Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
30.04.2021 15:00 | Tip od Vás | Slovensko

Vďaka pomoci Slovákov čaká Paulínu štúdium snov: Cesta z Partizánskeho až na Oxford

Po tom, čo sa na jej sen vyzbieralo množstvo Slovákov, prezradila nadaná študentka z Partizánskeho, prečo si vybrala prestížnu univerzitu.

Máte zaujímavý tip, záľubu alebo fotky, o ktoré sa s nami chcete podeliť? Neváhajte a pošlite nám ich na tip@novycas.sk alebo na WhatsApp na číslo 0918 620 001!


Fotogaléria
7
fotiek v galérii

Príbeh stredoškoláčky dnes už pozná množstvo ľudí. Paulína (18) si pri voľbe vysokej školy vybrala niekoľko univerzít po celej Európe. Slovenku, ktorá chce rozvíjať svoje vedomosti v biomedicíne, razom prijali na prestížny Oxford. A hoci uspela v náročných prijímacích skúškach, do cesty sa postavil brexit a s ním spojené financovanie. Paulína preto požiadala o pomoc Slovákov.

Otvoriť galériu
Potrebovala sponzorov na to, aby ročne zaplatila 29 490 libier za školné a 12 000 na životné náklady (spolu v prepočte 48 490 eur). A ich odozva bola viac než štedrá. "Milí moji podporovatelia, chcem sa vám všetkým úprimne poďakovať za vašu pomoc. Vďaka vašej ochote a štedrosti sa mi podarilo vyzbierať 49 599,30 €! Inými slovami, ak dobre zmaturujem, budem už určite môcť nastúpiť do prvého ročníka Biomedicíny v Oxforde," uviedla nedávno na sociálnych sieťach. Vyzbierať dostatočnú sumu sa jej podarilo za menej ako 8 týždňov.

 

Cesta na vytúženú univerzitu

Nadaná stredoškoláčka v relácii Teleráno prezradila o svojej budúcej škole viac. "Oxford ma zaujal hlavne ich spôsobom výučby, pretože na Oxforde je vyučovanie založené na tzv. tutoriáloch. Sú to také stretnutia s profesormi, na ktorých majú žiaci príležitosť rozvíjať ich záujem," vysvetľuje Paulína.

Ako sa však z Partizánskeho dostala až na Oxford? Najskôr sa podľa reportáže rozhodla pred 2 rokmi pre zmenu školy a prešla do špeciálneho programu v Bratislave, v rámci ktorého sa pripravovala na prijímacie skúšky z matematiky, biológie, chémie a fyziky, všetko v angličtine. Musela si prejsť pohovormi a napísať motivačný list. Pred verejnou zbierkou sa snažila vybaviť financovanie školy aj ona sama. Mala písať politikom, inštitúciám a europoslancom. Granty, ktoré jej však odporúčali, boli skôr určené Slovákom, ktorí by išli na výmenný pobyt do zahraničia. Podľa vlastných slov chce Paulína stráviť celé štúdium v Oxforde, na čo jej nečahala ani pôžička z Fondu na podporu vzdelávania. Dnes už na svojom transparentnom účte zbiera peniaze na zvyšné ročníky na univerzite. 

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: pkr

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Šéf Svetovej zdravotníckej organizácie (WHO) Tedros Adhanom Ghebreyesus.
Šéf WHO o útoku na Rafah na juhu Gazy: Mohlo by sa to skončiť... to snáď nie!
Man in prison hands of behind hold Steel cage jail bars. offender criminal locked in jail.
Oceňované divadelníčky sedia v base v Rusku: Súd je nekompromisný, prišla ďalšia rana
Foto
Martin Pospíšil chýbal v zostave Slovenska: Ramsay ozrejmuje dôvod!
(ilustr. foto)
Klimatická zmena má na čmeliaky katastrofálny vplyv: Hrozí im... Toto neveští nič dobré
Na archívnej snímke z 22. apríla 2024 turecký prezident Recep Tayyip Erdogan.
Turecko stoplo obchod s Izraelom: Nechceme tu vidieť konflikt, krv a slzy, vysvetľuje Erdogan
Foto
Fastfood do seba tlačila 5-krát denne: Vyjedla sa na 127 kilogramov! Uvidíte ju teraz, odpadnete
Šéf sekcie vzdušných síl USA letel v stíhačke F-16, ktorú ovládala umelá inteligencia.
Foto
Šéf sekcie vzdušných síl USA letel v unikátnom stroji: Pozrite sa, čo dokáže! Reakcia hovorí za všetko
Foto
Slováci rozhodli o triumfe už v úvodných minútach, Poliaci sa presadili iba raz
Generálna prokuratúra
Generálna prokuratúra si posvieti na reedukačné centrá: Vážne podozrenia! Čo sa tam malo diať?
66-ročná Mária Kyselová.
Foto
Mária odišla od dcéry a už jej niet: Nevideli ste ju? Akákoľvek informácia má cenu zlata
Ústnu hygienu by ste nemali zanedbávať.
Toto miesto si v ústach ZABÚDATE umyť: Kvôli tomu vám SMRDÍ z úst!
Close-up Focus on Person's Hands Typing on the Desktop Computer Keyboard. Screens Show Coding Language User Interface. Software Engineer Create Innovative e-Commerce App. Program Development
USA odsúdili ruské kyberútoky v Európe: Hovoria o zlomyseľnosti! Na pretrase bolo aj Slovensko