Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
25.01.2011 09:11 | Prominenti | Domáci Prominenti

Stav zranenej Fialovej sa výrazne zlepšil: Operovať ju zatiaľ nebudú

Stav zranenej herečky Zuzany Fialovej je podľa ruských lekárov uspokojivý a operovať ju zatiaľ netreba. Do konca týždňa však ostane v nemocnici.

Hrôza v Moskve: 100 ľudí je stále v nemocniciach, zranenia sú vážne!>>

Ľuboš Kostelný po útoku v Moskve: Oberali sme zvyšky tiel!>>

Stav slovenskej herečky Zuzany Fialovej, ktorá sa zranila pri teroristickom útoku na letisku Domodedovo v Moskve, sa zlepšil. Ako pre Čas.sk uviedol službukonajúci lekár moskovskej nemocnice číslo 64 herečka má v tele niekoľko drobných úlomkov bomby, vyberať ich zatiaľ netreba. „Jej stav je zatiaľ uspokojivý až dobrý. Ak nenastanú žiadne komplikácie, vyberať šrapnely zatiaľ nebudeme“.

Podľa lekára Fialová chcela už dnes opustiť nemocnicu a vrátiť sa na Slovensko. Presvedčili ju však, aby tam ostala. „Má samostatnú izbu, myslím si, že sa jej u nás páči, máme veľmi kvalifikovaný personál. Mala by ostať do konca týždňa,“ dodal lekár.

Ešte ráno to vyzeralo na operáciu

Ešte ráno hovorkyňa nemocnice označila stav Zuzany Fialovej ako stredne ťažký. Podľa nej herečka bola na jednotke intenzívnej starostlivosti v nemocnici číslo 64 na juhozápade Moskvy. "Stav pani Fialovej je stredne ťažký," povedala pre Čas.sk hovorkyňa nemocnice. Podľa informácií od službukonajúcej lekárky Fialová bola pri vedomí a prijala aj jednu návštevu.

Herečka strávila noc s kúskom šrapnelu v tele. Lekári sa jej ho chystali vybrať. Pre portál aktualne.sk to potvrdila sestra Ľuboša Kostelného Alexandra Doneva. Podľa nej sa po operácii herečka bude liečiť asi 10 dní.

Trojica Slovákov prišla do Moskvy na výlet a mala sa zúčastniť na divadelnom predstavení. Na letisku Domodedovo pristáli po lete z Viedne. Spolu s Fialovou, Kostelným a Donevou na letisku boli ďalší dvaja Slováci, s ktorými sa nepoznali.

Hneď po výbuchu všetci ostali v šoku. Donevá hovorí, že Zuzana Fialová mala vetrovku premáčanú od krvi. Vo vlasoch mala kúsky ľudských tiel a časť mozgu jednej z obetí. Podľa vlastných slov, vytrhlo jej ho aj s niekoľkými vlasmi. Fialová vôbec nevnímala bolesť.

Podľa oficiálnej stránky ruského ministerstva pre mimoriadne situácie je hospitalizovaná len jedna občianka Slovenskej republiky - Zuzana Fialová. Omylom ju však uvádzajú ako občianku Slovinska.

"So slovenskou občiankou sme v telefonickom kontakte prostredníctvom našej pracovníčky z konzulárneho úradu. V týchto chvíľach prebieha vizita, po ktorej lekári oznámia ďalší postup. Zatiaľ sa pacientka nepodrobila žiadnej operácii. Veríme, že po vizite sa s ňou budú môcť už osobne kontaktovať jej priatelia a naša konzulárna pracovníčka," uviedol dnes pre TASR hovorca Ministerstva zahraničných vecí SR Ľuboš Schwarzbacher.

Fialová: Neviem, čo sa so mnou deje

S herečkou Zuzanou Fialovou (36) sa krátko po útoku podarilo spojiť českému Blesku. „Vôbec neviem, čo sa so mnou deje, práve ma zašívajú na sále. Nie je to ale so mnou také hrozné. Ostatní na tom boli a sú horšie. Som rada za to, ako som dopadla,“ povedala českému Blesku roztraseným hlasom Fialová.

Pri útoku zomrelo 35 ľudí

Moskovským letiskom Domodedovo, ktoré je najvyťaženejším v ruskej metropole, otriasla v pondelok popoludní explózia. Samovražedný útok si vyžiadal 35 obetí a 180 zranených. K výbuchu došlo v hale medzinárodných príletov, v časti letiska, kde si ľudia preberajú batožinu. Medzi zranenými osobami je aj Zuzana Fialová, ktorá sa nachádzala v blízkosti výbuchu.

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


(ilustračná fotografia).
Hamas odpálil rakety na izraelské územie: Armáda hlási straty na ľudských životoch
Na snímke podpredsedníčka Európskej komisie (EK) a komisárka pre hodnoty, transparentnosť a spravodlivosť Věra Jourová.
Jourová o novinkách na sankčnom zozname EÚ: Prekvapí vás, kto sa na ňom objavil! Má ísť o nástroj ruskej propagandy
Foto
Vémola nechápe Véghove rapídne chudnutie: Vstúpili do hry zakázané látky?
Dieťatko († 3) zomrelo v rozpálenom aute krutou smrťou: Všetko je inak, ako sa na prvý pohľad zdá
Na snímke českí policajti náhodne kontrolujú osobné motorové vozidlá na česko-slovenskej hranici.
Strašná nehoda v Česku: Vodič vyšiel na chodník a zrazil niekoľko ľudí!
Počet palestínskych obetí vojny v Pásme Gazy od 7. októbra prekročil 30.000.
Predstavitelia Hamasu odišli od rokovacieho stola: Ich kroky následne povedú na toto miesto
Veronika Rajek je známa slovenská modelka.
Krásna Slovenka prijala pozvanie od tímu F1: TAKTO rozžiarila jednu zo stajní!
Princ Harry ešte v deň korunovácie odfrčal domov do USA.
Harryho TAJOMSTVO po roku ODHALENÉ: Ako je možné, že si to nik nevšimol?
Ich cesta sa rýchlo zmenila z dovolenky snov do nočnej mory.
Odleteli na dovolenku snov, domov sa vrátila iba ona: Jej manželovi teraz hrozí 12 rokov za mrežami!
Čínsky prezident Si Ťin-pching a jeho manželka Pcheng Li-jüan mávajú na schodoch lietadla po pristátí na parížskom letisku Orly.
Foto
Čínsky prezident po dlhšom čase opäť v Európe: Vieme, čo bude kľúčovou prioritou návštevy
Macron podporil Netanjahua uprostred náročných rokovaní: Ako to vyzerá so šancami na prímerie?
stará veštica
Predpovede Baby Vangy sa začínajú NAPĹŇAŤ: Ďalšia veštba sa SPLNILA!