Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
21.04.2021 00:00 | PR články
Sponzorované

Grant z Fondu pre budúcnosť športu pôjde na podporu mladých lyžiarskych talentov

Petra Vlhová, držiteľka veľkého krištáľového glóbusu zo Svetového pohára v zjazdovom lyžovaní, sa už po druhýkrát stala víťazkou televíznej ankety Niké Športovec mesiaca.

Okrem prestížneho ocenenia mala vďaka hlavnému partnerovi ankety možnosť vybrať si niekoho z mladých nádejných športovcov, ktorí následne dostanú štedrú podporu z Fondu pre budúcnosť športu.

Projekt Niké, Fond pre budúcnosť športu vznikol v júni minulého roka s cieľom pomáhať mladým športovým talentom na ceste za ich športovým snom. Doposiaľ spoločnosť podporila už vyše 200 jednotlivcov a športových klubov, medzi ktorých prerozdelila sumu 400 000 eur.

Fond pozná aj Boris Vlha, brat našej úspešnej lyžiarky Petry Vlhovej:

Otvoriť galériu
Zdroj: Nový Čas

Niké podáva pomocnú ruku nádejným lyžiarom

V súvislosti s Fondom pre budúcnosť športu súvisí aj ďalšia aktivita jednotky na stávkovom trhu – anketa Niké Športovec mesiaca. Jej víťaz má, okrem prestížneho titulu, možnosť vybrať niekoho z nádejných športovcov, ktorí následne získajú od Niké štedrý grant. Petra Vlhová túto možnosť mala už dvakrát. V januári ju využila pre nádejnú lyžiarku Dominiku Maršalekovú a hokejové talenty akadémie Martina Cibáka, ktorí si rozdelili grant vo výške 5000 €. Teraz ako Niké Športovec mesiaca marec si vybrala nádejných juniorských reprezentantov zo Zväzu slovenského lyžovania. „Keďže stojíme na strane nového zväzu, zhodli sme sa spolu, že aj takýmto spôsobom ich chceme podporiť. Vybrali sme si juniorských reprezentantov. Verím, že ich to ešte viac namotivuje, že budú na sebe makať a postupne sa budú presadzovať aj vo svetovej konkurencii,“ zdôvodnil výber Boris Vlha. Celý rozhovor s bratom úspešnej lyžiarky si môžete prečítať TU!

Petrinu voľbu si vysoko vážia

Zástupcovia Zväzu slovenského lyžovania si Petrin výber veľmi vážia. Hovorí viceprezident Ladislav Smoleň: „Pre Zväz slovenského lyžovania je možnosť vytvárať podmienky pre slovenské lyžovanie veľkou výzvou. Spolupráca s Petrou Vlhovou môže viesť ku dlhodobo udržateľnému konečnému úspechu.“ Grant poputuje juniorským reprezentantom.

Otvoriť galériu

Juniorský tím má dôvod na radosť

Za juniorských reprezentantov sa vyjadril talentovaný Ján Sanitrár. Mladý športovec je reprezentantom Slovenska v zjazdovom lyžovaní do 21 rokov. Správa o tom, že sa Peťa rozhodla práve pre nich, Jána veľmi potešila. Dokonca o to viac, keď si ich vybral jeho veľký športový vzor.
„Som rád, že si Petra vybrala práve nás a vážime si to. Všetkým juniorom to veľmi pomôže s celkovou prípravou na sezónu a môže nás to posunúť na vyššiu úroveň,“ povedal Ján, ktorý následne zhodnotil aj Petin skvelý úspech. „Peti sa podarilo niečo, o čom snívajú všetci začínajúci lyžiari. Je to obrovský úspech, ktorý zvýrazní slovenské lyžovanie a dokáže zabezpečiť lepšie podmienky pre slovenských lyžiarov. Dúfam, že takýchto úspechov bude ešte viac,“ povedal Ján.

Zapojte sa do Fondu pre budúcnosť športu!

Petra si vybrala nádejných lyžiarov, ktorí získajú grant z Niké Fondu pre budúcnosť športu. Ak aj vy milujete šport a chcete to niekam dotiahnuť, zapojte sa do Fondu. Stačí nahrať krátke video, pridať štipku kreativity a humoru, ktorá presvedčí porotu o tom, že práve vy ste najlepší kandidát na získanie grantu. Následne video prihláste do Fondu na stránke www.nikefondsportu.sk. Veľa šťastia!

Viac k téme:
Súvisiace články:
Autor: pr článok

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Peter Sagan si so synom Marlonom užil nádherné chvíle na spoločnej vychádzke na bicykloch.
Problémy obrali Sagana aj o vzácne chvíle so synom: S Marlonkom trávim ešte menej času...
V ZOO Bojnice sa objavila vtáčia chrípka.
Váš Tip
Obrovská radosť v bojnickej zoo: Rodina týchto vzácnych zvieratiek sa rozšírila!
Fenomén El Niňo bol kľúčovou príčinou nedostatku vody v Panamskom prieplave.
Fenomén, ktorý narobil škody: Čo zapríčinilo nedostatok vody v Panamskom prieplave? Zmena klímy to nie je!
ilustračné foto
Tragédia pri železničnej stanici Lamač: Na koľajisku vyhasol život ženy! Rušňovodič nemohol zrážke zabrániť
Fotografie z miesta demonštrácie po príchode policajných ťažkoodencov.
Foto
Demonštráciu na Kolumbijskej univerzite stopli ťažkoodenci: Zatkli desiatky osôb! Proti čomu ľudia protestovali?
Záchranári zasahujú po útoku ruskej armády v meste Odesa na juhu Ukrajiny.
Rusko má na rukách ďalšiu krv nevinných: Raketový útok na Odesu si vyžiadal obete a niekoľko zranených
Lekári mu diagnostikovali iba pár mesiacov života.
Pozrel sa do WC a vedel, že je ZLE: Lekár mal pre muža tie najhoršie správy
Adam Ružička a momenty z jeho videa, ktoré zavesil na sociálnu sieť.
Český moderátor si robil srandu z Adama Ružičku: Totálne to prehnal!
Nová hvezdáreň sa pýši moderným vzhľadom.
Dotknime sa spolu hviezd: V hlavnom meste otvorili úplne prvú hvezdáreň! Vieme, kedy by mala byť sprístupnená
Na snímke predseda vlády SR Robert Fico (SMER-SD) počas tlačovej konferencie po odpracovaní nočnej zmeny v závode ZKW Slovakia s. r. o. v obci Krušovce v okrese Topoľčany.
Fico si to vyskúšal na vlastnej koži: Odpracoval nočnú zmenu vo fabrike pri Topoľčanoch!
Ján Figeľ
Ján Figeľ spomína na začiatky vstupu Slovenska do EÚ: Boli to najťažšie roky v mojom politickom živote
Bryndza.
Váš Tip
Liptovskú značku získali nové produkty: Ktoré dobroty sa kvalitou priradili k bryndzi či medovníkom?