Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
28.01.2021 10:30 | Správy | Politika

Vládny tandem Krajčí a Matovič: V čom všetkom si protirečili? Takto menili názory na lockdown

Raz povedia tak, potom zase inak. Premiér Igor Matovič (47) a minister zdravotníctva Marek Krajčí (46) sľubovali výmenou za plošné testovanie postupné otváranie škôl či nákupných stredísk.

Druhé kolo

17. 1. 2021

Igor Matovič

- Slovensko rozdelíme na dve polovice a tá horšia, asi 36 okresov, lebo Bratislava a Košice budú jeden okres, sa bude testovať znova.

 

22. 1. 2021

Marek Krajčí

- Osobne by som bol veľmi rád, keby sme cez víkend testovali celé Slovensko bez ohľadu na to, aké sú čísla. (..) Keby to bolo moje rozhodnutie a bol by som starostom alebo primátorom v tej lepšej polovici Slovenska, tak by som to testovanie tento víkend zabezpečil pre svojich obyvateľov.

 

Školy

17. 1. 2021

Igor Matovič

- Urobíme všetko pre to, aby práve týmto projektom sme aj deti dostali do školy už od začiatku februára. Je to taký rozstrel medzi dátovými analytikmi, ktorí hovoria, že deti budú doma aj vo februári. Náš spoločný cieľ je, aby od prvého februára boli deti v škole.

 

22. 1. 2021

Marek Krajčí

- Prvého februára avizujem, že pokiaľ sa nezhorší epidemická situácia a budúci piatok potvrdíme dobrý trend, ktorý sme tu mohli vidieť, a nestúpnu nám počty pozitívne testovaných ľudí a priemerná hodnota týchto ľudí nad 5 000, sa otvoria materské školy, základné školy, prvý stupeň prezenčne bez testu (...), koncové ročníky ZŠ a SŠ prezenčne s testom nie starším ako sedem dní. Od ôsmeho februára by sme chceli prejsť na COVID automat, verím, že aj to masívne testovanie našich obyvateľov výrazným spôsobom zníži počet pozitívnych v našej populácii.

 

26. 1. 2021

Marek Krajčí

- Momentálne sa obávam, že počty infikovaných sú veľmi vysoké, najmä teda v niektorých okresoch, a nastupovať v pondelok do škôl za tejto situácie by bolo asi veľké riziko. Z tohto pohľadu sa chceme stretnúť aj s ministrom školstva, porozprávať sa o tejto situácii a potom by sme informovali.

 

Uvoľnovanie opatrení

22. 1. 2021

Marek Krajčí

- Verím, že takýmto skríningom celej populácie sa nám výrazným spôsobom podarí ešte znížiť tie nepriaznivé čísla a budeme môcť oveľa rýchlejšie postupovať aj v COVID automate v ďalších týždňoch a uvoľňovať ďalšie opatrenia. Chcem povedať, je to úplne opodstatnené predpokladať, že od ôsmeho februára dôjde na základe COVID automatu k ďalším uvoľneniam opatrení v našej krajine.

 

26. 1. 2021

Marek Krajčí

- Nemôžeme si dovoliť v tejto situácii, aby nám pribúdali hospitalizovaní. (...) Prosím, počkajme si, chceme sa nad tým zamyslieť a v piatok poviem, aké sú názory konzília aj odborníkov.

 

17. 1. 2021

Igor Matovič

- Práve týmto projektom - skríningom ukážeme, že dokážeme situáciu výrazne zlepšiť. Každým skrátením lockdownu sú obrovské ušetrené prostriedky, ktoré sa zídu ľuďom aj štátu.

 

26. 1. 2021

Igor Matovič

- Ako predseda vlády priznávam, že keď teraz uvoľníme opatrenia, vzhľadom na prítomnosť britskej mutácie a napriek tomu, že zapneme COVID automat, sa nám to môže vymknúť spod kontroly a znova by sme to trpiteľsky tlačili dole, dole, dole. Takže stojíme pred vážnymi rozhodnutiami.

späť pokračovanie
Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: len, mač, Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Tomi sa po skončení profesionálnej kariéry dal na trénerskú dráhu.
Tomi Kid rieši veľké nepríjemnosti: Zadĺžený do konca života a to nie je všetko!
ilustračné foto
Foto
Desivá predpoveď brazílskeho Nostradama na rok 2024: Svet sa má ponoriť do... To neznie dobre!
Policajti  hliadkujú neďaleko Eiffelovej veže v Paríži.
Paríž chce zriadiť špecializovanú prokuratúru: Slúžiť má na boj s organizovaným zločinom
Lili hrala za futbalový klub KFC Komárno.
Veľké nešťastie na zápase v Dunajskej Strede: Lili († 17) skolabovala a zomrela! Bolestivé slová tímu
(ilustračné foto)
Požiar v Oščadnici hasiči lokalizovali: Ľudí z hotela evakuovali!
Ilustračné foto
V rieke Tisa našli telá dvoch mužov: Polícia telá vylovila na hraniciach
Beautiful young hispanic woman with diastema with colorful and cool style - Confident and interesting female with diverse and unique style, concepts about fashion, individuality and body acceptance
Naozaj vám môže žuvačka zlepiť črevá? TOTO sa stane, keď ju prehltnete: Pozorne čítajte
(ilustračné foto)
Foto
USA vyzerajú ako po apokalypse: Hlásia obete! Obrovské škody, uzavreté cesty a strhnuté vedenia
Národná rada Slovenskej republiky.
Hodina otázok v pléne NRSR: Ministri a poslanci budú odpovedať študentom v parlamente
(ilustračné foto).
Rakúskym colníkom takmer oči vypadli: Na letisku našli... Tomu nebudete veriť!
Zlatica a Patrik sú  dlhoročnými tvárami spravodajstva Markízy.
FotoVáš Tip
Švajdovci niekomu ležia v žalúdku: Kto im chce rozbiť manželstvo?! Moderátori reagujú
Streľba z kanóna Bohdana v ukrajinskom Ľvove 27.4.2024.
Hlavný veliteľ potvrdil to, čo sa už šuškalo: Ukrajina na tom nie je dobre! Sťahujú vojakov?