Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
16.11.2011 11:00 | Správy | Krimi | Domáce krimi

Zásah proti piťovcom: Piťa vyviedli z domu po 6 hodinách

Šéf skupiny piťovcov Juraj Ondrejčák skončil po akcii s krycím menom Eden v policajnej cele.

Policajné komando ho po šiestich hodinách domovej prehliadky odviedlo v putách na výsluch na Úrad boja proti organizovanej kriminalite - Západ do Trnavy. Podľa informácií, ktoré získal Nový Čas, je obvinený z nedovoleného ozbrojovania a poškodzovania cudzej veci, pričom skutky sa mali stať ešte vlani.

Piťova partnerka prehovorila o zásahu

Zobudili sme sa na hluk, Juraj si všimol, že sa niečo deje, keďže cez okno videl kukláča, vyšiel pred dom. Aj keď ho už policajti mali a do domu sa dostali cez vchodové dvere, ja som už ležala na zemi, o pár minút na poschodí rozbili okno v detskej izbe a vtrhli do domu,“ pre Nový Čas opísala dramatické udalosti Ondrejčákova partnerka, ktorá nechápe, prečo to policajti urobili, keď už boli vnútri. V dome boli v čase zásahu aj dve malé deti, zobudili sa na hluk a svetlá vrtuľníka.

Ondrejčáka polícia považuje za šéfa skupiny piťovcov. Jeho meno je aj na mafiánskych zoznamoch, ktoré nedávno unikli z polície, figuroval už aj na prvých zoznamoch v roku 2005. V tom období ho pri jazde autom často zastavovali a kontrolovali policajti.Títo ľudia, čo dali dokopy tieto zoznamy, spravili to, že nie sme slobodní, aj keď nám to zaručuje ústava,“ povedal pred časom Ondrejčák, ktorý vlani skončil štúdium práva. Podobný názor má aj jeho partnerka, ktorá tvrdí, že zločinca z neho urobili tí, ktorí ho dali na zoznamy.

Teraz má Ondrejčák podľa informácií Nového Času na krku obvinenie z nedovoleného ozbrojovania a poškodzovania cudzej veci. Podľa údajov z tzv. mafiánskych zoznamov legálne vlastní jednu zbraň. Jeho koníčkom je vojenská história a aj vojenské zbrane. Ku skutku, z ktorého je obvinený, malo dôjsť ešte vlani a spolu s ním v tejto veci figuruje ďalších 5 ľudí.

Vskupine piťovcov je podľa mafiánskych zoznamov 44 mien. Chlapci z Lamača oblečení v maskáčoch sa po hlavnom meste prevážajú na autách Mercedes G. Skupina má aj vlastnú webovú stránku, kde zverejňuje fotografie zo zásahov, kritizuje políciu a z mužov zákona si robí žarty.

Priebeh akcie pripomínal akčný film

Policajná akcia Eden, do ktorej bolo zapojených 350 policajtov, medzi nimi aj špeciálne zložky, ako aj útvar osobitného určenia, spôsobila rozruch v celom Lamači. Namierená bola proti skupine piťovcov a jej šéfovi Jurajovi  Ondrejčákovi, alias Piťovi. Najskôr nad jeho dvorom krúžil policajný vrtuľník, do domu sa z neho zlanili kukláči a vtrhli dnu. Zo zeme im asistovali ich kolegovia v niekoľkých osobných automobiloch. Pri zásahu nechýbali ani rozbušky s dymom. Komando pri komunikácii medzi sebou do vysielačiek vravelo heslo „tango“. To je pri zásahu špecializovaných zložiek medzinárodné označenie páchateľa.

Po ulici pobehoval Ondrejčákov zúfalý pes. Belgického ovčiaka napokon zahnali do dvora domu a priviazali. Pri domovej prehliadke kriminalisti zaistili dva počítače, dva mobilné telefóny a tri USB kľúče. Na miesto po niekoľkých minútach prišiel aj advokát Peter Filip, v dome sa zdržal asi trištvrte hodiny. Po šiestich hodinách Ondrejcáka odviezli v putách v policajnom aute na výsluch na Úrad boja proti organizovanej kriminalite - Západ do Trnavy. Podľa informácií, ktoré získal Nový Čas, obvinený je z nedovoleného ozbrojovania a poškodzovania cudzej veci, pričom skutky sa mali stat ešte vlani. Policajná razia prebiehala aj na ďalších miestach  Bratislavy.

Lipšic si akciu pochvaľuje

K detailom akcie, ktorej štýl vykonania na Slovensku nemá obdobu, sa nevyjadrila polícia, ale minister vnútra Daniel Lipšic. „Ak si niektorí bossovia slovenskej mafie mysleli, že stoja nad zákonom, tak utorkové ráno
ich presvedčilo o opaku
,“ povedal Lipšic s tým, že zásah sa pripravoval dlhodobejšie. To, že neunikli absolútne žiadne informácie smerom k  zločineckej skupine, považuje za nevyhnutný predpoklad úspechu. Keďže prebiehajú procesné úkony, podrobnosti o prípade zverejnia do konca tohto týždňa. Polícia zadržala 20 ľudí, z ktorých niektorí majú patriť ku skupine piťovcov a ich mená sa objavili aj na tzv. mafiánskych zoznamoch, ktoré v októbri unikli z Policajného zboru. Vyšetrovateľ obvinil z rôznych trestných činov až 23 ľudí.

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


V okrese Liptovský Mikuláš potvrdili výskyt tuberkulózy. (ilustračná foto)
Chronický kašeľ ako nový štandard: Lekári trúbia na poplach! Čo sa to deje?
Škótsky premiér Humza Yousaf.
Škóti priznávajú porážku: Ambiciózny klimatický cieľ nesplnia, jednej veci sa ale nevzdajú
passing a truck
Poľskí poľnohospodári zúria! Blokujú hraničné priechody: Vláde posielajú jasný odkaz
Slovenskí hokejisti absolvovali ďalší prípravný duel pred MS v Česku.
Foto
Víťazná šnúra sa skončila: Slovenskí hokejisti vysoko podľahli Nemecku
Na archívnej snímke z 12. marca 2024 poľský premiér Donald Tusk.
Poľský premiér predpovedá: Najbližšie týždne môžu rozhodnúť vojnu na Ukrajine
Four kitchen gas stoves burning with natural gas
Slovenská a ukrajinská vláda sa stretli za jedným stolom: Počas rokovania padali jasné návrhy
Český premiér Petr Fiala.
Slováci vyzbierali pre Ukrajinu poriadny balík: Čo bude s peniazmi? Český premiér má riešenie
Medveď hnedý (ilustračné foto)
Ďalší útok! Medveď si urobil zálusk na 300-kilového býka: Dobytok vláčil po lúke
Legendárny český hokejový útočník Jaromír Jágr.
Foto
Fenomenálny Jaromír Jágr neprestáva udivovať: V českej baráži prepísal svetový rekord!
Airplane cabin during flight. Shallow DOF, selective focus.
HOROR na palube lietadla! Tehotná žena netušila, že jej manžel zomiera: Smutný záver
Premiér SR Robert Fico (Smer-SD) počas vyhlásenia po skončení 19. rokovania vlády SR.
Fico po summite v Bruseli ostal skeptický: S týmto návrhom zásadne nesúhlasí
Klimatická zmena je veľký problém ľudstva (ilustračná fotografia).
Nádrže s vodou v Barcelone sú poloprázdne: Krajina bije na poplach, chcú zabrániť najhoršiemu