Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
22.12.2020 11:00 | Prominenti | Domáci Prominenti
Foto

Smrť gurmána Justina Topoľského († 69): Pravda o tom, prečo nás navždy opustil! Covid zasiahol aj jeho mamu

Iba pred niekoľkými dňami obletela Slovensko smutná správa o nečakanom úmrtí vyhláseného gurmána a moderátora Petra Justina Topoľského († 69).

Jeho smrť, ktorá prišla nečakane pred Vianocami, zanechala jeho rodinu a priateľov v šoku. Definitívnu odpoveď, čo sa vlastne stalo obľúbenému gastronómovi, Nový Čas dostal priamo od jeho najbližšej rodiny.

Fotogaléria
6
fotiek v galérii

Odchod Justina Topoľského, ktorý navôkol rozosieval iba radosť a úsmev, bol pre mnohých poriadnou fackou. Sympatického moderátora si diváci obľúbili predovšetkým kvôli jeho srdečnej povahe, zmyslu pre humor a inšpirujúcim znalostiam svetových kuchýň. Nie je tajomstvom, že bol Justin pár dní pred smrťou pozitívne testovaný na koronavírus. Jeho stav sa však deň pred smrťou výrazne zhoršil a on musel byť hospitalizovaný v nemocnici.

Aj keď sa mohlo zdať, že za jeho skonom by mohla stáť korona, jeho bratranec Boris Javorek, s ktorým Justin udržiaval intenzívny a láskyplný vzťah, túto verziu vyvrátil. Hoci bol infikovaný, výsledná lekárska správa hovorí niečo iné. „Už dnes je úplne jasné, že nezomrel na koronavírus. Išlo o kolaps obličiek spojený so zápalom pľúc. Definitívne mimo korony. Dokonca je to aj v lekárskej správe,“ informuje Javorek, ktorý chce uviesť veci na pravú mieru.

 

„Zomrel na ťažký kolaps obličiek, s ktorými mal problémy posledné dva roky, s pľúcami mal problémy päť rokov, čo mal to ochorenie v 2015, keď sa liečil. Chodil od augusta minulého roka pravidelne na dialýzu. To znamená, že najväčší problém mal s obličkami.“

Posledná rozlúčka

Tým rodina spomedzi príčin úmrtia vyvrátila aj zažívacie problémy, o ktorých sa často hovorilo. Posledná rozlúčka s Justinom bude 30. decembra v bratislavskom krematóriu. „Pohreb je iba pre rodinných príslušníkov. Dovnútra nás pustia iba dvanásť. Obrad bude cirkevný a bude trvať 30 minút. Prítomní budú vyslovene len piati bratranci, tri sesternice, strýko a dve tety. Ako rodina komunikujeme, spoločnými silami teraz všetko dávame dokopy a smútime.“ Obrad tak bude prispôsobený aktuálnym protipandemickým opatreniam.

Rodina na prvom mieste

Javorek nám rovnako potvrdil Justinov láskyplný vzťah s celou svojou rodinou, predovšetkým s mamičkou. „To, že mamičku brával so sebou, bolo preto, lebo ju chcel mať medzi ľuďmi.“ Zdravotné problémy však nezaskočili iba Justina, ale práve aj jeho mamu.

„Jeho mamička leží na psychiatrii, kde sme ju museli hospitalizovať v rámci jej zdravotného stavu. Došiel totiž v piatok výsledok testu, že je aj ona pozitívna na COVID-19. Okamžite ju zobrali, je na COVID-ovom oddelení, momentálne je izolovaná a stabilizovaná, so žiadnymi COVID-ovými príznakmi,“ informuje jej najbližšia rodina. Zdá sa, že nateraz je v poriadku a rodina si tak môže uctiť spomienku na Justina.

„Bol dobrosrdečný, talentovaný, aj spevák, aj gastronóm. Gastronómom bol na 1 500 % každý deň. Žil svoj život naplno. Pomáhal každému, komu mohol. Bol to pán človek, ktorý by si srdce nechal odtrhnúť pre druhého, aj pre cudzieho. Bol obľúbený v reštauráciách, aj u vinárov, vždy sa s ním radi porozprávali a vypočuli si ho,“ spomína Javorek na člena rodiny, ktorý už, žiaľ, nie je medzi nami.

Prečo dochádza k zlyhávaniu

Ide o ochorenie, pri ktorom obličky nedokážu odstraňovať z tela jedovaté látky, ktoré vznikli pri normálnej látkovej výmene. Príčiny vzniku môžu byť rôzne, najčastejšie je zlyhanie následkom cukrovky alebo neliečeného vysokého tlaku. Medzi prejavy patrí potreba močiť počas nočného spánku, mierny nepokoj, nechutenstvo, anorexia, únava, nevoľnosť, vyrážka, syndróm nepokojných nôh, dýchavičnosť. V najhoršom štádiu je potrebná buď transplantácia obličiek, alebo dialýza.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: pro, Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Emmanuel Macron
Macron má vlastnú vidinu pre európsku obranu: Jadrové zbrane môžeme použiť, keď…
Tornáda v USA za sebou zanechali spúšť.
Foto
Americká Nebraska má za sebou ťažkú noc: Tornádo napáchalo veľké škody! To však nie je všetko…
Cropped detail shot of seismometer printing line
Najviac zaľudnený ostrov na svete zasiahlo silné zemetrasenie: Hrozí príchod smrteľného tsunami?
Ilustračné foto
Neviete sa zbaviť chrápania? 4 jednoduché triky, ktoré vám pomôžu! JEDEN by ste nikdy nečakali
Military combat drone UAV
Jemenským povstalcom sa malo podariť zostreliť americký dron: Aha, čo ponúkli ako dôkaz
Attila Végh a jeho tréner Ilja Škondrič.
Tréner Végha Ilja Škondrič: TAKTO naložil jeho hejterom!
(ilustračné foto)
V Žiline sa strieľalo! Policajti nemali na výber: Dôvodom má byť správanie tínedžera
Iveta († 48) a Jozef.
Bartošovej († 48) hrob je aj po rokoch prázdny: Spor o urnu? Vdovec Rychtář prehovoril, prečo to tak je
(ilustračné foto)
Prevratný krok v liečbe Alzheimera? Vedci objavili gén, ktorý by mohol ZNÍŽIŤ riziko choroby!
Ilustračné foto
Držte si klobúky, na západe výrazne zafúka: Týka sa to týchto slovenských okresov
Ilustračné foto
NAJTEMNEJŠIE ostrovy na svete: Smrtiace kmene alebo cintorín lodí! SEM by ste rozhodne vstúpiť nechceli
(ilustračné foto)
Ako v skutočnosti funguje režim inkognito? Nie ste až tak v bezpečí, ako si myslíte!