Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
12.12.2020 13:26 | Šport | Šport mix
FotoVideo

Drobné chyby ju obrali o triumf: Vlhová na pódiu v obrovskom slalome v Courcheveli

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová (25) skončila tretia v sobotňajšom obrovskom slalome Svetového pohára vo francúzskom Courcheveli.

Fotogaléria
4
fotiek v galérii
Neudržala náskok po prvom kole, upevnila si však vedenie v celkovom poradí prestížneho seriálu, na ktorého čele má už 420 bodov. Zvíťazila Talianka Marta Bassinová o 46 stotín sekundy pred Švédkou Sarou Hectorovu a o 0,59 s pred Vlhovou.

Dvadsaťpäťročná slovenská reprezentantka obsadila tretie miesto aj v úvodnom tohtosezónnom "obráku" v Söldene, kde takisto triumfovala Bassinová. Medzitým si Vlhová pripísala víťazstvá v dvoch slalomoch v Levi aj paralelnom obrovskom slalome v Lechu. Štvrtý úspech za sebou nepridala, hoci sa s výrazným náskokom usadila na čele už po prvom kole.O 49 stotín sekundy viedla pred Bassinovou, Američanka Mikaela Shiffrinová na priebežnom treťom mieste zaostala o 0,65 s. Vo francúzskom stredisku v noci nasnežilo približne 40 centimetrov a husté sneženie s hmlou komplikovali viditeľnosť aj v deň pretekov. Vlhová sa na mäkkú a rozbitú trať vydala so štartovým číslom 1 a jej silový a dravý štýl platil v náročných podmienkach. V dynamickej jazde sa dokázala vyvarovať väčších chýb, jeden záklon ustála vďaka svojim fyzickým parametrom a čas nestratila ani miernou chybou v prechode zo strminy do záverečnej roviny.

 

Ďalšie lyžiarky mali na veľmi zatočenej trati novozélandského trénera problémy a ani jednej sa nepodarilo v prvom kole konkurovať slovenskej reprezentantke. Bassinová bola najbližšie z prenasledovateliek, no aj ona zaostala takmer o pol sekundy. Okrem Shiffrinovej sa pod sekundu zmestili už len Hectorová (+0,74 s) a Rakúšanka Stephanie Brunnerová (+0,98 s).

V druhom kole padla ešte hustejšia hmla. Na podmienky doplatila Novozélanďanka Alice Robinsonová, ktorej vypla lyža na jednej z nerovností. Naopak, Hectorová prehovorila do výsledkovej listiny výrazným spôsobom, keď predviedla druhú najrýchlejšiu druhú jazdu a zaradila sa na vedúcu priečku. S prudkými zmenami rytmu, ktoré nachystal rakúsky tréner, sa nevyrovnala Shiffrinová, do cieľa prišla s veľkou stratou 1,24 s na Hectorovú a klesla mimo pódiové umiestnenia.

Bassinová bola ešte rýchlejšia, dokázala skĺbiť agresívny prejav s eliminovaním chýb a na výkon tejto dvojice Vlhová nestačila. Hneď v úvode prišla o veľkú časť náskoku, od druhého medzičasu už zaostávala, jej manko narastalo až do cieľa, kde sa však udržala na pódiu.

Výsledky obrovského slalomu SP v Courcheveli:
1. Marta Bassinová (Tal.) 2:19,03 min, 2. Sara Hectorová (Švéd.) +0,46 s, 3. Petra VLHOVÁ (SR) +0,59, 4. Mikaela Shiffrinová (USA) +1,70, 5. Federica Brignoneová (Tal.) +1,93, 6. Katharina Liensbergerová +2,00, 7. Stephanie Brunnerová (obe Rak.) +2,26, 8. Michelle Gisinová +3,09, 9. Lara Gutová-Behramiová (obe Švaj.) +3,39, 10. Ricarda Haaserová (Rak.) +3,45

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: tasr

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk



Na toaletách zabudol peňaženku, prišiel o 1 150 eur. (ilustračná foto)
Konzervatívci vo vláde chcú zmenu: Znamená znepokojenie žien a seniorov KONIEC spoločným toaletám?
Ostré slová ministra Druckera: Nahlasovať bombu na školách je zvrhlé!
Čínsky prezident Si Ťin-pching na stretnutí s Emmanuelom Macronom počas návštevy Francúzska.
Macron sa stretol s čínskym prezidentom: Ide o veľa, zatlačil na naňho ohľadom vojny na Ukrajine?
Súčasný šéf RTVS Ľuboš Machaj tvrdí, že akékoľvek zásahy do fungovania RTVS by boli rizikové.
Miliónový súboj televízií o práva vrcholí: Príde RTVS o ďalší športový trhák?!
Izraelské jednotky ovládli palestínsku stranu priechodu Rafah.
Foto
Obavy sa potvrdili: Izraelská armáda obsadila ďalšie územie! Povolí Hamas šancu na prímerie?
ilustračné foto
Tlak sa zvyšuje, napätie narastá: Čínske lode nemali na tomto mieste čo robiť!
Súčasný podpredseda exekutívy EÚ Maroš Šefčovič.
Maroš Šefčovič o najväčších povolebných výzvach inštitúcií EÚ: Nastolenie mieru a boj s konkurenciou!
Foto
Slafkovský sa doma dlho neohrial: Po príchode na zraz bol okamžite hlavnou hviezdou!
(ilustračné foto)
Počasie sa vyzúri: Bude to sila, v TÝCHTO krajoch platí výstraha!
Ilustračné foto
Nehoda na bratislavskej D1: Zrážka 3 áut s kamiónom!
Izraelská armáda vyzvala obyvateľov východného Rafahu na evakuáciu
Izrael udrel v noci a nekončí: Zastavenie prepravy humanitárnych zásielok?
K tragédii došlo v sobotu v jednej z hlohoveckých bytoviek.
Mrazivé DETAILY synovraždy v Hlohovci: Zabila Samuela († 19) láska k otcovi?!