Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
12.11.2011 13:59 | Šport | Hokej

Vůjtekova zlatá premiéra: Vyhrali sme Nemecký pohár!

Slovenskí hokejoví reprezentanti vyhrali Nemecký pohár. O ich prvenstve nerozhodne už ani nedeľňajší zápas proti Švajčiarsku.

Českému trénerovi Vladimírovi Vůjtekovi vyšiel jeho premiérový koučing na prvej asociačnej akcii v mníchovskej Olympijskej hale nad očakávanie. Jeho zverenci sa po triumfoch nad USA a Nemeckom dostali na čelo tabuľky, čo neovplyvní už ani nedeľňajší zápas proti Švajčiarsku, ktorý sa hrá o 13:30.

"Musím povedať, že som výkonmi našich hráčov veľmi milo prekvapený. Skutočne sme mali určité obavy vzhľadom na skladanie tímu. Čakal som od hráčov dodržiavanie pokynov a oni tú pozornú defenzívu hrali naozaj dobre. Čo je dôležité, využívali šance a pochváliť treba opäť aj brankára - Hudáček síce dostal góly, ale podržal nás," netajil spokojnosť tréner SR Vladimír Vůjtek.

Z výsledku sa radoval aj brankár Július Hudáček, ktorý inkasoval trikrát: "Celé mužstvo opäť zahralo veľmi dobre. Myslím, že tento tím má perspektívu a môže veľa dokázať. Mne sa naozaj chytalo dobre, chalani sa vracali a súpera odstavovali včas zo streleckých pozícií."

Zdá sa, že slovenskej hokejovej reprezentácii zmena pomohla. Nový nie je len tréner, ale aj veľa hráčov v základnej zostave. Výborný výkon ocenil aj tréner Nemecka Jakob Kölliker: "Gratulujem Slovensku k víťazstvu a k výkonu. V druhej tretine sme mohli vývoj zápasu zvrátiť, ale nevyužili sme šance. Tým pádom už nemáme šancu na celkový triumf na turnaji, ale ten nebol prvoradý. Zajtra hráme s USA a určite chceme vyhrať a skončiť aspoň na druhom mieste."

Nedeľňajší súboj s helvétskym tímom (13.30) tak rozhoduje o tom, či si Slováci odnesú domov trofej, alebo či im ju môžu vziať okolnosti záverečného duelu turnaja medzi Nemeckom a USA.

Nemecko - SR 3:6 (1:2, 0:1, 2:3)

Góly: 20. Wolf (Hospelt, Schubert), 44. Goc (Pietta), 53. Fischer (Rankel, Hospelt) - 9. Starosta (Školiak), 16. Tybor (Hudáček, Kudroč), 39. Hossa (Baranka, Školiak), 45. Bartovič, 46. Miklík (Bližňák), 59. Hossa (Tybor, Kudroč). Rozhodcovia: Jablukov (Nem.), Massy (Švaj.) - Hoppe, Kretschmer (obaja Nem.), vylúčení: 4:5, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0.

Nemecko: J. Reimer - Schopper, Hördler, Schubert, Petermann, Lavallee, Goc, Reul, Fischer - Danner, Greilinger, Hager - Mauer, Kink, Wörle - Wolf, Hospelt, Rankel - P. Reimer, Pietta, Gogulla

SR: J. Hudáček - Graňák, Stehlík, Starosta, Baranka, Sersen, Mihálik, Kudroč, Mikuš - Hovorka, Kukumberg, Bartovič - Lušňák, Školiak, Hossa - Miklík, Bližňák, Haščák - Tybor, Mikúš, L. Hudáček.

Priebeh zápasu

Slováci sa nezľakli atmosféry, začali pozorne, ale odvážne a z úvodnej aktivity vyťažili presilovku. V nej sa ešte iba "zastreľovali", potom však pokračovali v aktivite, mali jasnú prevahu a neustále zamestnávali Reimera.

V 8. minúte prvýkrát pohrozil na druhej strane Wolf, ktorého skvele eliminoval Július Hudáček. O minútu neskôr už hosťujúci tím viedol, keď Starosta po buly trafil od modrej.

Po identickom priebehu ďalších minút prišla druhá gólová odmena - v 14. minúte sa dobrou prácou Kudroča v obrannom pásme dostal puk na krídlo k Liborovi Hudáčkovi, ten rýchlym korčuľami zatiahol puk, pozrel sa doprava a Tyborovi prihral tak, že akcia dvoch nových mužov v zostave sa skončila "vešiakom" do poloodkrytej bránky.

V 18. minúte mohol zvýšiť Kukumberg, lenže potom šiel von Graňák, chvíľu po ňom aj Školiak a súper hral vo výhode o dvoch. Hoci väčšinu presilovky Nemci prehajdákali jalovými strelami, v závere im vyšla akcia pred bránkoviskom a Wolf pohodlne zasunul na 1:2.

Slováci aj v druhej časti sprvoti držali opraty neúnavným korčuľovaním, nepúšťali sa bezhlavo do útokov a ich jedovaté nájazdy v tandemoch podporovali obrancovi za istenia strednými útočníkmi. V 25. minúte sa dvakrát vyznamenal brankár Hudáček. Najprv zlikvidoval sólo Wolfa vypichnutím puku a v následnom trestnom strieľaní tomu istému mužovi parádnym betónom zlikvidoval forhendový blafák.

Proti Hudáčkovi neuspel ani Fischer, ale v druhej časti tretiny Nemci prevzali diktát nad zápasom. Jeden z kľúčových okamihov prišiel v oslabení, keď Mikúš zobral gól Kinkovi z čepele nádherným bekčekingovým zákrokom. V tlaku súpera sa vzápätí zrodila kontra, ktorú usmernil prihrávkou dozadu Školiak, nakorčuľoval si pred brankára a tienil pri presnej strele Hossu - Slovensko viedlo 3:1.

Nemci v tretej tretine búšili a keď si v 44. minúte Goc nakorčuľoval medzi kruhy a znížil, zdalo sa, že bude riadna dráma. Ale Nemci v eufórii zabudli na zadné vrátka, čo šikovní a rýchli slovenskí hráči dvakrát v krátkom časovom úseku potrestali gólmi Bartoviča a Miklíka. V 53. minúte vývoj predsa domáci zdramatizovali, strelcom šťastného gólu bol Fischer, ale všetko poistil zblízka Hossa po krásnom pase Tybora.

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

(ilustračné foto)
Rozruch v Rusku: Plánované útoky? Zásah bezpečnostnej služby
Andrej Danko mal v bratislavskej Dúbravke nehodu.
Polícia zverejnila VIDEO dopravnej nehody Andreja Danka
Neprajníci tvrdia, že to medzi dvojicou má škrípať.
Kríza? Hájek mal byť Belohorcovej NEVERNÝ, Zuzana pení: Teraz budem hovoriť ja!
Ilustračné foto
Zadržali dvoch mužov podozrivých zo špionáže: Sila, ako sa maskovali!
(ilustračné foto)
Mimoriadna dopravná kontrola: Odhalené priestupky a prekvapenie pri dychovej skúške!
Andrej Danko počas upratovania Dúbravky.
AktualizovanéFoto
Danko pri zametaní v Dúbravke ukázal zlomený zub: Polícia sa vyjadrila k zverejneniu kamerových záznamov
(ilustračné foto).
Vodiči, toto vás nepoteší: Uzáverou prejde až osem tunelov! Ide o frekventované úseky
Kráľ Karol bojuje s rakovinou.
ZLÉ správy o zdravotnom stave kráľa Karola: To, čo sa v Británii deje, naznačuje jediné
Na snímke ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj
Zelenskyj sa obáva jadrovej hrozby: Slová o radiačnej katastrofe! Pripomenul Černobyľ
Žilinskí policajti žiadajú verejnosť o pomoc pri pátraní po nezvestnej 14-ročnej Liliane Sabovej zo Žiliny.
Nevideli ste Lilianu? Po 14-ročnej Žilinčanke pátra polícia! Na tomto mieste ju videli naposledy
Americká basketbalistka Brittney Grinerová na súde
Ako v horore! Zakrvavený matrac, bez mydla a WC papiera: Americká hviezda opísala podmienky v ruskom väzení
Český premiér Petr Fiala
Český premiér Petr Fiala: Hlas štátov strednej a východnej Európy je pre EÚ dôležitý