Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
02.05.2021 14:15 | Správy | Domáce správy
Video

Diviaky v Žiline robia s košmi nájazdy na autá: Ľudia sú zhrození, kedy zasiahne primátor?

Ich drzosť nepozná hraníc! Diviaky sa s celými rodinami naučili vyvaľovať veľké nádoby so smetnými košmi, aby sa dostali k jedlu.

Aj keď čistotní ľudia zo sídliska vždy porozhadzované smeti vyzbierali, na druhý deň bola situácia rovnaká – smetné koše zhodené a smeti porozhadzované. Teraz však ide už doslova o majetok – divé svine sa naučili zhadzovať kontajnery, sácať ich dole brehom a narážať nimi do odstavených áut. Polícia po nahlásení ani neprišla.

Fotogaléria
4
fotiek v galérii

Neskutočne drzé a nespratné. Také sú diviaky, ktoré už strácajú plachosť a nahrádzajú ju rovno drzosťou. Pred pár dňami nafotil Žilinčan diviaka kráčajúceho  v noci po priechode pre chodcov alebo diviaka na autobusovej zastávke. Vtipné situácie, kedy ide obyvateľ Hájika vysypať smeti a pozerá sa naňho sviňa, sa stali zábavou. Tú však nahradil hluk a škody, ktoré zver spôsobuje. „Nedá sa tu spať, aký tu na rohu Jura Hronca a Kempelenovej robia hluk. Natočila som na video celú diviačiu rodinu ako zhadzuje smetné koše a sáca ich dole brehom do odstavených áut. Majiteľovi jednej fabie úplne preliačili dvere, to bolo otrasné,“ hovorí Anna, ktorá divočinu nakrútila na video.

V strachu o zničené autá volala na mestskú políciu, aby hliadka prišla, ale aj napriek ohláseniu sa hliadka nedostavila. Jaroslava sa obrátila aj na primátora Žiliny Petra Fiabaneho: „Je to naozaj otrasné, každodenná realita. Obrátila som sa s podnetom na stránku primátora Žiliny a odpísal mi, že situáciu už aktuálne rieši. Tak sa necháme prekvapiť,“ povedala obyvateľka Hájika Jaroslava.

 

Povolenie na odstrel diviakov malo Poľovnícke združenie Hubertus, ktoré o tom informuje na svojej webovej stránke:“ Vykonaním lovu bol poverený užívateľ poľovného revíru Hubertus, v ktorom sa nepoľovné plochy nachádzajú, a to Poľovnícke združenie Hubertus. Lov musí byť vykonaný tak, aby nedošlo k ohrozeniu, alebo poškodeniu majetku a zdravia osôb. Povolenie vydal príslušný orgán štátnej správy (OÚ Žilina, Pozemkový a lesný odbor) na základe žiadosti mesta Žilina a spomínanej Urbárskej obce (viď príloha).“ Dôvodom bolo, že diviačia zver vchádza opakovane do zastavaného územia a to v lokalite vymedzenej ulicami Kvačalova, Pod sadom, Petzvalova, Hôrecká cesta a ulica Mateja Bela. Vo vymedzenej lokalite diviačia zver poškodzuje pozemky a nádvoria a pohybuje sa v blízkosti ľudí, pričom stratila prirodzenú plachosť. Dôvodom je aj obava z ohrozenia zdravia a majetku osôb,“ píše sa ďalej. Povolenie na lov platilo do 1. marca 2020.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: roj

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Péter Magyar, kritik vlády maďarského premiéra Viktora Orbána.
Popularita Orbánovho najväčšieho súpera stúpa: Jeho strana raketovo vyskočila
Obrovská komplikácia pre českú televíziu: Známy expert mal vážnu autonehodu!
Odchádzajúci minister Sergej Šojgu so svojím nástupcom Andrejom Belousovovom (vľavo).
Výmena ruského ministra veľa napovedá: Krajina sa mení, už nebude ako predtým
Melinda Gatesová
Gatesova exmanželka urobila nečakaný krok: Nad jej rozhodnutím krúti hlavou aj Bill
Foto
Dojemné gesto: Hrdina Američanov poslal po zápase darček Nemcovmu otcovi!
Ruský prezident Vladimir Putin (vľavo) a minister zahraničia Sergej Lavrov
Putinova pravá ruka odhalila tajné plány: Svetová vojna na spadnutie! Európske štáty už podnikajú kroky
Ukrajinský vojak strieľa z húfnice (ilustračná fotografia).
Rusi sa skupujú pri Charkove, je tam 30-tisíc vojakov: Čo chystajú? Takto to vidia Ukrajinci
Foto
Slováci po zápase s USA: Nemcovi sa dva body nemália, Kelemen sa teší na pivo
(ilustračné foto)
Bežný stav ako zabijak mladých žien: Pred 40-kou si dajte pozor na TENTO príznak
small plane crashes through fence in emergency landing
Tragédia pri Jihlave: Spadlo malé lietadlo, pilot nehodu neprežil
Bigboard spadol na čerpaciu stanicu.
Obrovský bigboard spadol na benzínku: Pod troskami uviazli desiatky ľudí
Foto
Napätie sa dalo krájať: Slováci v závere stratili vedenie, USA však napokon zdolali!