Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
25.03.2021 09:00 | Správy | Domáce správy

Adamko († 11) zomrel po operácii, pitevná správa rodičov položila: Smrť kvôli prasknutému stehu?!

Prežívajú neopísateľný žiaľ, smútok a beznádej. Rodičia Adam (43) a Jana (42) z Dolnej Stredy (okr. Galanta) prišli o to najvzácnejšie, čo mali.

Ich synček Adamko († 11) skonal v galantskej nemocnici. Malý školák mal od narodenia problémy so srdiečkom. Podstupoval však operácie a veľmi dobre prosperoval. Jeho posledná operácia v bratislavskom detskom kardiocentre, kde mu vymieňali chlopňu, sa vydarila nad očakávanie. Keď si všetci mysleli, že jev poriadku, náhle sa mu priťažilo. Praskol mu steh na srdiečku a zomrel. Rodičia podali sťažnosť na obe nemocnice.

Fotogaléria
9
fotiek v galérii

Adamko († 11) bol vždy usmiaty a veselý chlapček plný života, ktorý spolu so svojou sestričkou Nelly (9) robil radosť rodičom. Ako starší brat dával na sestričku vždy pozor a ochraňoval ju. Žiaľ, narodil sa so srdcovou chybou. „Hneď na druhý deň ho museli operovať. Spravili mu tam balónikovú, teda perkutánnu mitrálnu valvuloplastiku, ktorá dopadla dobre a mala byť len do času. Keď mal môj synček štyri roky, bol na plastike aortálnej chlopne, čo tiež dopadlo dobre. Presne sme vedeli, že je to len do času a za nejaký čas ho čaká ďalšia operácia,“ hovorí užialená mama Jana.

Ďalšia operácia bola naplánovaná na rok 2020. Napriek tomu, že boli dohodnutí na termíne, stále sa posúval. „Báli sme sa, že je to kvôli koronavírusu a mali sme strach, aby nebolo neskoro,“ spomína.

 

Zákrok v Bratislave

Napokon Adamka operovali vlani v septembri v detskom kardiocentre na bratislavských Kramároch. Voperovali mu umelú chlopňu a tú mal mať už navždy. „Náš chlapček to všetko zvládal pokorne a vytrvalo,“ spomína otec Adam. Rodina bola nesmierne šťastná, že to zvládol, a po pár dňoch ho mali doma z nemocnice.

„Synček mal byť mesiac doma a o mesiac sme mali prísť na kontrolu do Bratislavy. Tej sa však už náš chlapček nedožil,“ plače mama. Adamko však podľa jej slov chodil aj na kontroly do Trnavy a lekárka hovorila, že je všetko v poriadku. „Adamko sa usmieval, nesťažoval sa a nič ho nebolelo,“ vraví otec.

Osudný pondelok

Uspokojivý zdravotný stav chlapčeka sa však náhle zvrtol. „V pondelok ráno o piatej sa Adamko začal sťažovať na veľké bolesti. Bol spotený a pichalo ho pri lopatke. Okamžite sme volali záchranku, ktorá ho previezla do galantskej nemocnice. Tam nemajú detské kardiocentrum, tak sme čakali, že ho prevezú do Bratislavy, ale nestalo sa tak,“ opisuje posledné chvíle so slzami v očiach utrápená mama. So synčekom bola celý deň v nemocnici a večer odišla.

pokračovanie
Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: ver, Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




(ilustračné foto).
Dráma na podujatí Ľavicovej strany: Do miestnosti vtrhli útočníci! Hrozivé, čo nasledovalo
 Biden bude v utorok 12. decembra v Bielom dome hostiť ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského.
USA tajne poslali Ukrajine rakety s dlhým doletom, na priamy príkaz prezidenta
Na snímke radosť po góle zľava Branislav Mezei (Nitra) a Samuel Buček (Nitra). Budú sa dnes večer Nitrania tešiť so zisku titulu?
Prvé slová kapitána Nitry po zisku titulu: Zaslúžime si dlhé oslavy!
Nemecký europoslanec za krajne pravicovú Alternatívu pre Nemecko (AfD) Maximilian Krah
Nemecký europoslanec čelí vážnemu obvineniu: Úplatky z Ruska a Číny?!
Hokejisti Nitry oslavujú zisk majstrovského titulu.
Nitra sa zapísala do histórie: Pod Zoborom sa začali majstrovské oslavy!
Spevák Paľo Habera ohlásil turné.
Habera sa navliekol do legendárnych kraťasov: Ľudia šalejú! To musíte vidieť
Namiesto veľkolepej svadby musela Ashlee svoju lásku odprevadiť na druhý svet.
Muž († 42) požiadal priateľku o ruku a potom... Tragédia, ktorá jej doteraz nedá spávať
Male hand holding large, sharp, shiny kitchen knife. Isolated on dark background. Photo is taken with dslr camera indoors.
Pri útoku nožom na škole sa zranili traja ľudia: Hrozivé, kto za činom stojí
Alcoholism or Alcoholic concept : Close up young Asian guy feeling depressed drinking alcohol alone in pub or bar because life problem or stress.
Ako spoznáte ALKOHOLIKA? 7 znakov, ktoré si všimnete, aj keď v ruke nemá pohárik
(ilustračné foto).
Paríž sa pred olympiádou chystá na obrovské manévre: Takéto niečo sme ešte nemali!
Pri izraelskom zásahu v nemocnici Šifá zahynul vysokopostavený vodca Hamasu.
Izrael nemieni ustúpiť: Vojenský útok na mesto Rafah plánujú naďalej
Gólman Spišiakov Marcel Melicherčík sa teší na sériu s Košicami.
Prečo v Nitre nechytal Melicherčík? Spišiaci i samotný brankár odpovedajú vyhýbavo