Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
06.01.2021 06:00 | Šport | Hokej

Bondra prehovoril o Chárovom prestupe: Rozhodol sa prísť sám, tímu verí v boji o titul

Nad nečakaným presunom Zdena Cháru z Bostonu do Washingtonu smútia fanúšikovia Bruins, ale raduje sa z neho Peter Bondra.

Fotogaléria
7
fotiek v galérii

Strelecká ikona Capitals z prelomu tisícročí pracuje v štruktúrach klubu z hlavného mesta USA a nedávno zverejnila na sociálnej sieti status, že kamarátovi rád ponúkne gauč, ak sa nebude mať kde vyspať.

"Bolo to myslené zo žartu. Ak bude chcieť, u nás má dvere vždy otvorené. Len by to mal komplikované s dochádzaním na tréningy a zápasy. Zháňa si ubytovanie v blízkosti Washingtonu, aby mu nezabralo cestovanie priveľa času," vysvetlil Peter Bondra v rozhovore pre denník Šport.

Podľa Bondru je príchod skúseného veterána Cháru do Washingtonu dobrá voľba pre obe strany. "Zdeno im môže pomôcť nielen svojou hrou, ale aj líderstvom v kabíne. Prekvapilo ma, že ide do Washingtonu. Mali sme so Zdenkom konverzáciu zhruba pred mesiacom a pol a Capitals vtedy neboli v hre. Nemali miesto pod finančným stropom a mali podpísaných osem obrancov. Nakoniec sa to vyriešilo, čo som rád. Neviem, či im pomohla situácia s brankárom Henrikom Lundqvistom, ktorý musel ísť na operáciu, a tak sa im uvoľnili peniaze," komentoval Bondra.

 

Strelec víťazného gólu z finále MS 2002 v Göteborgu tvrdí, že Chára má aj v 43 rokoch vysoké ambície. Inak by nezačínal svoju 23. sezónu v NHL v takom kvalitnom tíme, akým disponuje Washington. "Najdôležitejšie je, že sa Zdeno rozhodol sám prísť do Washingtonu. Tímu verí v boji o titul. Bolo dobré, že čakal do poslednej chvíle," myslí si Bondra, ktorý ako jeden zo 45 hráčov NHL prekonal 500-gólovú hranicu.

Po príchode Cháru sa núka otázka, či to neuškodí rozletu mladého slovenského beka Martina Fehérváryho, ktorý by sa vo svojej druhej sezóne chcel výraznejšie presadiť v tíme Capitals. Vlani v ňom odohral len šesť zápasov v základnej časti a dva pridal v play-off. Súčasťou tímu Capitals sú aj najproduktívnejší obranca NHL z minulej sezóny Američan John Carlson, skúsený Rus Dmitrij Orlov či spoľahlivý Kanaďan Brenden Dillon. "Martin by mal dostať šancu a mohol by si zahrať aj v páre so Zdenom, ktovie. Ťažko povedať, ako to tréneri vyriešia. Možno niekoho z obrancov vymenia, keďže majú viacero mien do defenzívy. Martin bol pripravený na NHL už vlani, ale je ťažké prebojovať sa do nabitého tímu," zhodnotil Bondra.

Rodák z ukrajinského mesta Luck odohral v NHL 1081 zápasov, ale Zdeno Chára ich má na konte až 1553. V historickej štatistike dlhovekosti mu patrí 15. priečka a 82 zápasov ho delí od elitnej desiatky a Kanaďana Scotta Stevensa. Vzhľadom na Chárovu kondíciu, nezlomnosť a neustálu chuť na hokej to nie je nereálne. "Ak by dnes Zdeno prestal s kariérou, je určite členom Siene slávy. Neviem, ako sa pozerá na štatistiky, ale môže to byť jedna z jeho motivácií. Ak by sa slovenský hokejista dostal do podobnej desiatky vo vyše storočnej histórii profiligy, bolo by to úžasné," zakončil Bondra pre Šport.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: SITA

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Jedna z leteckých bômb zasiahla 15-poschodový bytový dom v Charkove.
Okamihy hrôzy v centre Charkova: Na mesto dopadli bomby, počet zranených narastá
Obrovský požiar pri Bratislave.
Aktualizované
Pri Bratislave vypukol OBROVSKÝ požiar: Hustý dym je vidieť na kilometre!
Autobus vezúci farmárov sa zrazil s osobným autom.
Foto
Tragická nehoda! Autobus na Floride sa zrazil s autom: FOTO naháňa hrôzu
Foto
Rusnák o Slafkovského formácii: Som z nich sklamaný, už by mali začať bodovať!
Český premiér Petr Fiala.
Prečo Česi nepodporili migračný pakt? Premiér Fiala vysvetľuje: Podľa neho nie sú jediní
Foto
Dôchodca chce zatočiť s výmoľmi: Fantastický nápad! Myslíte, že by sa to uchytilo aj u nás?
Predseda Snemovne reprezentantov Kongresu USA Mike Johnson (v strede) na súdnom pojednávaní s Donaldom Trumpom (vľavo).
Mike Johnson pení: Americký súdny systém slúži ako zbraň proti Trumpovi! Ostrá kritika
Parlament bude mať v stredu ceremóniu so 150 zvolenými poslancami.
Poslanci NR SR preberali zákon o ochrane prírody: Ďalej ich čakajú zmeny v RTVS
Roman Polanski.
Foto
Súd oslobodil režiséra Polanského: Mal znásilniť známu herečku a... Otrasné, čoho sa mal dopustiť!
Richard sa dostal z nevyliečiteľnej rakoviny mozgu vďaka vlastne liečbe imunoterapiou.
Foto
Richardovi diagnostikovali smrteľnú rakovinu: Po roku je úplne fit! Vyliečil sa vlastnou metódou?
Alice Munroová získala Nobelovu cenu za literatúru v roku 2013.
Foto
Zomrela nositeľka Nobelovej ceny Alice Munroová († 65): To, ako ju volali, hovorí za všetko
Ilustračná fotografia.
SMUTNÁ správa: Slovensko prišlo o oceňovaného riaditeľa (†89)