Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
25.03.2021 09:00 | Správy | Domáce správy

Adamko († 11) zomrel po operácii, pitevná správa rodičov položila: Smrť kvôli prasknutému stehu?!

Prežívajú neopísateľný žiaľ, smútok a beznádej. Rodičia Adam (43) a Jana (42) z Dolnej Stredy (okr. Galanta) prišli o to najvzácnejšie, čo mali.

Ich synček Adamko († 11) skonal v galantskej nemocnici. Malý školák mal od narodenia problémy so srdiečkom. Podstupoval však operácie a veľmi dobre prosperoval. Jeho posledná operácia v bratislavskom detskom kardiocentre, kde mu vymieňali chlopňu, sa vydarila nad očakávanie. Keď si všetci mysleli, že jev poriadku, náhle sa mu priťažilo. Praskol mu steh na srdiečku a zomrel. Rodičia podali sťažnosť na obe nemocnice.

Fotogaléria
9
fotiek v galérii

Adamko († 11) bol vždy usmiaty a veselý chlapček plný života, ktorý spolu so svojou sestričkou Nelly (9) robil radosť rodičom. Ako starší brat dával na sestričku vždy pozor a ochraňoval ju. Žiaľ, narodil sa so srdcovou chybou. „Hneď na druhý deň ho museli operovať. Spravili mu tam balónikovú, teda perkutánnu mitrálnu valvuloplastiku, ktorá dopadla dobre a mala byť len do času. Keď mal môj synček štyri roky, bol na plastike aortálnej chlopne, čo tiež dopadlo dobre. Presne sme vedeli, že je to len do času a za nejaký čas ho čaká ďalšia operácia,“ hovorí užialená mama Jana.

Ďalšia operácia bola naplánovaná na rok 2020. Napriek tomu, že boli dohodnutí na termíne, stále sa posúval. „Báli sme sa, že je to kvôli koronavírusu a mali sme strach, aby nebolo neskoro,“ spomína.

 

Zákrok v Bratislave

Napokon Adamka operovali vlani v septembri v detskom kardiocentre na bratislavských Kramároch. Voperovali mu umelú chlopňu a tú mal mať už navždy. „Náš chlapček to všetko zvládal pokorne a vytrvalo,“ spomína otec Adam. Rodina bola nesmierne šťastná, že to zvládol, a po pár dňoch ho mali doma z nemocnice.

„Synček mal byť mesiac doma a o mesiac sme mali prísť na kontrolu do Bratislavy. Tej sa však už náš chlapček nedožil,“ plače mama. Adamko však podľa jej slov chodil aj na kontroly do Trnavy a lekárka hovorila, že je všetko v poriadku. „Adamko sa usmieval, nesťažoval sa a nič ho nebolelo,“ vraví otec.

Osudný pondelok

Uspokojivý zdravotný stav chlapčeka sa však náhle zvrtol. „V pondelok ráno o piatej sa Adamko začal sťažovať na veľké bolesti. Bol spotený a pichalo ho pri lopatke. Okamžite sme volali záchranku, ktorá ho previezla do galantskej nemocnice. Tam nemajú detské kardiocentrum, tak sme čakali, že ho prevezú do Bratislavy, ale nestalo sa tak,“ opisuje posledné chvíle so slzami v očiach utrápená mama. So synčekom bola celý deň v nemocnici a večer odišla.

pokračovanie
Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: ver, Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Ilustračné foto.
Katastrofálne správy: Ďalšia strata pre Ukrajinu? Rusko malo prevziať kontrolu nad týmto územím
Ilustračné foto
V Bangladéži trhajú rekordy: Toto tu už nemali desiatky rokov
Spice Girls
Foto
Spajsky opäť spolu? Spev, tanec a dobrá nálada: VIDEO od prominentného manžela hovorí za všetko
Ilustračné foto
V spojitosti s Navaľného nadáciou zadržali dvoch novinárov: Neuveríte, z čoho sú obvinení!
Protipovodňové práce pokračujú po celom Maďarsku (ilustračná fotografia).
Pátracia akcia v Plzni: V rieke polícia niekoľko hodín hľadala človeka
(ilustračné foto)
V Nemecku došlo k zabitiu dvoch Ukrajincov: Polícia podozrieva ruského občana
Foto
Predčasné odchody: Ktoré slovenské športové hviezdy odišli priskoro?
(ilustračné foto).
Zelenskyj odsúdil najnovšie ruské útoky na Ukrajinu: Ohrozujú nimi vraj aj Európsku úniu
Stašák spomína na svojho dobrého priateľa Grúňa († 81)
Foto
Stašák spomína na svojho priateľa Grúňa († 81): Prezradil, čím spolu dostávali ľudí do kolien
Ľudia protestujú v uliciach mesta
Polícia v USA odstraňovala propalestínske tábory: Zadržala pri tom tisícky ľudí
Turisti môžu ísť do hôr len za svetla.
Váš Tip
Najstarší slovenský národný park oslávi 75. výročie založenia: TANAP pripravuje pre návštevníkov jedinečnú akciu!
Close up of legs of a woman
Biance infekcia zničila sexuálny život: Po tom, čo jej mal lekár povedať, nasledoval plač!