Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
21.02.2021 08:00 | Správy | Krimi | Domáce krimi
Foto

Nové skutočnosti kežmarskej drámy: Rukojemníčka Lenka už raz bojovala o život!

O krvipreliatí na Popolcovú stredu sa v Kežmarku doteraz diskutuje. Na prízemí obytného domu na Ulici generála Štefánika mal podľa polície zavraždiť rodičov ich syn Ľudovít (41), ktorý následne v miestnom supermarkete držal ako rukojemníčku zákazníčku Lenku (40).

Fotogaléria
10
fotiek v galérii

Muža už obvinili z dvojnásobnej vraždy a únosu. Na sedemhodinovú drámu však Lenka, ktorá má slabé a operované srdce, len tak ľahko nezabudne...

V stredu podvečer sa Kežmarkom začala šíriť desivá správa. Na prízemí obytného domu na Ulici generála Štefánika našli znetvorené telá staršieho manželského páru. Na svedomí ich má podľa mužov zákona ich syn Ľudovít, ktorý sa krátko nato zabarikádoval v sklade neďalekého obchodného centra, kam si vzal rukojemníčku z radov zákazníkov - Lenku. Zavliekol ju do malého skladu, kde sa matke jedného dieťaťa s nožom v ruke dlho vyhrážal.

Zachránil ju zelenáč

Onedlho prišli na miesto desiatky mužov zákona. „Vzhľadom na závažnosť situácie boli na miesto privolaní príslušníci Útvaru osobitného určenia Prezídia PZ – Lynx Commando,“ informoval krátko po zásahu hovorca prešovského krajského Policajného zboru Daniel Džobaník. Nasilu držanú ženu zo Starej Ľubovne napokon dokázali zachrániť bez jediného výstrelu a následne Ľudovíta zadržali. Nemalú zásluhu na tom, že rukojemníčka prežila bez zranení, má aj mladík z kežmarského obvodného policajného oddelenia, ktorý ako prvý prišiel do kontaktu s páchateľom. Aj keď ešte nemá veľa praktických skúseností z podobných zásahov, podľa kolegov si počínal ako ostrieľaný profík.

 

Rozvážnou voľbou slov muža odradil od ďalších násilností a komunikoval s ním, aj keď na miesto prišla dvojica profesionálnych vyjednávačov. Dlhé hodiny počas Popolcovej stredy tak strávil v takmer opustenom obchode a za svoje počínanie si vyslúžil veľký rešpekt od nadriadených aj od oveľa skúsenejších kolegov. Rukojemníčka Lenka však po tom, ako si ju prebrali záchranári, zo stresu a strachu takmer omdlela. „Má totiž choré srdce a raz už o život bojovala. Lekári jej voperovali strojček na srdce, ktoré počas toho, ako bola zavretá v sklade, muselo tuho zabojovať, aby drámu prežila,“ povedal anonymne zdroj Nového Času. Keď sa o pol jednej ráno dostala na slobodu, ihneď sa jej ujali záchranári a sanitka ju transportovala do nemocnice, kde absolvovala sériu odborných vyšetrení na niekoľkých klinikách. Okrem psychickej ujmy však neutrpela žiadne zranenia.

Útočníka obvinili

Obrovský žiaľ zažívajú aj sestra Ľudovíta Magdaléna a dvaja bratia, ktorí podľa mužov zákona prišli o milovaných rodičov rukou vlastného brata. Podľa našich informácií zle vychádzal s otcom. Ľudovít ho vinil za svoj úraz, pre ktorý musel skončiť so športom. Či v osudnú stredu konal pod vplyvom alkoholu alebo drog, prípadne či išlo o chvíľkový amok, ukáže až policajné vyšetrovanie. Ľudovíta už obvinili z dvojnásobnej vraždy a únosu.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Igor Ľudma, Nový Čas Nedeľa

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




(ilustračné foto)
Hasiči v Rudne nad Hronom mali rušné ráno: Koho zachraňovali?
Americký prezident Joe Biden.
Biden by mal zatlačiť na Izrael: Žiadajú ho o to demokrati z americkej Snemovne reprezentantov
Na oblohe sa objavil záhadný úkaz.
Na oblohe sa objavil čudný úkaz: Vidieť to mohli aj Slováci! No UFO to nebolo...
Martine Schindlerovej hudobnú novinku produkoval človek, ktorý spolupracoval aj so svetoznámym raperom.
Foto
Sexica Schindlerová má za sebou priam svetový počin: Aha, čo speváčku spája so Snoop Doggom!
Eva sa o pravnuka s ťažkou diagnózou stará už 14 rokov, do ústavu by ho nedala za nič na svete
Foto
Michalovčanka Eva (81) sa sama stará o chorého pravnuka: Na kočík mi chýba 1000 eur!
Na snímke uprostred predseda Progresívneho Slovenska (PS) Michal Šimečka počas tlačovej konferencie
Aktualizované
Progresívne Slovensko si zvolilo predsedu: Je ním opäť Michal Šimečka?
Ilustračné foto
Podľa Rakúska je rozšírenie EÚ obrovský úspech: Optimálne využili jej hospodársku spoluprácu
Slovenský raper Michael Kmeť (37) alias Separ
Foto
Raper Separ rozbieha nový biznis ďaleko za hranicami: Na odľahlom mieste sa črtá poriadny LUXUS
Vojenské drony dokážu so sebou niesť aj zničujúce bomby (ilustračné foto).
Ukrajina hlási požiare a zranených: Rusko opäť útočili dronmi
Archív
Peniaze za rekonštrukciu budovy stále neprišli: Dokedy bude budova Najvyššieho súdu čakať?
Ministerstvo obrany SR
Ministerstvo obrany hľadá nových riaditeľov: Pozrite sa, dokedy sa možno prihlásiť
Agáta Hanychová sa vysmievala z plastiky Dary Rolins.
Hanychová si robila srandu z plastiky Dary Rolins, keď vtom... Agáta, toto je ešte väčší trapas