Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
19.08.2010 10:00 | Prominenti | Domáci Prominenti

Veľká spoveď Fedora Flašíka o rakovine: Môj boj so smrťou!

Podnikateľ je pripravený na ťažký údel. Už o pár dní podstúpi liečenie rakoviny lymfatických uzlín chemoterapiou.

Prežil dlhé týždne čakania a neistoty, kým sa dozvedel, aká vážna je jeho choroba. Podnikateľ Fedor Flašík (52) je pripravený zvládnuť neľahký údel, ktorý mu život priniesol. Už o pár dní podstúpi liečenie rakoviny lymfatických uzlín chemoterapiou. Stále má však optimistický pohľad do budúcnosti a verí, že so svojou povahou a s podporou rodiny nad zákernou chorobou zvíťazí.

Flašík sa začiatkom júla zúčastnil preventívnej prehliadky, na ktorú chodí pravidelne každý rok. Prvotné vyšetrenia však naznačili, že sa v jeho tele nachádza zákerná choroba. „Vždy som bol zástanca prevencie, takže som si na prehliadky potrpel. Práve sa ukázalo, že to bolo dobré rozhodnutie, a vďaka tomu sme prišli na to včas,“ povedal Novému Času Flašík, ktorého nepríjemná informácia zaskočila.

Bol to šok! Povedali mi, že tam mám pomaly rastúci folikulárny lymfóm, čiže zhubný nádor. Dva dni som len tak sedel a rozmýšľal. Potom som si povedal, že to tak je a ideme ďalej,“ hovorí. Pre Flašíka sa začala séria vyšetrení. Aj keď mu lekári vysvetlili všetky možnosti a riešenia, ako sa dá jeho choroba liečiť, musel absolvovať aj zásah do tela, ktorý nebol príjemný.

Na každom vyšetrení ho však sprevádzala jeho manželka Monika Flašíková- Beňová a podporovala ho. „Aj keď je tá nemocnica pekná, a lekári milí, predsa len je to také deprimujúce. Je dobré, keď tam má človek niekoho, koho ľúbi a on ľúbi jeho. Keď mi robili biopsiu, to je zákrok, pri ktorom sa odoberá z tela človeka vzorka tkaniva, tak som mal tri diery v bruchu. Ležal som celú noc na ARE, celé hodiny bola pri mne. Pekne sme spolu cikali, vynášala mi bažanta, no proste krásna idylka,“ hovorí aj v tejto situácii s humorom Flašík. Rany po zákroku ho ešte tri týždne boleli.

S Monikou sa preto rozhodli, že si pôjdu oddýchnuť do Chorvátska, a vrátia sa až na ďalšie vyšetrenia. Tie už stopercentne preukázali prítomnosť rakoviny v tele a potvrdili informáciu, s ktorou sa manželia a rodina snažili niekoľko týždňov zmieriť.

Podnikateľ sa snaží celú situáciu brať optimisticky a myslieť pozitívne. Lekári mu totiž dávajú veľkú nádej a on si uvedomuje, že jeho psychický stav urobí veľa. „Vždy tam visí taký otázniček. Každý to znáša inak. Som presvedčený, že s mojou úžasnou ženou a podporou rodiny to zvládneme. Máme tu skvelých odborníkov, nielen v Bratislave, ale aj v Martine, ktorým verím. Do konca týždňa budem ešte na golfovom ihrisku. Zahráme si spolu, oddýchneme si a pripravíme sa na chemoterapiu, na ktorú nastupujem budúci týždeň,“ povedal Novému Času podnikateľ, ktorý má ešte jednu veľkú motiváciu do boja s rakovinou.

Potrebujem byť do januára preliečený, pretože sa aj s Monikou staneme starými rodičmi. Takže tu musíme obidvaja byť,“ priznáva otvorene svoje pozitívne vyhliadky.

Čo čaká Flašíka?!

Liečba chemoterapiou sa realizuje dvoma spôsobmi - intravenózne a perorálne. Prvá spočíva v podávaní liekov infúziami, a vtedy je pacient hospitalizovaný, alebo dochádza do nemocnice takmer každý deň. Má niekoľko vedľajších účinkov - zvracanie, hnačka, únava, strata chuti do jedla, vypadávanie vlasov. Minimálne vedľajšie účinky prináša perorálna chemoterapia, teda liečba tabletkami. Tá sa však využíva najmä pri liečbe rakoviny hrubého čreva, karcinóme prsníka, rakovine pľúc a obličiek, nádorov mozgu či malígneho melanómu.

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




V lotérii Powerball sa hrá o rozprávkový jackpot.
Stala sa milionárkou NÁHODOU! Pri kúpe žrebu si dajte pozor: TAKTO prídete o majland
Joop mal skočiť z lode a odvtedy ho nik nevidel.
Foto
V Prahe ZÁHADNE zmizol Brit: Súkromný detektív a kritika polície! Naozaj nikto nič nevidel?
A glider against a blue sky
Aktualizované
Hrôza! V Martine došlo k pádu vetroňa: Nešťastie má minimálne jednu obeť
(ilustračné foto)
Prietrž mračien narobila v slovenskom meste poriadnu paseku: Mimoriadna situácia, hlásia značné škody
(ilustačné foto)
Nadľudský výkon otca nestačil: Pri tragédii v bazéne zomreli 3-ročné dvojičky
Britney Spears sa dostala do problémov pre svoje nezodpovedné správanie.
Foto
Britney Spears sa SÚDILA s vlastným otcom: Desivá reakcia po ukončení sporu! Skončí na mizine?
Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj.
Voči Zelenskému sa vedie trestné stíhanie: Dostal sa na nelichotivý zoznam! Čo na to Ukrajina?
Amputáciu odmieta, no lekári hovoria, že by mu pomohla.
Foto
Nicholas pred 10 rokmi havaroval a ostala mu VISIEŤ noha: Fakt mu TOTO povedali lekári?!
Nemecký kancelár Olaf Scholz
Útoky na politikov exponenciálne rastú, Scholz má toho plné zuby: Nemeckí predstavitelia avizujú, čo bude nasledovať
(ilustračné foto).
Rozruch v Dubline: Študenti zabarikádovali kampus univerzity
Ilustračné foto
Aktualizované
Užívate si slnko? Úsmev vám klesne: Do týchto okresov sa rúti LEJAK!
Rodina sa s úmrtí Laury a bábätka nevie spamätať (ilustračné foto).
Smutná TRAGÉDIA: Laura († 22) zomrela pri pôrode, syn († 2 mes.) neskôr v tatinovej posteli