Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
04.01.2011 12:00 | Prominenti | Domáci Prominenti

Muža, čo prenasledoval Kuriľáka, zatkli: Strach v šoubiznise!

Moderátor Rádia Expres Dodo Kuriľák (35) na štvrtkovú noc len tak nezabudne. Prenasledoval ho muž, u ktorého našli zbrane!

Po vysielaní ho prenasledoval muž, ktorému policajti našli v aute guľovnicu a lieky na spanie. Ide o bývalého volejbalového trénera Adriána Ferulíka (55), občana Českej republiky, ktorý navyše podľa zdroja Nového Času mal zoznam s menami viacerých slovenských politikov a moderátorov. Čo s ním šialenec zamýšľal? Adrián Ferulík vyčkával Kuriľáka pred rádiom a keď moderátor opustil budovu, vydal sa za ním.

V kufri mu našli guľovnicu a lieky na spanie

„V živote sa mi nič podobné nestalo. Človeka to dostane do takej situácie, že si hovorí: Vážne mu o niečo išlo, alebo len chcel niekoho vystrašiť? Neviem, čo má v hlave ten človek,“ tvrdí Kuriľák, ktorý išiel z práce taxíkom a keď zistil, že ich prenasleduje ďalšie auto, zavolal políciu. Tá našla v kufri Ferulíkovho auta guľovnicu a lieky na spanie a obvinila ho z nedovoleného ozbrojovania a obchodovania so zbraňami. Prenasledovateľ už sedí vo väzbe, sudca ho posadil za mreže z obavy, že by sa vyhýbal trestnému stíhaniu.

E-maily plné vulgarizmov

Podľa bratislavskej krajskej policajnej hovorkyne Tatiany Kurucovej bol v minulosti trestne stíhaný, ale v zmysle Trestného poriadku to bolo zastavené. Bývalý tréner ženskej volejbalovej reprezentácie nie je pre slovenských moderátorov neznámou firmou. Na povrch vyplávalo, že obťažoval e-mailami Kuriľáka, ale aj ďalších zamestnancov Expresu. „Od júna 2007 sme dostávali e-maily, ktoré obsahovali najskôr nezmyselné prosby o pomoc – napríklad pomoc pri riešení reštitučných a dedičných vecí v Lotyšsku a potom e-maily plné vulgárnych nadávok a agresivity,“ priznala riaditeľka rádia Eva Babitzová.

Moderátor Rádia Expres Dodo Kuriľák po nočnom prenasledovaní svoje obavy neskrýva

S Ferulíkom majú skúsenosti aj Adela so Sajfom

Podľa informácií Nového Času majú v Exprese plné dve zložky e-mailov od Ferulíka, ktoré za posledné roky poslal ich rôznym zamestnancom. Podľa zdroja Nového Času existuje zoznam s menami moderátorov a politikov. Záhadou však zostáva, čo so zoznamom Ferulík mienil a čo teda týmto ľuďom hrozilo. Takisto doteraz nie je známe, či si Ferulík vybral Kuriľáka zo svojho zoznamu zámerne, alebo išlo o náhodu. Nový Čas oslovil aj dvoch najznámejších slovenských moderátorov Adelu a Sajfu. Obaja majú s Ferulíkom skúsenosti. „Zhodou okolností tento istý človek dlhé obdobie stával každé ráno aj pred Fun rádiom. Registrujeme ho, aj sme to vtedy riešili. Áno, má nejaký paranoidný zoznam ľudí zo šoubiznisu. Chodili nám aj e-maily,“ potvrdil šokujúce skúsenosti s obvineným Matej Sajfa Cifra a dodal: „Tvrdil, že sme načipovali celú volejbalovú reprezentáciu.“

Sajfa a Adela na zozname figurujú tiež

Adela Banášová si po prevalení štvrtkovej nočnej drámy takisto spomenula na dramatické stretnutie s Ferulíkom. „Niekoľkokrát sa dostavil do rádia, mal konkrétne mená niekoľkých moderátorov a tvrdil úplné absurdity. Ja som si tuším objednala vraždu jeho dcéry alebo niečo také. Nebolo mi všetko jedno, pretože do rádia chodil v intervaloch niekoľko rokov. Naposledy tam bol asi pred pol rokom,“ dodala na záver Banášová.

Kto je Adrián Ferulík

783796:article:true:true:true

V roku 1995 získal s kadetkami bronz na ME a v roku 1999 bol najlepším volejbalovým trénerom na Slovensku. Pôsobil v Slávii UK Bratislava, viedol ženskú reprezentáciu, ktorú vytiahol do elitnej A-kategórie Európskej ligy. V roku 2001 ho odvolali od tímu pre nezhody so zverenkami, on to nazval komplotom voči svojej osobe a odvtedy sa súdi s viacerými bývalými i súčasnými volejbalovými funkcionármi. Roky trénoval v zahraničí nielen ženské, ale neskôr aj mužské tímy (Česko, Holandsko, Dánsko). Vo volejbalových kruhoch ho prezývali Aďas.

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Foto
Vémola nechápe Véghove rapídne chudnutie: Vstúpili do hry zakázané látky?
Dieťatko († 3) zomrelo v rozpálenom aute krutou smrťou: Všetko je inak, ako sa na prvý pohľad zdá
Na snímke českí policajti náhodne kontrolujú osobné motorové vozidlá na česko-slovenskej hranici.
Strašná nehoda v Česku: Vodič vyšiel na chodník a zrazil niekoľko ľudí!
Počet palestínskych obetí vojny v Pásme Gazy od 7. októbra prekročil 30.000.
Predstavitelia Hamasu odišli od rokovacieho stola: Ich kroky následne povedú na toto miesto
Veronika Rajek je známa slovenská modelka.
Krásna Slovenka prijala pozvanie od tímu F1: TAKTO rozžiarila jednu zo stajní!
Princ Harry ešte v deň korunovácie odfrčal domov do USA.
Harryho TAJOMSTVO po roku ODHALENÉ: Ako je možné, že si to nik nevšimol?
Ich cesta sa rýchlo zmenila z dovolenky snov do nočnej mory.
Odleteli na dovolenku snov, domov sa vrátila iba ona: Jej manželovi teraz hrozí 12 rokov za mrežami!
Čínsky prezident Si Ťin-pching a jeho manželka Pcheng Li-jüan mávajú na schodoch lietadla po pristátí na parížskom letisku Orly.
Foto
Čínsky prezident po dlhšom čase opäť v Európe: Vieme, čo bude kľúčovou prioritou návštevy
Macron podporil Netanjahua uprostred náročných rokovaní: Ako to vyzerá so šancami na prímerie?
stará veštica
Predpovede Baby Vangy sa začínajú NAPĹŇAŤ: Ďalšia veštba sa SPLNILA!
Ilustračné foto
Vodiči, buďte opatrní: Na časti D2 bude prejazdný len jeden pruh
Fanúšikovia jej často udeľujú titul najkrajšej ženy sveta.
Foto
Tá má teda guráž: Atlétka zverejňuje pikantné fotky, fanúšikovia sú do nej zbláznení!