Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
14.02.2021 14:32 | Šport | Tenis

Djokovič postúpil po ťažkom boji do štvrťfinále, Dimitrov prekvapivo vyradil Thiema

Srbský tenista Novak Djokovič sa prebojoval do štvrťfinále dvojhry na grandslamovom turnaji Australlian Open v Melbourne.

Najvyššie nasadený obhajca titulu zdolal v osemfinále Kanaďana Miloša Raoniča 7:6 (4), 4:6, 6:1, 6:4. V dueli o postup do semifinále sa stretne so šiestym nasadeným Nemcom Alexandrom Zverevom.

Djokovič utrpel v 3. kole proti Američanovi Taylorovi Fritzovi svalové zranenie a nad jeho štartom v súboji s Raoničom visel otáznik. Srb sa však dal zdravotne do poriadku a na svojom obľúbenom centri v aréne Roda Lavera vylepšil vzájomnú bilanciu s Kanaďanom už na 12:0. Srb kvalitne returnoval, dobre sa pohyboval po dvorci. V druhom sete Raonič zrýchlil hru, pridal na agresivite a získal ho vo svoj prospech. Od začiatku tretieho dejstva mal však opäť navrch Djokovič.

Ruský tenista Aslan Karacev sa stal prvým štvrťfinalistom mužskej dvojhry. V osemfinále proti dvadsiatemu nasadenému Kanaďanovi Felixovi Augerovi-Aliassimeovi prehrával 0:2 na sety, no po skvelom obrate napokon triumfoval 3:6, 1:6, 6:3, 6:3, 6:4.

 

Karacev postúpil medzi elitnú osmičku hneď pri svojom debute v hlavnej súťaži na podujatí veľkej štvorky, čo sa naposledy podarilo Rumunovi Alexovi Radulescuovi vo Wimbledone v roku 1996. V dueli o postup do semifinále nastúpi Karacev proti Bulharovi Grigorovi Dimitrovovi, ktorý vyradil tretieho nasadeného vlaňajšieho finalistu Rakúšana Dominica Thiema 6:4, 6:4, 6:0.

Karacev je v Melbourne "katom" nasadených hráčov, v 3. kole vyradil vlaňajšieho semifinalistu Roland Garros Argentínčana Diega Sebastiana Schwartzmana. "Začiatok zápasu proti Augerovi-Aliassimeovi bol veľmi náročný. Felix hral veľmi rýchlo a v prvých dvoch setoch som nevedel, ako mám proti nemu hrať. Postupne som sa však dostal do správneho rytmu. Byť v grandslamovom štvrťfinále je skvelý pocit, no som unavený, dal som do toho všetko," uviedol 114. hráč svetového rebríčka ATP.

Dimitrov proti Thiemovi využil fakt, že Rakúšan bol unavený po päťsetovom maratóne s Austrálčanom Nickom Kyrgiosom. Thiem robil priveľa nevynútených chýb, nevychádzalo mu prvé podanie. V úvodných dvoch setoch mal síce minuloročný šampión US Open brejk k dobru, no nebolo mu to nič platné. V treťom dejstve úplne vytuhol a inkasoval "kanára". "Snažil som sa hrať maximálne koncentrovane od prvej do poslednej loptičky. Videl som, že Dominic je unavený. Je super byť opäť v grandslamovom štvrťfinále, pokúsim sa dostať ešte ďalej," povedal Dimitrov, ktorý bol v roku 2017 v melbournskom semifinále.

muži - dvojhra - osemfinále:

Novak Djokovič (Srb.-1) - Miloš Raonič (Kan.-14) 7:6 (4), 4:6, 6:1, 6:4, Alexander Zverev (Nem.-6) - Dušan Lajovič (Srb.-23) 6:4, 7:6 (5), 6:3, Grigor Dimitrov (Bul.-18) - Dominic Thiem (Rak.-3) 6:4, 6:4, 6:0, Aslan Karacev (Rus.) - Felix Auger-Aliassime (Kan.-20) 3:6, 1:6, 6:3, 6:3, 6:4

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: tasr

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Na snímke prezidentka SR Zuzana Čaputová
Prezidentka dala zelenú novým zákonom a novelám: Zmeny pri DPH aj hypotekách! A nielen to
Na snímke prezidentka SR Zuzana Čaputová.
Aktualizované
Veto od prezidentky Zuzany Čaputovej: Táto novela zákona len tak neprejde!
Bratislavská polícia zasahuje v budove Univerzity Komenského, kde sídlia Farmaceutická fakulta aj Fakulta managementu.
Polícia mala dnes plné ruky práce po celom Slovensku: Bombové hrozby na školách presiahli počet tisíc
Inaugurácia Vladimíra Putina
Expertka na reč tela si posvietila na Putina: TAJNÉ signály! Svojím telom povedal viac ako chcel
Ruský prezident Vladimir Putin.
Chystajú sa Rusi zaútočiť na Európu? Poľský minister varuje: Na toto si máme dať pozor
Foto
Počas tehotenstva sa jej ťažko dýchalo: Len jeden detail odhalil trpkú ranu osudu! Mamička bojuje o život
(ilustračné foto).
Príroda dáva Rumunsku jednu ranu za druhou: Zasiahlo ich ďalšie zemetrasenie
(ilustračné foto)
Napätie sa dá krájať! Hizballáh útočil dronmi proti izraelskej armáde: Mali svoj cieľ
Foto
Nádherný gól Juraja Slafkovského: TAKTO zažiaril pred bratislavským publikom!
(ilustračné foto)
Strach z novej MUTÁCIE koronavírusu: Slová expertov neveštia nič dobré! Zopakuje sa história?
(ilustračná foto)
Mesto Košice mení organizáciu dopravy: V ktorých častiach treba zvýšiť opatrnosť?
Problem in woman
Tento druh rakoviny predstavuje čoraz väčšie riziko: Príznaky, pri ktorých je lepšie nezaváhať