Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
04.10.2011 12:00 | Správy | Domáce správy

Napätie rastie: Obyvatelia Malaciek majú strach o život!

Oskar Dobrovodský, ktorý už roky znáša vyčíňanie neprispôsobivých rómskych susedov, teraz v zúfalstve pohrozil, že odpáli do vzduchu celú ulicu.

Jeho prehnané slová vystrašili ďalších obyvateľov okolitých domov. Majú strach o život. Boja sa, aby sa nestal masaker ako vlani v Devínskej Novej Vsi.

Dlhotrvajúci konflikt na Družstevnej ulici v Malackách sa vyostril po tom, čo Rómovia prišli o príbytok postavený načierno a skončili na ulici. Aktivista Alojz Hlina im poskytol na pár týždňov ubytovanie v kontajneri oproti domu Oskara Dobrovodského, po uplynutí povolenia na jeho umiestnenie ho však musel odstrániť. Rómovia tak skončili na ulici a Dobrovodskému sa začalo ešte väčšie peklo ako doteraz. „Dobrovodský, to ty môžeš za to, že sme skončili s deviatimi deťmi na ulici. Teraz ešte len uvidíš to peklo,“ revali po ňom nahnevane.

Ostrú slovnú prestrelku však spustil aj Dobrovodský. „Nemám na to už nervy. Hádžu do mňa tehly, nedávno mi rozbili hlavu. Zabezpečil som si preto dve propán-butánové fľaše a keď na mňa ešte raz zaútočia, škrtnem zápalkou a vyhodím do vzduchu celú ulicu. Som pripravený na to najhoršie,“ pohrozil.

Jeho slová okamžite vyvolali búrlivé reakcie, najmä zo strany Rómov. „To čo povedal? Že zapáli propán-butánové fľaše a vyhodí nás do vzduchu? Vôbec mu nie je ľúto našich detí? Toto môže povedať iba psychopat. Bojíme sa masakra,“ kričali. Slová Oskara Dobrovodského začala riešiť už aj polícia. V najbližších dňoch ho čaká výsluch. „Polícia vec preveruje ako podozrenie z prečinu násilia proti skupine obyvateľov, kde po dokázaní viny hrozí trest odňatia slobody až na 2 roky,“ povedal bratislavský policajný hovorca František Peczár.

Dobrovodský tvrdí, že ho k vyhrážkam dohnali zúfalosť a amok. „Oni sa mi vyhrážajú stále a s tým polícia nič nerobí. Povedal som to v amoku a ešte za to pôjdem do väzenia. To radšej spácham samovraždu, ako by som mal ísť sedieť,“ priznal zúfalo.

Čo si myslia obyvatelia Malaciek?

Cecília Hudáková

1033113:article:false:false:true

Celá situácia je strašná. Všetci sme tu Rómami utláčaní, bojíme sa, že sa zopakuje devínsky masaker. Ja sa však na druhej strane nedivím pánovi Dobrovodskému, že je z toho zúfalý a tie slová určite povedal v amoku. Neverím, že to myslí vážne.

Martin Štefanovič

1033112:article:false:false:true

Žijem tu so starou mamou a je to niečo hrozné. Všetci sme zúfalí a Dobrovodský to má najhoršie, pretože sa s nimi doslova delí o múr domu. Podľa mňa to však povedal iba v amoku, no verím, že môže konať skratovo a vyhrážky splniť.

Roman Galba

1033115:article:false:false:true

My sme skončili aj s deťmi na ulici a môže za to Dobrovodský, lebo on sem zavolal médiá, aby to riešili. Ja som kvôli nemu prišiel o niekoľko prác, lebo nikde ma kvôli medializácii nechcú. Toto podľa mňa skončí rovnakým masakrom ako v Devínskej.

Jozef Danihel

1033114:article:false:false:true

Jasné, že sa bojíme o život, už sme boli aj na polícii, aby vyhrážky Dobrovodského riešila. Ako môže niečo také povedať? My tu máme na dvore niekoľko detí, to by mu ich nebolo ľúto zabiť?

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Paolo Liuzzo, bývalý priateľ princeznej Beatrice.
ŠOK! Expartner († 41) britskej princeznej sa predávkoval: Našli ho MŔTVEHO v hotelovej izbe
(ilustračné foto).
Po uzavretí vzdušného priestoru nastali komplikácie: Výrazné meškania letov!
Ruský prezident Vladimir Putin.
Dohodlo si Rusko kšeft storočia?! Čína poskytla pomoc lodi, na ktorú USA uvalili sankcie
Na parlament v Aténach pochodovalo 13.000 nespokojných študentov.
Na propalestínskych protestoch to vrelo! V areáli univerzity zadržali vyše 90 ľudí
Fedor Flašík * 14. 1. 1958 † 22. 4. 2024.
Foto
Podnikateľ Fedor Flašík († 66): Kde a kedy mu dajú posledné zbohom?
Platí výstraha pred horúčavami. (ilustračné foto)
Vlna horúčav vzala už 30 životov: To je extrém, teplota má vybehnúť nad 50 stupňov!
(ilustračné foto)
Fatálne mrazy u našich susedov, pestovatelia smutne reagujú: Jedným slovom, KATASTROFA!
Foto
Stihne Juraj Kucka EURO? Hráč Slovana posiela jasný odkaz
Predseda českej vlády Petr Fiala.
Potvrdilo sa, čo sa šepkalo už dlho: Ďalší odchod z Fialovej vlády! Končí táto ministerka
The Pass at Byron Bay on a clear day with blue water
Hromadné uhynutie vznešených živočíchov: Na pláži ich uviazli stovky! Vedci sa chytajú za hlavu
Medzi Stupavou a Lozornom došlo k zrážke neosvetleného chodca a auta.
Dráma pri Stupave! Turista tancoval na ceste, takmer zaplatil životom: Zrazilo ho auto
Vinczeová a Dangl sú za každý žart.
Obľúbená zábavná relácia dostala v RTVS stopku! Prečo ju vyškrtli z programu?