Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
12.11.2011 14:00 | Správy | Krimi | Domáce krimi

Zdrvená matka Sašky († 3): Za šesť rokov prišla o dve deti!

Zažívajú najhoršiu nočnú moru všetkých rodičov! Malá Saška († 3) zomrela v stredu zakliesnená pod masérskym stolom, na ktorom v tej chvíli ležala jej matka Jana.

Tá sa po obrovskej tragédii zrútila a skončila v nemocnici. Žiaľ je o to väčší, že Saška bola vytúženým bábätkom Jany a jej manžela Romana. Pred šiestimi rokmi totiž prišli o synčeka Romanka († 9), ktorý prehral ťažký boj so zákernou leukémiou. „Pred šiestimi rokmi prišli o syna Romanka. Mal vtedy len deväť rokov. Bojoval s leukémiou, no napokon zomrel. Pre jeho rodičov to bola obrovská bolesť, s ktorou sa nikdy nevyrovnali,“ povedal Novému Času zdroj z okolia rodiny. Chlapček je pochovaný na račianskom cintoríne, kam rodičia často chodia, nosia mu kvety a zapaľujú sviečky.

Jana aj Roman majú deti aj z predchádzajúcich vzťahov, podľa ich známych veľmi túžili po spoločnom dieťatku. „Janka mala už po štyridsiatke, keď otehotnela so Saškou. Veľmi sa z toho tešili a dúfali, že dievčatko bude v poriadku,“ prezradila ich známa. Podľa nej bola Saška ich malá princezná, o ktorú sa vzorne starali. „Bola to usporiadaná rodina. Sú to veľmi milí ľudia, ktorí si takéto trápenie nezaslúžia,“ dodala. Mama Jana bola podľa informácií Nového Času s malou Saškou na materskej dovolenke. Otec Roman podniká, má niekoľko firiem a za prácou chodieva aj mimo Bratislavy. Aj v čase nešťastia bol na cestách a o tragédii sa dozvedel až po príchode domov.

Hrozné nešťastie sa stalo v stredu v rodinnom dome v bratislavskej Rači. Jana ležala na masérskom stole, kde si vychutnávala profesionálnu masáž. V izbe s ňou bola aj jej dcérka Saška. Malé dievčatko sa dostalo pod stôl, ktorý sa nečakane sklopil a dievčatko zostalo zakliesnené pod konštrukciou. Na zúfalé volanie matky o pomoc pribehli robotníci zo susednej stavby, ani tým sa však dievčatko nepodarilo vyrezať náradím. Vyslobodili ju až hasiči, no privolaný lekár už len skonštatoval smrť zadusením. „Vec je v štádiu vyšetrovania, v tejto súvislosti bolo začaté trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenia,“ uviedla policajná hovorkyňa Tatiana Kurucová.

Názory odborníkov: Deti pri masérskom stole nemajú čo robiť!
Okolo smrti Sašky († 3) je stále veľa otáznikov. Doteraz nie je jasné, ako sa mohlo stať, že dievčatko sa zakliesnilo pod masívnu konštrukciu. Odborníci si myslia, že pravdepodobne zlyhal ľudský faktor.

Masérsky stôl má podľa odborníkov obrovskú silu. „Ovládanie masérskych stolov možno deliť na dva druhy. Na jednom menia maséri polohy ovládacím panelom, ktorý majú pri ruke. Viac sa však používa ten, kde masér ovláda stôl tlačidlami pri nohách. Je to praktickejšie,“ povedal Vladimír Němeček z brnianskej masážnej školy. Podľa neho v prípade smrti Sašky († 3) nejde o chybu stroja, ale o nepozornosť zo strany dospelých. „Treba myslieť na to, že deti sú hravé a dievčatko sa pravdepodobne len chcelo pod stôl schovať. Hydraulický stôl funguje ako lis s obrovskou silou, keďže dokáže zdvihnúť aj chlapa, ktorý váži až 170 kíl,“ vysvetlil Němeček.

V každom prípade by mal byť pri stole len ten, kto masáž vykonáva. „Aj keď prišli na masáž napríklad rodičia s deťmi, nikdy neboli pri stole,“ dodal. Podobný názor má aj ďalší odborník. „Pravdepodobne zlyhal ľudský faktor. Malá, alebo niekto iný omylom stlačil gombík a došlo k spusteniu zdvíhania masážneho stola. Technické zlyhanie v tomto prípade nepredpokladám,“ povedal predajca masážnych pomôcok.

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Jana pustila do sveta nový album Obyčajnosti.
Foto
Úspech Jany Kirschner za hranicami: O takomto niečom môžu mnohí umelci len snívať!
Vodič na Pezinskej Babe prekročil rýchlosť o 67 kilometrov za hodinu
Foto
Vodič išiel na Pezinskej babe ako šialený! Príde vám zle, akú rýchlosť mu namerali
Ilustračné foto
V Liptovskom Hrádku zrušili tento priechod pre chodcov: Je za tým tragédia
Pri izraelskom zásahu v nemocnici Šifá zahynul vysokopostavený vodca Hamasu.
Izraelské besnenie zasiahlo ďalšiu krajinu: Toto nevyzerá dobre! Čo chcú dosiahnuť?
(ilustračné foto)
Ruský bombardér dokončil bojovú misiu a... Zrútil sa! Spustila sa záchranná akcia
Judge holding gavel in courtroom
V Nemecku takmer došlo k najhoršiemu: Extrémisti plánovali únos ministra a zvrhnutie vlády!
Foto
Tréner Kozák v deň 70. narodenín rozprával o hriechoch minulosti: TOTO Weissovi ml. nikdy nezabudne
Herec si z toho ťažkú hlavu nerobí.
Milo Kráľ prezradil, koľko mu zarobí hudba: Za TOTO by máloktorý muzikant hral
Na snímke starosta Kyjeva Vitalij Kličko
Prehrá Ukrajina vojnu už tento rok?! Znepokojivé varovanie z USA: To znie zle
(ilustračné foto)
Lekári sú v stave vysokej pohotovosti: Šíri sa záhadná choroba! Hrozivé, čo robí s ľuďmi
(ilustračné foto).
Ďalšia krajina požiadala o vstup do NATO! Budete prekvapení, ktorá to je
Na snímke bývalý americký prezident Donald Trump.
Donald Trump šokoval: Výzva pre Európu! Týka sa to Ukrajiny