Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
25.08.2009 12:23 | Správy | Krimi | Domáce krimi

VIDEO - Výbuch v topoľčianskej firme: Útočník neprežil!

V malej továrni na plastové okná Euromont TO v Topoľčanoch vybuchla bomba. Podľa informácií Čas.sk prišiel o život jeden človek.

113536:gallery:true

Do areálu firmy prišla pohrebná služba a odviezla telo. Podľa informácií Čas.sk jedna osoba výbuch neprežila, malo ísť o človeka, ktorý do firmy priniesol nálož.

Pri výbuchu sa zranilo päť ľudí, z toho jedna 28-ročná žena a dvaja muži ťažko. Podľa informácií Čas.sk žena utrpela popáleniny vrchnej časti tela a zlomeniny dolných končatín a momentálne leží na ARO v nitrianskej nemocnici, kam ju transportovali letecky. Medzi zranenými, ktorých priviezli do nemocnice v Topoľčanoch, sú aj 55-ročná žena a traja muži vo veku od 35 do 50 rokov. Dvaja z mužov utrpeli ťažšie popáleniny tváre, rúk a nôh. TV Markíza uviedla, že medzi zranenými je aj Ján Mašír, starosta obce Horné Chlebany, ktorý bol vo firme nakupovať.

Podľa našich informácií je najťažšie zranenou ženou Katarína Mišenková. Tú z trosiek budovy tesne po výbuchu vytiahol Viliam Bezák, ktorý spolu s rodinou býva hneď oproti susednej firme. Tlaková vlna rozbila všetky okná a budova na plasty začala horieť.

385002

Podľa informácií nášho čitateľa rodina Bezákových hneď po výbuchu pomáhala pri vyťahovaní ľudí z horiacej budovy. Pri hasení používali hasiace prístroje, ktoré mali doma. Susedia potvrdili, že črepy odleteli až do vzdialenosti 70 metrov.

"Keby im nepomohli, ktovie, akoby sa to skončilo. Ľudia v budove mali šťastie, že priečelie tvorí veľká sklenená tabuľa. Pri jej rozbití sa mohli dostať ľahšie von," povedal nám čitateľ a dodal, že pred výbuchom vošiel do firmy neznámy muž s balíkom. Mal údajne žiadať od majiteľov istú sumu.

Pre Nový Čas to potvrdil aj policajný riaditeľ Ján Packa: "Dnes o jedenástej hodine doobeda prišiel neznámy muž do prevádzky Euromont TO a chvíľu debatoval so zamestnancami, potom odchádzal von. Pri odchode von vybuchla neznáma výbušnina, ktorú mal tento človek so sebou. S najväčšou pravdepodobnosťou sa jedná o muža, ktorého zatiaľ vieme identifikovať ako Slováka a mal by pochádzať z okolia. Pri výbuchu bolo zranených 5 osôb ľahšie a jedna osoba ťažšie. Boli to zamestananci firmy a zákazníci, ktorí tam čakali. Ostatné veci sú v štádiu vyšetrovania."

VIDEO: Výbuch v Topoľčanoch

384846

Firma sídlila v topoľčianskej priemyselnej zóne. Hasiči sa pôvodne domnievali, že išlo o výbuch plynu. "Keďže sme na mieste nenašli žiadne plynové prípojky ani prístroje, domnievame sa, že mohlo ísť o výbušný nástražný systém," povedal pre Čas.sk hovorca nitrianskych hasičov Viliam Pánsky. K výbuchu došlo po 11:20.

Podľa operačného dôstojníka okresného riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Topoľčanoch Jozefa Burzu mali nahlásený výbuch plynu. Požiar, ku ktorému na mieste zásahu došlo, je už uhasený. Na zásahu zasahovalo 7 príslušníkov a boli nasadené 2 cisternové automobilové striekačky.

Informácie o výbuchu potvrdila aj policajná hovorkyňa Božena Bruchterová. Príčiny explózie v podniku sa vyšetrujú, dodala.

Privolaní plynári vylúčili, že by požiar nastal v dôsledku výbuchu plynu.

Na miesto incidentu dorazil aj policajný prezident Ján Packa.

Majitelia firmy sú príbuzní Jozefa Mišenka, ktorý je spájaný s podsvetím. Jozefa Mišenka 6. júna 2008 unieslo pred obcou Horné Chlebany v okrese Topoľčany siedem mužov preoblečených za policajtov. Mišenko zavolal svojej vtedajšej družke, aby do Bánoviec nad Bebravou priniesla výkupné tri milióny korún. Tá dohodnutú sumu odovzdala, únoscovia však hneď požadovali ďalších päť miliónov korún. Katarína podala trestné oznámenie na polícii. „K odovzdaniu ďalších peňazí už neprišlo, únoscovia Mišenka prepustili, zrejme preto, že vedeli, že polícia im je na stope a báli sa,“ uviedol na následnej tlačovej besede nitriansky krajský policajný riaditeľ Ján Štark.

VIDEO: Odovzdávanie výkupného

384803

Správu priebežne aktualizujeme.


Zväčšiť mapu

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Ilustračné foto
Zdravotná sestra tvrdí, že posmrtný život EXISTUJE: Prezradila DÔVOD! Neuveríte, čoho bola svedkom
K dopravnej nehode došlo medzi obcami Ostratice a Žabokreky nad Nitrou.
Foto
Desivá čelná zrážka: Zábery naháňajú hrôzu, cesta je neprejazdná
(ilustračné foto)
Niečo také ešte nezažili: Krajina bude mať prvú ženskú prezidentku! TOTO sľubuje obyvateľom
Predná k spokojnosti nepotrebuje žiaru reflektorov.
Zdenka Predná ušla z Bratislavy: Potrebovala som úplne zmiznúť! Prečo sa stráni ľudí?
Silná búrka. (ilustračné foto)
Počasie sa zbláznilo: Výstrahy platia pre celé Slovensko! Aha, čo sa rúti
Ilustračné foto
Doprava je pekelná: Nehoda na diaľnici a dlhé kolóny! Tu si postojíte
Žehlička na drevené uhlie
FotoVáš Tip
Neobyčajná výstava v Košiciach: Sledujte, akú žehličku používali v praveku!
Michal bude mať zo všetkých súťažiacich najviac nabitý program.
Tajný plán Markízy po Kovačičovej kauze: Aké zmeny chystá televízia?
Izraelskí vojaci riadia tank na hraniciach s pásmom Gazy.
Koniec vojny? Izrael má súhlasiť s prímerím: Za všetkým je Amerika
Kandidátka na prezidentku Claudiu Sheinbaum v štáte Mexiko.
Bude mať Mexiko prvú ženskú prezidentku?! Víťazkou volieb má byť táto žena
(ilustračné foto)
Katastrofa mimoriadneho rozsahu: Dážď zabíja! Povodňová vlna na Dunaji a desaťtisíce záchranárov
Prigožin sa vlani vzoprel ruskému prezidentovi, keď so svojimi chlapmi tiahol na Moskvu
Šéf wagnerovcov Prigožin († 62): Aha, čo spravili v Petrohrade! Pocta v deň narodenín