Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
26.03.2009 09:58

Nočná mora Gašparoviča: Podozrivé kšefty s pozemkom! Čo vy na to?

Lukratívna parcelu v Limbachu získali manželia Gašparovičovci za zlomok skutočnej ceny. Čo si myslíte o pochybných kšeftoch hlavy štátu s pozemkami?

Prvá dáma Silvia Gašparovičová (68) spolu s prezidentom a zároveň kandidátom Ivanom Gašparovičom (67) len neradi hovoria o spôsobe, akým nadobudli a postavili svoju rezidenciu v luxusnej časti Limbachu pri Bratislave. Je príčinou zahmlievania fakt, že pozemok pod ich rodinným domom kúpili v roku 1999 za zvláštnych okolností a navyše len za zlomok jeho trhovej ceny?

Nový Čas získal kúpopredajnú zmluvu podpísanú obomi manželmi Gašparovičovcami, ktorá vyvoláva priveľa otáznikov. Na základe tohto dokumentu v roku 1999 získali pozemok s rozostavanou vilou od spoločnosti Železničné staviteľstvo.A išlo o podozrivo výhodnú kúpu! Ako sa dá vysvetliť fakt, že súkromná firma, ktorá kúpila v roku 1994 pozemok s trhovou hodnotou asi 1 000 Sk/m², predala o päť rokov tú istú parcelu svojej zamestnankyni Gašparovičovej za smiešnych 300 Sk/m²? Pritom v tom čase už lokalita získala na hodnote a za pozemok mohla pokojne vypýtať aj šesťkrát viac, teda 2 000 Sk/m².

„Neverím, že by to tak bolo. Určite tam bolo aj niečo iné," povedal Novému Času Gašparovičovej bývalý kolega Milan Čandík, ktorého podpis je na kúpnopredajnej zmluve za Železničné staviteľstvo. Tvrdí, že si nepamätá, za akú cenu firma tieto pozemky kupovala. Celá transakcia by bola len obyčajným príbehom o vynikajúcej kúpe, ale...

Práve manželka vtedajšieho poslanca HZDS pracovala v tom čase na Železničnom staviteľstve ako spoločníčka a riaditeľka! Zjednodušene povedané, nehnuteľnosť pod cenu predávala sama sebe.

„Takýto postup určite nie je bežný," nazdáva sa právnik Pavel Nechala z Transparency International. „Navyše by mal verejný činiteľ bez problémov vydokladovať, za akých okolností svoj majetok nadobudol." Súčasťou prevodu bola v roku 1999 okrem pozemku s rozlohou 594 m² (154m² zastavaných, 440 m² trávnatej plochy) za 175tisíc Sk (5 809 €) aj rozostavaná vila. Za tú mali manželia podľa zmluvy zaplatiť 3,5 milióna Sk (116 178 €). Prezidentov hovorca Marek Trubač však do uzávierky na otázky Nového Času, ako sa prezidentovi podarilo urobiť taký dobrý obchod, neodpovedal.

Viete podrobnosti o pozadí nadobudnutia a o výstavbe domu Gašparovičovcov vo vzťahu k firme Železničné staviteľstvo, s. r. o.? Viete viac ? Ozvite sa na tip@cas.sk

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




66-ročná Mária Kyselová.
Foto
Mária odišla od dcéry a už jej niet: Nevideli ste ju? Akákoľvek informácia má cenu zlata
Ústnu hygienu by ste nemali zanedbávať.
Toto miesto si v ústach ZABÚDATE umyť: Kvôli tomu vám SMRDÍ z úst!
Close-up Focus on Person's Hands Typing on the Desktop Computer Keyboard. Screens Show Coding Language User Interface. Software Engineer Create Innovative e-Commerce App. Program Development
USA odsúdili ruské kyberútoky v Európe: Hovoria o zlomyseľnosti! Na pretrase bolo aj Slovensko
Dong Zhimin sa stal známym na čínskej platforme na zdieľanie videí Douyin.
Otec sa sám staral o 8 detí: Mrazivé TAJOMSTVO! Príde vám zle, čo skrýval doma v kôlni
Na archívnej snímke maďarský minister zahraničných vecí Péter Szijjártó.
Maďarský minister obhajuje svoju krajinu: Prstom ukazuje na Brusel, v tomto robí chybu
M. R. Štefánik
Spomienka na Milana Rastislava Štefánika je živá aj dnes: V týchto obciach si pripomínajú 105. výročie od jeho smrti
Polícia vyšetruje okolnosti nehody.
Polícia vyšetruje okolnosti nehody v Nitre: Hľadajú svedkov, pomôcť môžete aj vy
Simona ukázala pozemok, kde bude stáť nový dom.
Foto
Krainová sa poriadne buchla po vrecku: Nová vila v EXOTIKE! Plánuje sa sťahovať?
Uniforma vojaka NATO (ilustračná foto)
V Česku sa schyľuje k veľkému cvičeniu: Kvantum techniky a stovky vojakov, o čo im ide?
Foto
Anastasiia má najväčšie líca na svete: Ľudia jej píšu odporné veci! Zarazí vás, čo plánuje
Estónsky politik Kristo Enn Vaga je milovníkom športu.
Foto
Estónsky politik sadol na bicykel a prešiel 1700 kilometrov: Silný odkaz, o čo mu išlo?
Ruský prezident Vladimir Putin.
Hrozivé varovanie! Rusi hovoria o ničivej odvete: Tento krok Ukrajine a Západu neodpustia