24.02.2021, 13:12 | Správy | Domáce správy
Aktualizované

Na Krajčího robotu sa už nemôže pozerať: Prekvapivé vyhlásenie Sulíka!

Minister hospodárstva a šéf koaličnej strany Sloboda a Solidarita Richard Sulík je ochotný stať sa ministrom zdravotníctva.

Vyhlásil to počas stredajšieho rokovania vlády. Sulík podľa vlastných slov navrhol premiérovi Igorovi Matovičovi, aby vymenil súčastného ministra Mareka Krajčího. „Lebo zlyhania su očividné a je ich veľa. Ak chceme naozaj bojovať s pandémiou, inak to nejde. Ryba smrdí od hlavy," uviedol. Predseda vlády mal pritom tento návrh odmietnuť.

Podľa ministra hospodárstva je jasné, že musíme urobiť zmenu. „Toto sú manažérske zlyhania, ktorých je veľa!" povedal na margo Krajčího pôsobenia. Sulík podľa vlastných slov už odmieta byť akoukoľvek formou spoluzodpovedný za súčasný stav a nesúhlasí s tým, ako je aktuálne vedený rezort zdravotníctva.

Koaličná SaS by sa pritom podľa návrhu Sulíka nevzdala Ministerstva hospodárstva SR, jeho novým šéfom by mohol byť terajší štátny tajomník Ján Oravec.

Predsedníčka poslaneckého klubu SaS Anna Zemanová na stredajšej tlačovej konferencii v Národnej rade SR reagovala tým, že Sulík je skúsený manažér. "Určite by veľmi dobre riadil ministerstvo zdravotníctva. Jeho rozvaha, ale aj profesionálne zohratý tím by bol dobrým prínosom pre občanov SR," myslí si. Na otázku, či je to témou koaličných rozhovorov, odpovedala, že ak návrh Sulík predložil, tak o tom zrejme bola debata.

Predsedníčka strany Za ľudí Veronika Remišová uviedla, že ich strana ponúkla premiérovi prebratie zodpovednosti za rezort zdravotníctva nie politickým nominantom ale odborníkom už na jeseň, keď sa situácia zhoršovala. „Náš návrh odmietol,“ povedala Remišová. Zároveň dodala, že o personálnych zmenách medzi lídrami koalície by sa malo diskutovať za zatvorenými dverami a nie cez médiá.

Autor: TASR, SITA

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania... Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov .

Španielsky tenista Rafael Nadal.
Nadal vypadol vo štvrťfinále v Monte Carle: Antukového kráľa vyškolil ruský mladík!
Britský princ Philip, manžel kráľovnej Alžbety II., zomrel v piatok 9. apríla 2021 vo veku 99 rokov.
Prísny zoznam hostí na pohrebe princa Philipa († 99): Chýbať budú kľúčoví členovia kráľovskej rodiny
Nemecká kancelárka Angela Merkelová a francúzsky prezident Emmanuel Macron
Merkelová, Macron a Zelenskyj už strácajú posledné zvyšky trpezlivosti: Jasná výzva Ruským vojakom
Samuel Kňažko
Obranca Kňažko podpísal svoj prvý profesionálny kontrakt: Už bolo na čase!
Ruský minister zahraničných vecí Sergej Lavrov.
Blesková reakcia, Kremeľ vyhostí desať diplomatov USA: Podniknú bolestné opatrenia proti americkým firmám?
Maďarsko sa sústredí na poslednú fázu dodávok vakcín objednaných z Ruska a Číny.
V Maďarsku sa očkuje jedna radosť: Aha, koľko registrovaných to už má za sebou
Zdemolované auto skončilo na streche.
Tragická nehoda pri Nesvadoch: Auto zišlo z cesty a prevrátilo sa, jedna osoba zomrela
Su má byť na čo hrdá.
Úžasná premena, za rok schudla 54 kíl: Ako to dokázala? Mamička sa podelila o tajomstvo úspechu
Paul Pogba.
Pogba nespomína na Mourinha vôbec v dobrom: Takto naložil bývalému trénerovi!
Ruský opozičný líder Alexej Navaľnyj na súde
Navaľného spolupracovník sa nevyhne trestu: Odsúdili ho za vyzývanie na extrémizmus
Lučanský sa zabil v prešovskej väznici na konci decembra.
Záhadná smrť Lučanského († 51): Kolíková zverejnila správu o celom prípade
Herci pri natáčaní finálnej časti ságy o Harrym Potterovi