Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
14.12.2020 08:00 | Správy
Špeciálny projektSponzorované

Odhlasované: Najsympatickejšia výčapníčka je z púchovskej prevádzky

Historicky prvý titul Master Bartender Sympaťák ste v hlasovaní udelili Nikole Haffnerovej z púchovskej pivárne U Kronera. V prvom ročníku ankety o najsympatickejšieho výčapníka sa o vašu priazeň uchádzalo dokopy jedenásť slovenských finalistov postupujúcich do finále prestížnej súťaže Pilsner Urquell Master Bartender.

Značka Pilsner Urquell v uplynulých týždňoch prvýkrát vyzvala verejnosť, aby podporila svoju najobľúbenejšiu výčapníčku alebo výčapníka spomedzi finalistov súťaže Pilsner Urquell Master Bartender, ktorí vzišli z dvoch regionálnych kôl. Počas nich predviedli svoje umenie za výčapom, no preukázali aj vedomosti o tom, ako pivo skladovať, starať sa o výčap a jeho sanitáciu či nastaviť tlak, ktorý pivo zo sudov a tankov vytláča. Do hlasovania o titul Master Bartender Sympaťák sa zapojilo neuveriteľných 18 407 z vás a s počtom hlasov 5 604 sa najsympatickejšou výčapníčkou stala Nikola Haffnerová.

„Som veľmi šťastná, že ľudia vybrali práve mňa, pretože konkurencia bola naozaj veľmi silná. Vážim si každý jeden hlas, ktorý som získala a veľmi pekne ďakujem všetkým, ktorí sa do hlasovania zapojili. Svoju prácu robím s láskou a som veľmi rada, že to tak vnímajú aj naši hostia,“ hovorí Nikola Haffnerová, čerstvá držiteľka titulu Master Bartender Sympaťák. A aký štýl čapovaného piva si dopraje víťazka najradšej? „Je to naozaj rôzne a záleží od situácie. Najčastejšie je to moja obľúbená hladinka, ale ak som v novom podniku, zvyknem si dopriať aj šnyt na ochutnávku. Keď mám chuť na sladšie pivko, dám si mlieko, ktoré je tvorené hustou penou a obľubujú ho najmä ženy,“ hovorí Nikola.

Otvoriť galériu
Zdroj: Pilsner Urquell

Umenie načapovať dokonalú hladinku v obmedzenom čase a s úsmevom na tvári si vyžaduje skutočného majstra. Najtalentovanejší slovenskí výčapníci zabojujú v trinástom ročníku súťaže o prestížny titul Pilsner Urquell Master Bartender na finále v Plzni až ďalší rok, keď to situácia dovolí.

Zdokonaľovať sa v čapovaní piva pre svojich zákazníkov, či trénovať na samotné finále súťaže je aktuálne výzvou. Mnoho prevádzok kvôli súčasným epidemiologickým nariadeniam funguje vo výrazne obmedzenom režime alebo sú zatvorené úplne. Majstri výčapníci však ani v týchto náročných časoch nestratili úsmev z tváre a aspoň dobrou náladou a ukážkovo načapovaným pivom do odnosiek sa snažia spríjemniť svojim zákazníkom toto náročnejšie obdobie. „Aj keď je naša piváreň U Kronera aktuálne bohužiaľ zatvorená, nestrácam nádej a chuť do práce. Už sa neviem dočkať, keď sa brány nášho podniku opäť otvoria a ja budem svojim hosťom opäť môcť načapovať našu obľúbenú plzeň,“ dodáva Nikola.

Aj keď si momentálne plzeň v podnikoch nemôžeme vychutnať, veľa prevádzok ju vie šikovne načapovať do odnosky so sebou. „Tak si čerstvo načapované pivo od finalistov súťaže, ale aj od iných výčapníkov, ktorí svoju profesiu vykonávajú s láskou, viete naservírovať aj u seba doma. Aj takáto malá forma podpory nám vie v týchto časoch pomôcť, kým sa podniky opäť otvoria,“ uzatvára Nikola.

Viac k téme:
Súvisiace články:
Autor: Špeciálny projekt

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


(ilustračné foto)
Slová vedcov vás prekvapia: Padnete na zadok, čo všetko dokáže a ako funguje náš mozog!
Ministerka zdravotníctva Zuzana Dolinková uviedla, že Zolgensmu budú poisťovne hradiť v plnej miere
Vláda rozhodla o osude ministerky zdravotníctva: Ako dopadlo odvolávanie Dolinkovej?
(ilustračná fotografia).
Deti sa vo štvrtok vrátia do školských lavíc: Ako vidí bombovú hrozbu ministerstvo vnútra?
Spomienkové zhromaždenie pri príležitosti 79. výročia oslobodenia Bratislavy.
Robert Fico odkázal Slovákom dôležité posolstvo: Mieru neprospieva, keď sa rozdeľujeme na základných veciach
Foto
Končí tréner Weiss st. v Slovane? TOTO má byť jeho nový angažmán
ilustračné foto
Polícia zadržala muža, ktorý nahlásil bombu na súde: Hrozí mu niekoľko rokov vo väzení!
Hrad Modrý Kameň.
Váš Tip
Hrad Modrý Kameň otvoril tohtoročnú letnú turistickú sezónu: Na čo sa môžu návštevníci tešiť?
(ilustr. foto)
Viete, čo znamenajú biele škvrny na nechtoch? Zbystrite, v jednom prípade môže ísť o život!
Francúzsky prezident Emmanuel Macron a šéf Kremľa Vladimir Putin
Rusko zdvihlo varovný prst pre Francúzsko: Ak vyšlete svojich vojakov na Ukrajinu, budeme na vás cieliť!
Zuzana Čaputová si pri Hrobe neznámeho vojaka v Bratislave uctila obete II. svetovej vojny.
Prezidentka si uctila obete druhej svetovej vojny: Pamätajme na odkaz vojny, že nenávistné ideológie môžu zabíjať
Na obrázku je súdna rada SR.
Členov Súdnej rady čaká neľahká úloha: Budú si voliť svojho nového predsedu! Kto získa tento post?
Podvod
Vietnam čelí obrovskému problému: Niekoľko ľudí bolo zatknutých pre nelegálne ovládanie účtov na Facebooku!