondelok sa na kruhovom objazde Pri Starom letisku v bratislavských Vajnoroch stala dopravná nehoda, po ktorej jeden z účastníkov nehody z miesta činu ušiel. Policajti na mieste nehody našli dve poškodené vozidlá - BMW a Škodu Octavia. Podľa predbežného zistenia vodič Octavie prešiel do protismeru, kde narazil do BMW. Vodiča BMW previezli do nemocnice na ošetrenie.

Policajti podozrivého z účasti na nehode, ktorý ušiel do poľa smerom k blízkej firme,  chytili na blízkom poli. Vyšlo najavo, že vodičom podozrivým zo spôsobenia dopravnej nehody je Roman Červenka (30). Podľa jeho slov z miesta nehody ušiel, pretože je v podmienke. Policajti Červenkovi v dychu zistili 0,68 mg/l alkoholu, čo je 1,42 promile alkoholu. Roman Červenka po prevoze do nemocnice odmietol všetky ošetrenia aj odbery.

Pre Čas.sk informáciu o Červenkovej nehode potvrdili viaceré policajné zdroje. Nabúral do BMW, v ktorom sa viezol bratislavský podnikateľ (32), ktorý býva v Ružinove. Po ošetrení v nemocnici podnikateľ odišiel domov.

Čo hrozí Červenkovi?

Šoférovi Romanovi Červenkovi, ktorého vyšetrujú policajti na slobode, hrozí obvinenie z ohrozenia pod vplyvom návykovej látky, neposkytnutie prvej pomoci vodičom a poškodzovanie cudzej veci.

Okresný súd Trnava 31. marca 2011 podmienečne prepustil na slobodu odsúdeného so skúšobnou dobou 5 rokov," uviedla pre Čas.sk hovorkyňa trnavských súdov Jana Kondákorová. V prípade právoplatného odsúdenia za spomínané trestné činy spojené s dopravnou nehodou súd Červenkovi môže podmienku premeniť na nepodmienečný trest.

Kauza Romana Červenku

Polícia obvinila Romana Červenku z bratislavskej Rače z lúpeže v pobočke VÚB banky. Krátko na to v januári 2008 ušiel policajtom cez okienko na nemocničnom záchode. Policajti vtedy uzavreli celé hlavné mesto, avšak Červenku nechytili. Za oneskorené informovanie nadriadených o úteku obvineného prišli o zamestnanie dvaja policajti, ktorí do nemocnice robili eskortu.

ČErvenku chytili až po štyroch mesiacoch na strome v záhrade neďaleko domu otca jeho družky. Červenka odmietol obvinenie z bankovej lúpeže, okresný aj krajský súd ho definitívne spod tejto obžaloby oslobodili. Vo väzení si odsedel trest za lúpež retiazky a mobilu, ako aj a útok na policajta. Na slobodu sa podmiečne dostal vlani koncom marca, pričom z väzenia mal vyjsť až v roku 2013. Po prepustení z väzenia sa Roman Červenka vyjadril, že chce odísť s družkou Ľubicou a synom na Cyprus, kde pred časom spolu pôsobili. "Už nebudem mať s políciou problémy..." povedal Červenka krátko po prepustení z väzenia.

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Na dne jazera čakalo nepríjemné prekvapenie. (Ilustračné foto)
Váš Tip
V Humennom vyčistili jazierko na sídlisku: Na dne ich čakalo nepríjemné prekvapenie!
(ilustr. foto)
Štyri deti sa prepadli strechou športového centra: Na záchranu prišli tri vrtuľníky
Ilustračné foto
Polícia zastrelila len 16-ročného chlapca: Zraneniam podľahol v nemocnici
(ilustračné foto).
Izraelská armáda pri nálete na Gazu zabila lídra teroristov: Čo má na svedomí?
Zaľúbenci: Maroš s Máriou si doprajú dvakrát do týždňa čas pre seba.
Foto
Úprimný rozhovor s Máriou Čírovou aj o jej krásnom manželstve: Nikdy z našich úst nevyšlo...
Veštkyňa Zana.
HOROSKOP od veštkyne Zany: Koho čaká kríza v láske a kto bude mať problém v práci?
Laura si musela pred smrťou prežil peklo.
Laura († 66) záhadne zmizla z domu: Jej telo našli ZOHAVENÉ! Toto ostáva NEVYRIEŠENÉ
Český moderátor Honza Musil s partnerom Jakubom.
Foto
Známy moderátor po 8 rokoch lásky s mužom šokoval: Dojemné vyznanie ŽENE!
Preslávil ho film Borat.
Foto
Pamätáte si na Borata v ikonických žltých plavkách? Ten už je minulosťou! FOTO, ako vyzerá teraz
(Ilustračné foto)
Nový liek na Alzheimera? Výskum priniesol prekvapivé výsledky! TOTO môže pomôcť
Ilustračné foto
Trpia ženy nespavosťou častejšie ako muži? Zlé správy vedcov! Problémov je viac
Pri izraelskom zásahu v nemocnici Šifá zahynul vysokopostavený vodca Hamasu.
Vojna v Gaze trvá už takmer sedem mesiacov: Izraelský činiteľ o tom, aké sú šance na prímerie