Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
23.03.2021 13:00 | Prominenti | Domáci Prominenti

Po kolapse Dolinského prehovorili ďalší moderátori: Čo sa s nami deje, keď máme respirátor!

Nedeľňajšia politicko-diskusná relácia moderátora Nora Dolinského (42) v spravodajskej televízii TA3 bola plná drámy.

Po tom, čo moderátor privítal hostí a otvoril diskusiu, zostalo mu zle. Duchaprítomní poslanci ho začali okamžite ratovať a nakoniec musela zasahovať aj záchranná služba. Samotný Dolinský sa síce po prerušení vysielania vzchopil, ale predsa len diskusiu o hodinu skôr ukončil. Ako sa však zdá, za jeho náhlou nevoľnosťou, ktorá ho posadila na stoličku, môže byť podľa jeho slov aj respirátor. Kolegovia z tejto brandže majú podobné skúsenosti!

Fotogaléria
15
fotiek v galérii

Dolinský sa v uplynulú nedeľu nevedel udržať na nohách, čo si približne 10 minút od štartu relácie všimla poslankyňa Jana Bittó Cigániková, ktorá k moderátorovi okamžite pribehla. Značne dezorientovaný Dolinský zostal ako obarený a vôbec nekomunikoval. „Všimla som si, že nevládze stáť a potom prestal reagovať,“ povedala Novému Času poslankyňa, ktorá zachovala duchaprítomnosť.

Aj keď sa moderátor po prerušení diskusie do štúdia opäť vrátil, približne po 45 minútach reláciu sám stopol. Bolo na ňom badať, že nie je vo svojej koži a dokonca mal problémy už aj s artikuláciou. Ako informoval Nový Čas, za jeho náhlym kolapsom mohlo byť aj pridusenie respirátorom. V úvode relácie mal na sebe Dolinský čierny respirátor, po prestávke sa však ukázal už len s obyčajným rúškom. Ako sám priznal, práve toto mohla byť príčina jeho nečakaného kolapsu.

 

„V respirátoroch je oproti rúškam sťažené dýchanie, no kolaps bol zapríčinený aj teplom v štúdiu, reflektormi a svoje zohrala aj únava. Som prekvapený, ked sa doteraz preferovali rúška, prečo už do interiéru nestačia. Ľúto mi je najmä ľudí, ktorí v tom musia vydržať dlhé hodiny počas pracovnej doby,“ povedal Novému Času samotný Dolinský, ktorý sa teraz zotavuje doma a má sa už oveľa lepšie.

Počas nedeľného vysielania mu však nebolo všetko jedno a sám cítil, že je na pokraji svojich síl. „Chcem všetkým, ktorí ste ma podporili, úprimne a zo srdca poďakovať za podporu a všetky priania, ale aj duchaprítomným poslancom Národnej rady, korí ma v poslednej sekunde zachránili pred stratou vedomia,“ povedal Noro pár hodín po kolapse.

Sťažené podmienky

V koži moderátora spravodajskej televízie sa každý týždeň ocitajú aj ďalší jeho kolegovia. Jednou z nich je aj Zlatica Puškárová. „Je určite náročnejšie moderovať s respirátorom. Vždy si predstavím zdravotníkov, ktorí to majú výrazne ťažšie ako my a musia vydržať. Samozrejme, každý na to môže reagovať inak,“ povedala Novému Času. Ostatné tváre, ako sú Michal Kovačič, Jana Krescanko-Dibáková, Marek Makara či Norova kolegyňa z TA3 Jana Žitná-Lučaiová, sa tiež prikláňajú k názoru Dolinského a dôvodov, ktoré môžu zapríčiniť podobné scenáre, vidia hneď niekoľko.

Nielenže sa im cez respirátory horšie dýcha, v štúdiách, kde sa naraz zíde niekoľko hostí so štábom, býva horúco, k čomu prispievajú aj všadeprítomné silné reflektory. K tomu stres či únava a problémy sú na svete. Väčšina z moderátorov tak priznala, že majú počas živých vstupov veľakrát obavy o vlastné zdravie a s podobnými pocitmi sa už stretli aj oni. Pneumológ Pavol Pobeha hovorí: „Respirátory dýchanie sťažujú, čím vyššia trieda FFP, tým väčšmi. Vďaka tomu účinne filtrujú vzduch a fungujú. Inak význam nemajú. My sme v nich v práci aj 5 hodín.“

pokračovanie
Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: pro, Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Ukrajinský vojak v Mariupole
USA oznámili dlhodobú vojenskú pomoc: Na Ukrajinu pôjdu zbrane za 6 miliárd dolárov
Slovenský vicepremiér a minister obrany Robert Kaliňák vystupuje s prejavom na úvod dvojdňovej konferencie v maďarskej metropole.
Kaliňák v Budapešti upozornil na jednu dôležitosť: Európska integrácia zohráva v našej bezpečnosti ...
Tohtoročná víťazka Miss Universe Buenos Aires sa stala Alejandra Rodriquez.
Foto
Miss Universe má šokujúcu víťazku: Takéto niečo tu ešte nebolo! To môže zmeniť históriu
Prezident USA Joe Biden
Čo sa to deje? Biden s Trumpom sa vyhýbajú debatám: Neurčitá odpoveď prezidenta
(ilustračné foto.)
Nakupujete oblečenie cez Shein? Európska únia sprísňuje bezpečnostné pravidlá!
(ilustračné foto).
SHMÚ varuje! Odložte svoje kvety na noc dovnútra: Mrznúť bude na väčšine územia Slovenska
Ilustračné foto
Príznak demencie či Parkinsona, ktorý spozorujete v noci: Ak sa vám deje TOTO, zbystrite
Lekári mu inak odporučili, aby nepracoval a odpočíval na vidieku.
Britský kráľ vydal oficiálne vyhlásenie: Karol III. oznámil veľké rozhodnutie
Nitrianskych hokejistov prekvapil René Rendy (uprostred).
Zemetrasenie pod Zoborom! V uliciach Nitry prepukli majstrovské oslavy
požiar ilustračne
V hoteli vypukol požiar, hasiči bojovali s plameňmi dlhé hodiny: Najmenej 10 ľudí zomrelo
(ilustračné foto).
Veľká Británia spustila revolučné očkovanie: Vyrieši to jeden z najsmrteľnejších problémov ľudstva
Foto
Nitriansky spasiteľ Stavjaňa: Ako to vyzerá s jeho budúcnosťou?