Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
14.02.2021 14:02 | Šport | Šport mix

Jacquelin obhájil titul v stíhačke, Šimovi preteky nevyšli

Francúz Émilien Jacquelin triumfoval v nedeľných stíhacích pretekoch na 12,5 km na 52. majstrovstvách sveta v biatlone v slovinskej Pokljuke.

Obhajca titulu predviedol rýchlu a presnú streľbu a po zlato si prišiel v čase 31:22,1 min. Slovákovi Michalovi Šimovi preteky nevyšli a s piatimi trestnými kolami obsadil 53. miesto.

V nedeľu panovalo v Pokljuke opäť chladné a veterné počasie. Ako prvý odštartoval víťaz šprintu Martin Ponsiluoma zo Švédska, ktorý mal náskok 11 s pred najbližšími prenasledovateľmi. Šima vyrazil na trať so stratou 1:40,3 min z 37. pozície. Ponsiluoma si udržal mierny náskok aj pri príchode na strelnicu a za ním sa vytvorila početnejšia skupina prenasledovateľov. Dvadsaťpäťročný Švéd však nezvládol prvú ľežku, keď minul dva terče a prepadol sa dozadu. Zo strelnice tak vyrazil ako prvý Jacquelin a za ním išla s maličkými rozstupmi pätica Sturla Holm Laegreid, Simon Desthieux, Johannes Thingnes Bö, Johannes Dale a Sebastian Samuelsson. Šima minul dva terče a prepadol sa na 48. priečku.

Jacquelin pokračoval vo výbornom výkone na trati, druhú ležku zvládol opäť bezchybne a vytvoril si 15-sekundový náskok pred Laegreidom. Ten strieľal taktiež čisto rovnako ako Samuelsson, Desthieux a Eduard Latypov, ktorý sa dostal na 6. miesto tesne za J. T. Bö. Nórsky pretekár pritom musel na trestné kolo. Šima pridal jedno trestné kolo a klesol na 50. miesto. Obhajca titulu Jacquelin zvládol bez chyby a najmä nesmierne rýchlo aj prvú stojku a pred Desthieuxom a Samuelssonom, ktorí taktiež trafili všetkých 15 terčov, mal takmer polminútový náskok. Na záverečnej položke si tak mohol dovoliť aj jedno zaváhanie, to však neprišlo. Jacquelin pálil opäť rýchlo a presne a do cieľa si prišiel s pohodlným náskokom po druhý majstrovský titul v stíhačke.

 

Po druhej stojke sa dostal na druhé miesto bezchybný Samuelsson, ale druhý J. T. Bö, ktorý mal v nohách dva trestné okruhy, strácal len tri sekundy a tak sa v záverečnom kole odohral súboj o striebro. Nakoniec ho získal Samuelsson, ktorý finišoval so stratou 7,3 sekundy na víťaza. Štvrtý a piaty boli ďalší Francúzi Quentin Fillon Maillet (+32,5 s) a Desthieux (+41,9 s), šiesty finišoval Laegreid (+57,9 s) a siedmy Latypov stratil už vyše minútu a pol. Šima pridal na oboch stojkách po jednej chybe a s piatimi nesklopenými terčmi finišoval na 53. mieste so stratou 5:41,7 minúty.

Stíhačka žien na 10 km aj s Paulínou Fialkovou je na programe v nedeľu od 15.30 h. Šampionát pokračuje v utorok o 12.05 h vytrvalostnými pretekmi žien na 15 km.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: tasr

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Izraelská speváčka postúpila do finále súťaže Veľká cena Eurovízie.
Izraelská speváčka postúpila do finále v Eurovízii: Sledujte, čo sa dialo na pódiu! VIDEO
V nedeľu oslavujeme naše mamy.
Váš Tip
Na oslovenie mamy existuje v slovenčine veľa spôsobov: Ako voláte vašu najdôležitejšiu ženu vy?
Auto skončilo na prednej časti iného vozidla.
Foto
Opitý senior v Topoľčanoch spravil nepochopiteľnú CHYBU: „Odparkoval“ na druhom aute!
(ilustračné foto)
Zamestnancom firmy pri Vranove nad Topľou chýba výplata: Odborári o pomoc prosia Fica
Americký prezident Joe Biden.
Uniklo, čo spravia USA pre Ukrajinu: To sa Putinovi nebude páčiť!
V Ostrave nechýbajú známe osobnosti: Aha, kto prišiel fandiť Slovákom!
V Istanbule opäť otvorili mešitu Kariye, bývalý byzantský chrám.
Foto
Starobylý byzantský chrám prerobili na mešitu: Prvé modlitby po ostrej kritike!
Šéf OSN António Guterres
Guterres varuje pred najhorším: Toto spôsobí humanitárnu katastrofu!
(ilustr. foto)
Robíte v sprche potajme túto nechutnosť? Mali by ste s tým okamžite prestať! Dôvod je prekvapivý
Demonštranti sa pokúsili vniknúť do areálu závodu Tesla pri Berlíne
Dráma v závode Tesly, zasahovať musí polícia: Prederie sa naštvaný dav do areálu?!
Herečka vyskúšala niečo nové.
Viki Ráková odhodila zábrany: Populárna procedúra dokazuje, že je pripravená na leto!
Postojíte si v kolónach (ilustračné foto).
Bratislavčania, pozor: Táto časť D2 bude celý víkend zatvorená